Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan viszonyulnátok...

Ti hogyan viszonyulnátok gyereketekkel szemben azután, hogy az pénzt követelve beperelne titeket a bíróságon? Ti mit mondtok azokról az esetekről, amikor a pénz miatt bíróságra citálja a gyerek az apját, és harcol az apja ellen?

Figyelt kérdés
2001 óta tetemes gyermektartást, majd 18 éves korától kevesebb összegű rokontartást fizetek rendszeresen.Most fizetős nappalira kezdett járni, és 1 félév így kb. 450 ezerbe van. (Diákhitelt vett fel rá.)Találkozni továbbra sem akar velem. Feleségemmel két picit nevelünk, és minimálbér a fizetésem.Erkölcsileg? De úgy egyáltalán mi a véleményetek erről a gyerek meghurcolja az apáját dologról?

2012. nov. 9. 16:57
 21/93 anonim ***** válasza:
20%

És ki mondja meg, hogy a kérdező igazat mond?

Mint írtam, nem egy példát láttam már arra, hogy apuka nem fizetett, le se szarta a gyerekét, aztán kitalált minden kamuszöveget csak hogy őt védjék. Egy apa pedig nem beszél így a lányáról akkor sem, ha konfliktus van köztük.

Ami a legfontosabb pedig, hogy egy gyerek nem haragszik ok nélkül ennyire az apjára.

2012. nov. 9. 21:22
 22/93 anonim ***** válasza:
78%

"És ki mondja meg, hogy a kérdező igazat mond? "

Ekkora baromságot ne haragudj utolsó de ilyen alapon ne gyere soha fel erre az oldalra, mert ez minden kérdésnél fen áll. De ezt miért nem kérdezed meg ha egy nő ír, miért csak férfi kérdéseknél lehet ezt olvasni, hogy biztos hazudik?

2012. nov. 9. 21:25
 23/93 A kérdező kommentje:
Amikor az apát csak évi 2 db sms-el keresi meg, és abban is pénzt követel, így nem is tudok mit írni neki. De ennek egyik fő oka egy korábbi sms. "Más apák a gyereküknek új autót vesznek ballagásra. Pótold!" Mit lehetne ilyenre egyáltalán válaszolni - szerintem már inkább semmit.Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a velem élő két gyermekem pótolja maximálisan a szeretetet, így nem vergődök.Tudomásul kell venni, hogy 2 gyermekem van, a 3. megszűnt a lelkemben.
2012. nov. 9. 21:27
 24/93 anonim ***** válasza:
78%

És az normális, hogy a lány 300 ezer forintot meg laptopot követel sms-ben? És azért mert te találkoztál bunkó apukákkal attól még nem kell a kérdezőt is egy kalap alá venni, én is ismerek olyan apukát aki le se szarja a gyerekét, de ismerek olyat is mint a kérdező gyereke aki pénzeszsáknak nézi az apját.

Én úgy reagáltam erre, hogy elhiszem amit az apuka mond és így egyáltalán nem normális amit a gyerek művel.

2012. nov. 9. 21:28
 25/93 anonim ***** válasza:
79%

Én egy telefont kaptam ballagásra, nem tudom hol divat az autó, talán a milliomos csemetéknél, de gondolom te nem vagy milliomos.

A kérdező lánya egy bunkó kis csitri, aki el van kényeztetve az anyja által. Pofám leszakadna ha így beszéltem volna apámmal, pedig válás után egy ideig nagyon haragudtam rá, de tini voltam, egyetem alatt már rendeződött a viszonyunk, azóta is havonta többször keressük egymást pedig már párommal élek.

2012. nov. 9. 21:32
 26/93 A kérdező kommentje:

Miért hazudnék?

Miért állna érdekemben nem az igazat írni itt?

Valahová fel tudnám használni amit pl. te bírsz ide? Szerinted?

Érthetetlen, hogy valaki mások becsületébe belegázol és azt mondja, hogy hazudik."nem beszél így a lányáról?" Most gyűjtöm ki a telefonomból a lányom összes sms-ét, amit írt az elmúlt pár évben. Mind pénzkövetelésről szól, durvábbnál durvábbak.Ha bekéri a bíróság a telefonomat, akkor minden ott van bizonyítéknak.

2012. nov. 9. 21:34
 27/93 anonim ***** válasza:
71%
A volt feleséged nagyon elkényeztette, a gyereket. Nagyon nem jó irányba halad. Nem tudom havi mennyi diákhitelt vesz fel. De 3. év múlva lesz egy 3 milliós hitele egy sima alapképzés után. Szerintem már ez baromi felelőtlenség, hogy hagyta az anyuka.
 28/93 anonim ***** válasza:
69%
És ami a legfontosabb, nem nézem pénzeszsáknak, pedig jól keres, de így is van néha, hogy akar pénzt adni, mert sajna most nem állok valami jól anyagilag, de nem nagyon szeretem elfogadni. Nem a pénzéért szeretem, hanem mert az ÉDESAPÁM!
 29/93 A kérdező kommentje:

"De 3. év múlva lesz egy 3 milliós hitele egy sima alapképzés után. Szerintem már ez baromi felelőtlenség, hogy hagyta az anyuka."

Hát ez a kulcs a kérdéshez. Ezt a nevelést kapta otthon. Az anyjának semmije sem volt, amikor elvettem feleségül. 7 évig gyesen és munkanélkülin volt otthon. Mégis egy lakást hagytam ott neki és én kezdtem nulláról. Akkor még volt jó munkahelyem, jó fizetésem, bíztam magamban, hogy újra tudom kezdeni az elbaltázott életemet. Ott kellett volna hagyni ezt a nőt az első gyanús helyzetnél még házasság előtt. Szóval, és újrakezdtem nulláról. Új, normális családom van. Klassz feleségem és két tündéri gyerekem. Közben az egészségem megromlott és ott kellett ez miatt hagynom a munkahelyemet 4 évvel ezelőtt. A bíróság nem szállította le a tartásdíjat mindezek ellenére, mert diplomával "kötelező" keresni jó munkát másikat.Lehet hogy kötelező, de mégsem találtam. Volt idő,amikor nem tudtam csak a felét fizetni a nagy összegnek, egyből végrehajtást indított ex.Nagyon durva történet volt.Amikor nagykorú lett, akkor csökkentették, és ezt azóta is fizetem.Bár ez is hiányzik, de a lányomat is akartam támogatni.Most a jelen peres helyzet és az hogy nem akarja a kapcsolatot az apjával, így már nem szeretnék fizetni tovább.

2012. nov. 9. 21:47
 30/93 anonim ***** válasza:
46%
Sőt nem is igaz mert nem 3 hanem 5. éves mivel a jog az osztatlan képzés. Így még több hitele lesz.
2012. nov. 9. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!