Nagyon csúnya dolog volt arra kérni a férjemet, hogy válasszon az anyja és a családja között?
Évek óta harcolunk az anyjával. Még mindig iszik, pedig már legalább 5 elvonón túl van. Előfordult többször is, hogy este kellett hozzá elmenni, mert szándékosan nem vette fel a telefont - a férjem aggódott, hogy részegen megfagy az udvaron. Ilyenkor kérdeztük, hogy miért nem vette fel a telefont, mire csak rángatta a vállát és flegmán közölte, hogy "azért, mert nem akartam". Többször fenyegetőzött öngyilkossággal, előfordult, hogy este az akkor 7 hónapos babánkat is vittük magunkkal, mert nem tudtuk senkire rábízni. A férjemet fél éve pszichológus kezeli. Természetesen az idegei kikészültek, emiatt itthon is állandóan ingerült. A gyerek ezt érzi és sokszor az ő viselkedése is kiborító. Ha van a férjemnek egy kis szabadideje, akkor nem velünk tölti, hanem az anyja ügyeit intézi, a rokonokhoz szaladgál, mert mindenki őt piszkálja az anyja részegsége miatt. Legutóbb elvitték anyóst a detoxikálóba, mert teljesen kiütötte magát és persze megint belerúgott egyet a páromba, azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni megint. Másnap a férjem 13 órát volt távol az anyja miatt. Az fáj nekem, hogy előző nap megkértem, hogy vigyük el a 1,5 éves lányunkat sétálni fél órára, de ő közölte, hogy nem ér rá.
Elegem lett és arra kértem, hogy válasszon, mert én ezt így nem bírom már tovább. Vagy foglalkozik a családjával (az anyja meg élje tovább egyedül ezt a züllött életet), vagy továbbra is az anyját pátyolgatja (és szépen elválunk).
Tudom, hogy az anyja, tudom, hogy szereti, de nem volt más választásom. Vagy másképpen kellet volna ezt csinálni?
# 25
Nem szólt semmit akkor. Utána mondta, hogy ez neki nagyon rossz és el sem tudom képzelni, hogy mit érez. Annyit mondtam, hogy neki ez annyira lehet rossz érzés, mint nekem az, hogy a mamára van ideje, a saját lányára meg nincs.
Nekem volt/van alkoholista rokonom, nagyanyám,megjárta a detoxot,elherdálta a házának az árát,mert volt egy vidéki háza,most Pesten lakik,15 milliót herdált el,állítólag lakásra költötte(egy szobás,konyhás lakás)meg mosógépet vett.
Mind tudjuk hogy elitta,minden nap lejár a kocsmába,nő létére.Talán kegyetlen,mert senki sem foglalkozik vele,de ős sem az unokáival,de a gyermekeivel sem.
Nála laktam egy ideg mert oda jártam egy iskolába,de bejárósnak kellett lennem,mert folyton felhozta a szintén alkoholista barátnőjét,együtt iszogattak,én meg próbáltam tanulni,de inkább utaztam végül minden nap 90km-ert.
Anyukám anyja,rengeteget veszekedtek miatta apuval,mert apu kórházban dolgozik,ő segített befektetni,meggyulladt benne a pia,összetörte magát az utcán...stb de mamám le trógerezte aput!
Éveken át veszekedtek,de anyu rájött h ez senkinek sem
lesz így jó,így megszakította a kapcsolatot.
Megértem, hogy ideges vagy, de ha szereted a férjed, nem akarnád, hogy válasszon köztetek. Az anyja az anyja marad, akkor is, ha alkoholista. Felnevelte a férjed. Te pedig jobb esetben az a nő vagy, akivel le akarja élni az életét. Hogy döntsön köztetek? Ilyet nem kérhetsz tőle. Ülj le vele, ha már 100x megtetted, akkor 101x-re is és próbáljatok valami megoldást találni, de ne tedd tönkre a férjedet még te is, épp eléggé kikészítheti ez a helyzet amúgy is.
Egyébként miért kezdett inni anyós? Történt valami 3 éve?
"Ilyet nem kérhetsz tőle."
Óhhh,ilyet tényleg nem kérhet,várja meg,amíg teljesen elhidegülnek egymástól,csak azért mert egy alkesz anya úgy döntött piál,és cirkuszol!
Húúú de hasznos tanács,azt a mindenit!
Meg a 101. alkalommal is üljenek le megbeszélni?
Mert a 101. alkalommal változna szerinted valami,tehát te tűrnél a férjednek,elnéznéd neki,hogy az alkesz anyucinak rohan,de a kislánnyal meg egy percet se foglalkozik.
Volt már ilyen a te életedben,vagy csak kijelented hogy ilyet nem szabad kérnie,és olyat tanácsolsz neki,amit már 100x megpróbált?
De nem szeretem az ilyen buta gondolkodású embereket,te gondolom a végtelenségig tűrnél,és tönkremennél.
Aha.
Persze!
Igen történt. Öngyilkos lett a férje 4,5 éve. Ő egy kemény ember volt és kordában tudta tartani (régen is volt alkohol gondja). Miután meghalt rászakadt a fene nagy szabadság, nem korlátozta senki. Azt csinál azóta, amit akar, oda megy, ahova akar. Annyit vedel, amennyit akar.
Szóval nem most kezdte az alkoholizmust,csak most tudja magát igazán kiélni :)
Remek.
34-es vagyok.
Nem vagyunk egyformák - elnézve a válaszodat, hála isten -, de azért az erős volt, hogy egy válasz után közlöd, hogy buta gondolkozású vagyok, nem is ismersz. Én senkit nem szóltam le, a Kérdező meg el fogja dönteni, hogy mi legyen.
De azt is végig kéne gondolni, hogy mi lenne, ha a férj a családot választja és esetleg anyós mégis öngyilkos lesz vagy csak simán meghal. Szerinted a férj utána mit csinálna? Nem okolná a feleségét?
De te legyél megelégedve azzal, hogy az a jó, amit te csinálsz. Szerintem meg az a hülye hozzáállás amit te csinálsz, hogy nem fogadod el a másik véleményét.
Ha nem is ilyen helyzetbe, de voltak gondok a párom Apukájával is, mégsem kértem soha, hogy kettönk közül válasszon.
Igen, csak egy gyerek nem tartozik a szüleinek hálával, mrt nem a gyerek kéri, hogy szülessen meg. Viszont a férj tartozik a gyerekének annyival, hogy ha már megcsinálta, akkor neveli is.
A kérdező férje sajnos selejtes, kukázni kell.
tegnap 21:56
Hát ne haragudj,de nem is normális,hogy (esetleges) bűntudatot okozol a kérdezőnek,hogy húúú de nem kéne választás elé állítania a férjét.
A férje viszont a választás gondolata nélkül az anyja mellet döntött,az anya meg ahelyett hogy az unokáját látogatná,segítene a családnak,a piás üveget választotta!!
Nekem volt hasonló élményekben részem,át tudom érezni a helyzetet!
Te meg csak fogod magad,és írsz egy választ,amit szerinted felpontoznak majd,de amúgy meg hogy mindez amiket leírt a kérdező,milyen lehet a valóságban,arról fogalmad sincs,mert gyanítom h sosem volt benne részed!
Igen,szerintem buta gondolkodás,ahogy te gondolkodsz,és abban igazat adok,hogy hál' Istennek,nem vagyunk egyformák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!