Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
 71/93 A kérdező kommentje:

Először is az érdekelne, hogy hányan olvassák még a beírásokat?

Több fejlemény történt azóta. Többek között, hogy a már 20 éves nagylány a kérdésemre nem tudta megmondani a születésnapom időpontját. Tippelt, de az távol volt a valóságtól. Kiderült, hogy ezidáig mindig csak akkor küldött sms-ben szülinapi felköszöntést (nála ez volt a kapcsolattartás 15 éves kora óra), amikor az anyja mondta neki, hogy most küldjön. Ezért volt az ezek szerint, hogy 3 hetes késésben voltak ezek a felköszöntések.Bár a szülinapi tortát kicsinek találta legutóbb, de az pont a szülinapján volt a lakásuk előtt átadva (mert csak itt találkozhattam vele). Én egészen pontosan emlékszem annak a napnak a délutánjára és éjszakájára, ami úgy kezdődött, hogy elfolyt a magzatvíz. A két kicsi gyermekem életkorát sem tudta megtippelni, cirka + 4 évet tévedett náluk. Sajnálom, hogy így viselkedik velem. Amikor legutóbb váratlanul meglátott engem, akkor fintorogva elfordította a fejét. Láthatóan utál engem.

2013. jún. 30. 18:03
 72/93 anonim ***** válasza:
32%
Én olvaslak, és sajnálom, hogy így ellened nevelték a lányodat.
2013. jún. 30. 18:05
 73/93 anonim ***** válasza:
32%

Sajnállak én is , bár az nem sokat segít. Sajnos amíg a lányod nem nő fel lelkileg (független érett személyiséggé) ez nem fog megváltozni szerintem. Az pedig, hogy mikor lesz... hát az előzmények alapján csak akkor ha valami nagy változás áll be az életében. Szóval nem Rajtad múlik. A labda az ő térfelén pattog.

Vigyázz magadra, még kellhetsz ám az unoká(i)dnak, fel a fejjel!

2013. júl. 7. 17:01
 74/93 A kérdező kommentje:
Sokáig azt hittem, hogy az anyja befolyása alatt áll, és ezért nem is hibáztattam bármennyire is fájt amit tett időnként. Most viszont kristálytiszta, hogy ő maga is úgy viselkedik az utóbbi években, hogy az elkeserítő. Azt, hogy nem tudta megmondani a születésnapomat, az a bíróságon történt. Az a legszomorúbb, hogy mint apának a bíróságon kell harcolnom a lányommal, vagyis igazából az engem állandóan porig alázó ügyvédjével.A legutóbbi tárgyaláson az ügyvédje (hölgy) szépen átadta a bírónak a beadványát, és mondta a bírónak, hogy nekem is ad belőle 1 példányt. Erre fel úgy levágta elém a sok oldalas beadványát, hogy az nagyot koppant. Én csak néztem, hogy ez most miért(?). És húzzák a pert.Ha meg is szüntetik a rokontartást, akkor sem kérhetem vissza amit a per alatt (1 év) fizettem. Az én eszem azt is nehezen tudja értelmezni, hogy a bíró és a lányom ügyvédje a tárgyalás előtt közvetlenül bevonultak egy irodahelyiségbe megbeszélni valamit.
2013. júl. 8. 19:50
 75/93 anonim ***** válasza:
27%

Ne sajnáltasd már magad ennyire, a te hibád is, hogy ennyire utál. Olyan NEM létezik, hogy egy normális, szeretetteljes apát megutáljon a gyereket ennyire, ha az nem adott rá okot.

Lehet, hogy most már mártírkodsz, meg az anyára kened, de ahogy te beszélsz a kislányodról, ne haragudj, de nagyon gusztustalan..

2013. júl. 8. 20:54
 76/93 anonim ***** válasza:
87%
Már, hogy a viharba ne lenne. Az Anyja simán ellene nevelhette, nem egyedi eset lenne.
2013. júl. 8. 20:56
 77/93 anonim ***** válasza:
50%
Az még gyakoribb, hogy apuka kitalál mindent, hogy jobb színben tüntesse fel magát. Tényleg valami nem stimmel ebben és nem a gyerekkel lehet gond.
2013. júl. 8. 20:58
 78/93 anonim ***** válasza:
0%
Jó persze mindet lehet, de találgatni felesleges. Mi értelme lenne hazudni egy névtelen oldalon. Ilyen alapon minden kérdést vehetünk fiktívnek mert az ellenkezőjére is van esély.
2013. júl. 8. 22:06
 79/93 anonim ***** válasza:
20%
Azért van több esély, mert amiket leírt, azt mutatják, hogy valami nagyon gáz dolgot csinált, ami miatt a lánya megutálta. Azért egy jogászhallgató lányt ne tituláljunk már totál idiótának, látszik, hogy tanulni akar. Nem a kérdező érdeme, hogy jogásznak megy, de azért meg nehogy már neki álljon feljebb, mert tanul a lány és szüksége van a támogatásra.
2013. júl. 8. 22:39
 80/93 anonim ***** válasza:
60%
Fizetős jogászra 240 volt a ponthatár, ez 2-es max 3-as érettségivel elérhető, az azért nem nagy teljesítmény. A minimum ponthatár volt a felvételi ponthatár.
2013. júl. 8. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!