Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
 41/93 anonim ***** válasza:
86%
Végig olvastam az egészet újra. Valóban szó szerint véve nem szidtad a lányod, de az összes írásodból az jön le, hogy a lányod és a volt nejed szemét, ellenben Te mindent megtettél, szuper apa vagy. Én nem azt mondom, hogy nem lehet így, ahogy írod, de az esetek túlnyomó többségében a gyereknek van oka így viselkedni az apjával. Lehet, hogy Te fel sem fogod miért haragszik Rád a lányod, talán érettségi bizonyítvány bekérése helyett kicsit rámenősebben meg kéne próbálni kideríteni. Ne haragudj, de ha be is perel, akkor tényleg nagyon utálhat. Én nem bántani akartalak, csak mint írtam is, egyoldalú elbeszélés alapján nem szabad elkezdeni itt szidni a lányodat.
2012. nov. 16. 08:07
 42/93 A kérdező kommentje:

Világos. Nem szidtam és nem szidom a lányomat a jövőben sem. Mégpedig azért, mert mint bábut, rángatja a háttérből valaki, és évek kellenek neki, hogy rájöjjön arra, hogy valójában mit is akar a jövőre nézve az apjával. Szerintem, ha bárki abban a helyzetben van, mint én, hogy a szülei elhaláloznak fél évvel ezelőtt, és a "gyermeke" ezt a tragédiát figyelmen kívül hagyva bepereli, az az apa érthető,hogy elhidegül a nagylányától.Az én esetemben ez történt.

Még azt hozzátenném, hogy az új családom szeret. Mint apa, szerintem megfelelek a két iskolás (saját) gyermekemnek, és a feleségemmel is megértjük és szeretjük egymást. Bármelyik fiatal (20 éves) életében lehet olyan, hogy olyan házasságba megy bele, amit egész életében bánni fog utána.

Ezzel szemben a volt feleség ellenséges volt velem szemben annyira,hogy büntetőügy is volt már ellene ez miatt,ahol bűnösnek találta a bíróság.

Ismerni kell persze mindkét oldalt, hogy valaki egyértelműen lássa melyik oldal hogyan viselkedett válás óta. Ez a kérdés viszont hátrébb szorul most,mert fontosabb az, hogy az apa-lánya kapcsolat helyrehozhatatlanná vált a jövőre nézve.A gyermek valóban csak "bank"-nak érzi az apját, nem annak aki valóban az apja lenne.

2012. nov. 16. 10:05
 43/93 anonim ***** válasza:
30%

# 41/42

Én azt nemértem, hogy akkor szerinted ennek az oldalnak mi a lényege? Egyetlen kérdésnél sem lehet olvasni a másik felet. Kérdező nem szidta a gyerekét csak leírta a helyzetett mint minden kérdésnél.

Én nő létemre teljesen megértem a kérdezőt mert igenis vannak ilyen volt feleségek és gyerekek akik atm-nek nézik az apát. Lehet a nagyszülők halála miatt már az örökséget várja.

Különben pedig ha a nagynak már ott hagytad a másik lakást. Akkor a másik kettő gyerekedel kösetek majd eltartási szerződést, hogy azt a lakást majd ök örököljék mert annyi nekik is jár mint a másik lányodnak.

2012. nov. 16. 10:33
 44/93 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez egy tipikusan olyan probléma amit nem itt kell kibeszélni. Erre van a bíróság, ha már nincs más megoldás. A Kérdező az alapján dönti el, hogy hogyan viszonyul a saját gyerekéhez, hogy itt teljesen ismeretlen emberek mit tanácsolnak Neki a tények ismerete nélkül, sok esetben a saját indulataikat is kivetítve? Szerinted ez a célja ennek az oldalnak? Szerinted ez helyes?
2012. nov. 16. 10:37
 45/93 anonim ***** válasza:
50%

"A Kérdező az alapján dönti el, hogy hogyan viszonyul a saját gyerekéhez, hogy itt teljesen ismeretlen emberek mit tanácsolnak Neki a tények ismerete nélkül, sok esetben a saját indulataikat is kivetítve? Szerinted ez a célja ennek az oldalnak? Szerinted ez helyes?"

