Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon csúnya dolog volt arra...

Nagyon csúnya dolog volt arra kérni a férjemet, hogy válasszon az anyja és a családja között?

Figyelt kérdés

Évek óta harcolunk az anyjával. Még mindig iszik, pedig már legalább 5 elvonón túl van. Előfordult többször is, hogy este kellett hozzá elmenni, mert szándékosan nem vette fel a telefont - a férjem aggódott, hogy részegen megfagy az udvaron. Ilyenkor kérdeztük, hogy miért nem vette fel a telefont, mire csak rángatta a vállát és flegmán közölte, hogy "azért, mert nem akartam". Többször fenyegetőzött öngyilkossággal, előfordult, hogy este az akkor 7 hónapos babánkat is vittük magunkkal, mert nem tudtuk senkire rábízni. A férjemet fél éve pszichológus kezeli. Természetesen az idegei kikészültek, emiatt itthon is állandóan ingerült. A gyerek ezt érzi és sokszor az ő viselkedése is kiborító. Ha van a férjemnek egy kis szabadideje, akkor nem velünk tölti, hanem az anyja ügyeit intézi, a rokonokhoz szaladgál, mert mindenki őt piszkálja az anyja részegsége miatt. Legutóbb elvitték anyóst a detoxikálóba, mert teljesen kiütötte magát és persze megint belerúgott egyet a páromba, azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni megint. Másnap a férjem 13 órát volt távol az anyja miatt. Az fáj nekem, hogy előző nap megkértem, hogy vigyük el a 1,5 éves lányunkat sétálni fél órára, de ő közölte, hogy nem ér rá.

Elegem lett és arra kértem, hogy válasszon, mert én ezt így nem bírom már tovább. Vagy foglalkozik a családjával (az anyja meg élje tovább egyedül ezt a züllött életet), vagy továbbra is az anyját pátyolgatja (és szépen elválunk).

Tudom, hogy az anyja, tudom, hogy szereti, de nem volt más választásom. Vagy másképpen kellet volna ezt csinálni?

2012. nov. 9. 23:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
73%

Ezt a nőt tényleg be kellene dugni valahova (? a férjeddel együtt?) Ha nem jön össze, válj el. Ez az "anyós" egy hárpia, élvezi, hogy nyomást gyakorolhat rátok. Ez a gyereknek is nagyon rossz, ha a férjed ezt nem látja be, akkor nem való apának, ráadásul neked sem szabadna erre pazarolnod érdekes éveket az életedből. Egy anya pedig nem attól lesz anya, hogy megszüli a gyerekét, úgyhogy ne idegeskedj... Amilyen ideggyenge a férjed, ennek a házasságnak úgyis vége lesz, legkésőbb akkor, amikor a mami meghal, és ő is inni kezd... Te egymagad nem vállalhatod, hogy gondoskodj a lelkibeteg férjedről, asszisztálj az alkoholista anyósodhoz, GYEREKET NEVELJ, méghozzá úgy, hogy lehetőleg ne szenvedjen mentális sérüléseket, emellett pedig minimum háztartást is vezess.

A valódinős válaszolónak üzenem, hogy szexista barom... Egy valódi nő vajon ájulásig részegeskedik?

Azoknak meg, akik jönnek itt a mégiscsakazanyja-dumával - ez meg miféle érv? Mit számít az itt? Kérlek titeket, mielőtt elkezditek itt szajkózni a gyerekkorotokban belétekplántált szöveget, jusson eszetekbe, hogy egy gyerek jövőjéről és egy hús-vér nő életéről beszéltek (nem mellesleg egy rosszindulatú alkoholistával meg a komplexusos fiával szemben).

2012. nov. 10. 01:29
 12/63 anonim ***** válasza:
45%
Kedves 11-es!A "mégis csak az anyja" szövegedre reagálva csak annyit kérdeznék TE mit tennél ha a te anyádról lenne szó!Ebbe ugye nem kell belegondolni!?könnyű így nyilatkozni,ha a te anyád nem ilyen!és igenis az anyja!Nem így kell megoldania a dolgot,hogy sorsára hagyják az asszonyt!Inkább el kell vinni valahova ahol "vigyáznak rá"!
2012. nov. 10. 01:34
 13/63 anonim ***** válasza:
51%

Ez nem egyszerű dolog. Ugyanis a férjed szereti az anyját, bármennyire is felháborító a viselkedése. Férjednek fáj, pszihológushoz jár, de mégis segít az anyján. Ez tiszteletreméltó. Szerintem is felháborító az anyósod viselkedése, de a férjed nagyon rendes. Ugyanis az alkoholizmus betegség, amit az emberek többsége nem tud abbahagyni. Hiába kérted dolgokra, ő beteg. Lehet önző, de beteg. Ha te, tegyük föl rákos lennél és tőrödni kellene veled, gondolom, csak örülnél, ha a fiad mellette állna, vagy a férjed. Szerintem, örülj, hogy a férjednek jószíve van. Ha kitartasz mellette ebben a szörnyű helyzetben, hidd el, sokszor "jól jön" majd az, hogy jó a szíve.

Visszatérve a problémára. Itt nincs jó tanács. Gondolom, nem akarod ott hagyni. Ezért valahogy meg kell próbálni ezt oldani. Nem lehet kizárni az életetekből az anyját. És, ha a gyereked majd egyszer kizárna téged? Ezek elég finom dologok. Próbálni kell segíteni az anyóson, mást nem tudok. Vagy elválni.

