Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
 51/93 anonim ***** válasza:
:-( Nekem is megírhatnád, mi lett/lesz a vége a tárgyalásnak.
2012. dec. 3. 11:11
 52/93 A kérdező kommentje:

Fejlemény: a nagylány úgy képzeli el az egyetemi éveit, hogy a kiflitől kezdve a könyvig mindent diákhitelből finanszíroz meg. Kiszámolta, hogy 4,5 milliós tartozása lesz, mire végez. De nem probléma (szerinte), mert majd csak 35 évesen kell fizetnie vissza. Ha ügyvéd lesz, akkor meg majd jól fog keresni, mert azok jól keresnek. A keresetében most 4-szeresét kéri rokontartásként, mint amit most fizetek.Indoklása az, hogy a havi költekezése 90 ezer Ft, amiben nincs benne a tandíj, és nincs senki, aki ezt fizetné helyette. (Az, hogy én két kiskorút nevelek, és hogy csökkent a jövedelmem, az nem érdekli,mint ahogy én sem érdeklem őt.)

Hát ez egyre szebb.

2012. dec. 5. 14:57
 53/93 anonim ***** válasza:
67%
Remélem jó pofára esik a lányod, az eszem megáll tőle.
2012. dec. 5. 15:07
 54/93 anonim ***** válasza:
86%
Ne aggódj kérdező, de 90et a büdös életben nem fog megkapni a lányod. Az én apám fél millát szedett össze egy hónapban és tőle is csak 60at ítéltek meg, ráadásul úgy, hogy neki senkit nem kellett magán kívül eltartania. Szóval azon se lepődjön meg ha egyáltalán nem ítélnek neki pénzt. Vagy max egy 10est, csak azért, hogy valamit kapjon...
2012. dec. 5. 15:32
 55/93 anonim ***** válasza:
71%

Küld el neki a helyi diákszövetkezet munka lehetőségeit.

Vagy arról még nem hallott, hogy dolgozni kell a pénzért?

2012. dec. 5. 15:33
 56/93 A kérdező kommentje:
Az érettségi bizonyítvány másolatát természetesen nem hozta magával a tárgyalásra. Pedig ugye azt júniusban a kezébe adták, most meg december van. Valószínűleg nem lehet vele nagyon dicsekedni, ezért jár önköltségesre.De követelni azt tud.
2012. dec. 5. 15:58
 57/93 A kérdező kommentje:
Ahhoz mit szóltok, hogy a költségei kimutatásánál olyanok szerepelnek, hogy találkozás a barátokkal 1 hónapban kétszer (esetenként 5 ezer Ft), dvd lemezek vásárlása, fodrász, kozmetika, telefon havidíj, mobil internet? Elég jó színvonalon él a lány. Mi nem tudunk ilyen színvonalon élni 4-en az tuti. (de gondolom sok helyen nem jut a családban 1 főre 100 ezer Ft) Azt, mint apa főleg nem értem, hogy 20 évesen hogy jut el odáig valaki, hogy mindent hitelből megveszek, utána beperelem apucit, hátha el lehet intézni azt, hogy fizessen az apuka mindent. én nem így neveltem volna, az biztos. De a két kicsi gyerekemet sem erre fogom nevelni, az is biztos.
2012. dec. 5. 16:17
 58/93 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk az is nagyon felelőtlenség hogy a diáhitel 1-et vette fel ami ugyan szabad felhasználású de 8% a kamata míg a diákhitel2 csak tandíjra költhető de annak csak 2% lenne a kamat. Biztos, hogy nem csak 4,5 milliót kell majd visszafizetnie mert a törzstöke folyamatosan emelkedik, ha csak a minimumot akarja törleszteni diploma után.
2012. dec. 5. 19:15
 59/93 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos a nagylány nevelése úgy ahogy van, el van cseszve... és mivel nem Te neveled, így nagyon hatni se tudsz rá...

Viszont ezek alapján ennyit biztosan nem fognak neki megítélni...

Figyelembe veszik a TÉNYLEGES szükségleteit, illetve a te helyzetedet is annyiban, hogy gyerektartásnál is figyelembe veszik a többi gyermekedet, egyik sem szenvedhet hátrányt miatta...

Minimálbér nem tudom mennyi most... lehet vagy 60 ezer nettó ( a két kicsire kapott adókedvezményt szerintem nem veszik figyelembe...). Ez alapján szerintem 20%-nál többet nem ítélnek meg neki, de lehet, hogy még kevesebbet!

Max ha van tartalékod, és úgy látod, érdemes rá, akkor segíthetsz neki.

Erkölcsileg? Az apának kötelessége gondoskodni a gyermekéről, ha emiatt lenne per, teljesen megérteném, függetlenül attól, hogy gyerek-szülő kapcsolatról van szó.

Viszont itt már egy fiatal felnőttről van szó, aki végezhet diákmunkát... és ráadásul ahogy elnézem, nem a képességeinek megfelelő iskolát választott, így azt nehogy már neked kelljen finanszírozni :P.

2012. dec. 5. 19:22
 60/93 A kérdező kommentje:

# 59-esnek:

Azért a kiskorúak tartása elsőbbséget élvez a felnőtt munkaképes nagykorúnál. A diákhitel kérdésében ő maga döntött. Engem nem kérdezett meg, hogy mi a véleményem róla. Egyébként való igaz, hogy még csak 3 hónapja egyetemista, az első komoly vizsgákon sincs még túl.Márpedig egy olyan egyetemről van szó, ahol nagyon nagy a követelmény.

2012. dec. 5. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!