Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
 61/93 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben, én személy szerint elszőrnyedtem a lány magatartásától.
2013. jan. 5. 17:48
 62/93 anonim ***** válasza:
Hoggy áll a per?
2013. febr. 6. 15:45
 63/93 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szeretnék egy kis biztatást, pár jó szót kérni tőletek. Nagyon el vagyok keseredve. Volt tárgyalás, és a nagylány nem az igazat mondja, letagad dolgokat, rázza a fejét, hogy nem igaz. A jogi képviselője pedig olykor gúnyos hangnemben beszél a tárgyaláson velem. Nekem nem telik ügyvédre, egyedül vagyok jelen mindig.Bízom benne, hogy ezért hátrány nem ér. Az is problémás számomra, hogy a jogi képviselő hölgy négyszemközt bevonult a bírónőhöz beszélgetni tárgyalás előtt közvetlenül. Kb. 5 percet volt bent nála, és utána rá 5 percre a másik szobában kezdődött a tárgyalás.Lehet, hogy ez egy természetes dolog, de bennem kérdések merülnek fel, hogy mi volt a megbeszélés tárgya.

A nagylány panaszkodott, hogy ők is és a nagyszülei is éheznek. Közben kezemben a lementett képek sokasága, hogy télen wellness üdülésen volt egy drága helyen.Amikor ez szóba került, azt mondta: "nem igaz". Beiratkozott a 2. félévre hitelből, de az első félév vizsgái sem sikerültek mind. A diákhitel tartozás félelmetes ütemben kezd növekedni, holott most kezdte a tanulmányait.

Fel kell adnom a reményt, hogy vele valamikor is normális lehet a viszonyom, hiába is szeretném ezt naivan. Ott folytatja, ahol az anyja abbahagyta velem a civakodást.Minden csak a pénzkövetelésről szól nála. 2 havonta van csak tárgyalás, és azt érzem, hogy ez az ügy letaglóz. Talán ezt hívják depressziónak. Nem találom a helyem, nincs semmihez kedvem. Azt érzem, hogy amíg nem lesz vége a pernek, addig ez a magam alá kerülés, vagy depresszió, akadályoz mindenben.Nem tudok örülni addig semminek. Olyan, mintha az lenne a céljuk, hogy feladjam, elpatkoljak, utána örökölhet, és pezsgőt bonthat.

2013. febr. 25. 16:34
 64/93 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyereked van. Mi az, hogy nincs ügyvéded? Minden városba van ingyenes jogi segítség ha nem telik rá, az állam fizeti. Te azt miért nem vetted igénybe. Ügyvéd nélkül nehéz lesz sajnos. A bíróra nem lehet panaszt tenni. Ha ott a bizonyíték akkor miért neki hisznek?
2013. febr. 25. 16:37
 65/93 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy neki hisznek. Azt akartam csak írni, hogy a lányom nem mond igazat, még akkor sem, ha jelzem, hogy van bizonyítékom, ha az szükséges. Ingyenes jogi képviselőnél biztosan igazolni kell, hogy nem rendelkezik az illető jövedelemmel.Nekem van fél minimálbérem jelenleg. A feleségem a fő kereső a családban per pillanat. 2 gyerek mellett ügyvédre nem telik. Ezt bizonygatni, hogy ingyen kapjak jogi képviselőt, az elég hosszadalmas lehet gondolom.Ezért nem is foglalkoztam vele.
2013. febr. 25. 17:12
 66/93 anonim ***** válasza:
80%
Nem feltétlenül. Szerintem jár utána hol van a városodba ingyenes jogi segítség. Szerintem családod belül az egy főre jutó jövedelem számít.
2013. febr. 25. 18:18
 67/93 anonim ***** válasza:
80%
2003. évi LXXX. törvény a jogi segítségnyújtásról 11-11/B &. Nézd meg, jogosult vagy-e pártfogó ügyvédre. Az meg, hogy a bíró és az ügyvéd beszélgetett nem jelent semmit. Valószínűleg egyáltalán nem az ügyetek volt a téma.
2013. febr. 25. 18:59
 68/93 anonim ***** válasza:
Bocs, § jel akart lenni :-)
2013. febr. 25. 19:59
 69/93 A kérdező kommentje:

Kedves 67!

Lehetséges valóban, hogy nem ez az ügy volt a téma.Igazad van, hiszen nem tudhatom.Kikeresem azokat a feltételeket, hátha megpróbálom.Jelenlegi depressziós hangulatom ettől visszatart, és inkább egy orvost fogok felkeresni, hogy megéljem a következő tárgyalást.Megint csak pár órákat alszok éjszaka a stressz miatt.Ha bármi rossz ér, nem azonnal érzem, hanem pár nap múlva jönnek a stressz hatásai.Mondhatnám, hogy az utóbbi évek alatt ezt már megszoktam, de ezt nem lehet megszokni, csak számítani rá.

2013. febr. 27. 09:14
 70/93 anonim ***** válasza:
Szia! Mi történt végül?
2013. jún. 10. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!