2012. nov. 10. 01:34
 14/63 anonim ***** válasza:
38%
szerintem nem volt jó ötlet. minek stresszeled tovább a férjedet? tényleg egy olyan férjet szeretnél, aki a sorsára hagyja a saját anyját? ha belőled lesz alkoholista, akkor hagyjon magára gyereked a társáért? és mindennek apropója, hogy éppen nem ment le fél órára sétálni veled.
2012. nov. 10. 05:04
 15/63 anonim ***** válasza:
63%
Azt mondom én erre, hogy minden betegségből van gyógyulás, ha a beteg is akarja. Ebben az esetben a kliens nem akarja a gyógyulást, tehát tesz azért, hogy beteg maradjon. Innentől már nem betegség, hanem választás. Ő nincs tekintettel rátok, ti miért lennétek tekintettel őrá? A mamának az a baja, hogy unatkozik, ezért teremt olyan helyzetet, hogy figyeljenek rá, ezért van az öngyilkossággal való fenyegetőzés is. Igenis egyet értek a kedves kérdezővel. A férje ha akarja feláldozhatja az egészségét a gyermeki szeretet oltárán, de akkor tegye úgy, hogy ebből a felesége és a gyereke maradjon ki. És ne keverjük a dolgokat. Az alkoholizmus nem betegség, hanem választás.
2012. nov. 10. 05:09
 16/63 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem szép,de ennyi idő után jogos.

Otthonba nem veszik be,de az elmeállapota miatt simán ellehet vitetni pl.ha már próbálkozott öngyilkossággal(egynél többször) vagy nem képes ellátnia magát egyedül,meg önmagára veszélyes akkor simán beszámíthatatlannak nyílvánítható és elvitethető(elintézni ezt olcsóbb mint hosszútávon a pszichológus).

Ha el is hagynád próbálkozatok meg több megoldással is előtte.

Sok sikert :)

2012. nov. 10. 06:11
 17/63 anonim ***** válasza:
85%

01.34

"Ahol vigyáznak rá" akaratán kívül eröszakkal nem lehet bevinni.Ez nem úgy müködik.

Kérdezö.

Hát szerintem ennyi idö után már én sem tolerálnám. :(

A férjednek nincsen testvére??

Valahogyan megoldást kellene találni.Mi lesz ha még idösebb lesz??Ilyen állapotban nem zudja majd magát ellátni.Gondolom te sem költöznél össze vele.

Ès mi lesz ha a férjed az anyját válassza??

Gondolom beletörödsz és minden megy majd tovább.Ez nagyon nehéz téma.....

Egyik oldalról a szülö,a másikon a saját életed TE gyerekkel.

2012. nov. 10. 06:56
 18/63 anonim ***** válasza:
36%
Ha a te anyád lenne es a ferjed kérne, hogy válassz, akkor is igy gondolkodnal? Az alkoholizmus betegség, abból nagyon nehéz kilábalni. A lelkiisemreted tiszta lesz, ha egy nap majd kopog a rendőrség, hogy anyukat megfagyva találtak az udvaron?
2012. nov. 10. 07:05
 19/63 anonim ***** válasza:
83%
Nem baj, ha értéktelennek tartjátok a válaszomat, attól én még továbbra is kötöm az ebet a karóhoz. Néha nagyobb haszna van két pofonnak, mint 20 simogatásnak. A kérdező férje álljon a mama elé és adja elő, hogy "nézd, mama, neked jogodban áll italozni, meg öngyilkosnak lenni, de ahhoz nincs jogod, hogy a házasságomat tönkretedd. Nem mondhatja senki, hogy nem törődtem veled eleget, mert az elvárhatót messze túlteljesítettem, innentől kezdve a gondomat levettem rólad, tégy a legjobb belátásod szerint. Aztán énnekem senki ne telefonáljon, de te sem, hogy ez vagy az a bajod, mert nem érdekel. Téged sem érdekel senki magadon meg az italon kivűl. Na, cső!" Ennyi. Van határa a törődésnek is. Lehet lepontozni. Áldozatot csak ésszerű kereteken belül szabad hozni. Szeretetből pedig néha pofont kell adni. Ha már másképp nem megy. A kérdező jót tesz a férjével, ha felmenti az anyja iránti kötelességtől, és rákényszeríti, hogy őt válassza és a gyereküket, másképp ez a jó ember gallyra megy. Remélem értitek. Na, legyen jó a napotok!
2012. nov. 10. 07:07
 20/63 anonim ***** válasza:
78%

Nem leszek túl népszerű a válaszommal, de akkor is leírom. Igaz, hogy a kérdező férjének az anyja "mégis csak az anyja" és így megy úgy nem lenne szép,ha magára hagyná, de ez fordítva is igaz. A kérdező férje a kérdező anyósának mégiscsak a gyermeke, és a legfinomabban kifejezve sem valami szép, hogy tönkreteszi és csicskáztatja a fiát. Ha a fia képes gyermekeként viselkedni és eddig elviselte azt a sok rosszat,amit kapott tőle, akkor az anyja is viselkedjen anyaként és viszonozza.

Kedves kérdező, a férjed helyében adnék egy UTOLSÓ lehetőséget és megmondanám kedves mamának, hogyha nem működik együtt,magára marad. Ha ezek után sem változik, sosem fog. Nem várható el a férjedtől, hogy tönkre tegye az életét miatta.

Az alkoholizmus pedig NEM betegség, hanem játszma.

[link]

2012. nov. 10. 07:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!