Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 A kérdező kommentje:

Kedves 88-as,

Igen, kezdetben sűrűn voltak közös programjaink. Együtt mentünk autóval kirándulni mindenfelé (állatkertek, a kedvenc cukrászdája egy másik városban,...stb.)Amikor megszületett az egyik gyerekünk, akkor máshogy kezdett viszonyulni, de még mindig előjött nála az a mondat, hogy "Én azt szeretném, ha anyához visszajönnél." Ez a tipikus mondat még a második gyermek születése után is elhangzott, a különválás után 4 évvel. Az ezt követő időszakban azonban mindig meghiúsultak a közös programok. Hiába volt mondjuk megbeszélve előző este telefonon, hogy hová fogunk menni, hány órakor leszek ott nála (70 km-es távolságból), amikor odaértem, akkor csak a volt feleségem közölte, hogy most a lányomnak nincs kedve menni, vagy azt mondta, hogy "most beteg, nem tud menni". Kétszer fordultam gyámügyhöz amikor sorozatban ilyenek történtek.A gyámügy persze nem tett semmit, mert anyuka végülis valamennyire kolléga volt.Egy nagyobb ünnepnél is nagyon készültem a közös programokra, és mentem a lányomért, de úgy tettek, mint akik nincsenek otthon. Pedig tudtam, hogy otthon vannak, csak anyuka bosszúja volt, hogy nem akarta átadni a gyereket. Mérgemben bementem a rendőrségre, és megkérdeztem, hogy tudnak-e segíteni, vagy mi van ilyenkor.Mutattam a papírt, hogy jogosan vihetném a gyermeket azon a hétvégén. Kijöttek a rendőrök, de nekik sem nyitottak ajtót. Majd amikor hazaértem 1 óra múlva mérgesen és szomorúan, belefáradtan, akkor jött egy sms, hogy most vihetem a gyereket. Már nem tudtam visszamenni.

Ahogy teltek az évek egyre jobban azt éreztem, hogy teljesen belefáradtam ebbe a kapcsolattartásba.Azt láttam, hogy hiába szeretném tartani a kapcsolatot, mindig pofont kapok minden egyes alkalommal (képletesen). Vagy a vásárolt ajándék nem tetszett (nem volt elég márkás, vagy nem volt elég drága)Vagy olyan követelések jöttek, hogy az idegesítő volt. Pl. "ballagásra más apukája a lányának bezzeg egy új autót vásárolt". Vagy "vegyél nekem egy laptopot 150 ezerért, mert kell az iskolakezdéshez". Az általam korábban ajándékba adott komplett LCD-s számítógépet el sem fogadták, mert nem volt rajta megfelelő operációs rendszer.Az anyja vett 250 ezerért 1 héttel később boltban egy újat, ahol nem legálisan tettek rá op. rendszer. A számlát benyújtotta nekem ügyvédjén keresztül, hogy a felét szíveskedjek 8 napon belül kifizetni.

2013. júl. 29. 08:55
 92/93 anonim válasza:
60%
hello kerdezo, mi ujsag azota? vege mar a pernek??
2014. máj. 20. 08:38
 93/93 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon-nagyon sajnálom, ami Veled történt. Remélem van valami pozitív fejlemény azóta.
2014. máj. 20. 14:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!