A kérdezőnek már rég megvan a véleménye a lányáról csak kíváncsi, hogy másnak mi a helyzetről a véleménye.

2012. nov. 16. 12:37
 46/93 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de ha a saját véleményem meghatározása céljából meghallgatok másokat is,abban nincs semmi kivetnivaló.Ez az élethelyzet egy teljesen váratlan szituáció, hiszen mint apa (naivan) titokban abban reménykedtem, hogy helyreállhat a nagykorúsággá válás után a mi kapcsolatunk.Ez gondolom érthető. Ha igen,akkor gondolom az is, hogy ezek után semmi reményt nem látok erre.Amikor a volt feleség már nem tud belemarni a volt férjébe,akkor meglátásom szerint a lányát használja fel erre (aki az én gyermekem is!).
2012. nov. 16. 13:24
 47/93 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig név nélkül természetesen egy olyan esetről van szó, ami gondolom szerencsére nem mindennapos. Az apa-gyermek kapcsolat meg szokott maradni válás után is.Azért lett ide írva a kérdés,hogy mások mit tennének a helyemben most mint szülő? Ehhez a témához erkölcsileg az tud helyesen hozzáadni,aki ismeri a jelenséget tapasztalatból. Jogilag egy jogász,aki objektíven tudja megítélni a helyzetet.
2012. nov. 16. 13:29
 48/93 anonim ***** válasza:
36%
Mint mondtam én jogász vagyok, ezért próbáltam objektív módon nézni a helyzetet, nem azonnal nekiállni szidni a lányod, mint pár válaszoló. Természetesen ez a Ti ügyetek, majd rendezitek, vagy így vagy úgy. Remélem nem sértettelek meg, csak nagyon sok elferdített történetet hallottam már és mindig kizárólag a másik a hibás.
2012. nov. 16. 13:43
 49/93 A kérdező kommentje:
Persze, mélyebb ismeretek nélkül nehéz meggyőzni bárkit, hogy én vagyok a jófiú és a volt feleség a rosszlány. Azért 1-2 nyomós érvem van, ami miatt objektíven így látatlanban is lehet részrehajlás nélkül egyik vagy másik oldalnak igazat adni. Pl.hogy volt feleséget bűnösnek találták büntetőben, egy olyan ügyben,amit ellenünk követett el.A másik tény, hogy a felnőtt gyermek csak biológiai apjának nevezi az apját.A harmadik tény az állandó pénzkövetelés. Már zaklatásért is lehetne feljelentést tenni (ha akarnék), annyi sms és levél jött,amiben állandó pénzkövetelés van a tartásdíjon felül. Pl., hogy idézzek 1-et, ami nemrég az ügyvédjén keresztül jött: Kérem, hogy 8 napon belül fizessen meg ügyfelemnek 380.000,-Ft-ot rendkívüli kiadás címén, mert a gyermek vett egy új számítógépet és egy új bútort a szobájába." Vagy a fentebbi sms a nagylánytól, hogy felvették és fizessek neki 300 ezret, plusz 150 ezret egy új laptopra az egyetem kezdése miatt. Nem fizettem, mert nincs miből (2 kiskorúnak előbb cipőt, kabátot kellene venni), így beperelt. Ezt az indokot le is írta sms-ben. Hogy én nem válaszoltam pozitívan a kérésére.De mindezzel nem őt akarom szidni,hanem magamban azt szidom,aki irányítja a háttérből és így nevelte.
2012. nov. 16. 21:46
 50/93 anonim ***** válasza:
Kérdező én már tényleg kíváncsi leszek ennek mi lesz a vége. Írd majd meg mi lett ha lezárult a tárgyalás.
2012. nov. 16. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!