Szoktatok fizetni a párotok/házastársatok bank/hitelkártyájával? El szokták fogadni vagy belekötnek?
Hány olyan történetet hallottam már, amikor a gyerek fizetett a szülő kártyájával a tudta nélkül.....
Jogellenes más kártyáját elfogadni a visszeélések elkerülése végett, arról nem beszélve, hogy milliós büntetést és kirúgást vonhat maga után egy Nav-ellenőrzés.
Pin kód vagy aláírás kérdésben, pedig van, hogy dönthetsz. Nekem volt olyan kártyám (nem dombornyomott), aminél kérdezték, hogy melyiket szeretném. Dombornyomott kártya előnye, hogy mindig kéri a pin kódot.
Tényleg jogos, ha nem fogadják el. Nekem egyszer a sajátomat nem akarták elfogadni :D Pedig az én nevem volt rajta, csak a pénztáros félreolvasta, állította, hogy azon egy férfinév van (hogy érthető legyen, a Petrát Péternek olvasta). A végén már hárman bizonygattuk neki, hogy márpedig azon az én nevem van, nézze meg jobban.
Egyébként nálunk egyedül a supershop kártya az, amit közösen használunk, mert az nekem már jóval azelőtt is volt, hogy ismertük volna egymást, szóval ott még nem is volt szó róla, hogy kéne társkártya (nem is tudom, hogy ennél van-e egyáltalán), ez főleg nálam szokott lenni, mert én járok bevásárolni legtöbbször, de ha a páromat megkérem, hogy valamiért menjen le boltba, akkor odaadom a kártyát, hogy kerüljön rá pont, vagy hogy azzal fizessen. Ezért még sosem szóltak, bár szerintem ez sem szabályos, mert régebben egyszer anyukámmal együtt vásároltunk, és miután én fizettem átadtam neki a kártyámat, hogy használja ő is, de azt mondták, hogy csak a tulajdonos használhatja.
"Dombornyomott kártya előnye, hogy mindig kéri a pin kódot."
McDonald'sban tőlem nem szokták.
Egy időben fizettem pároméval,pedig házasok sem vagyunk 8amikor volt hogy lenyúlták pár bank kártyaadatait és letiltódott a kártyám,nem kaptam meg csak 2 hónap múlva),de simán elfogadták mindenhol páromét,spar,tesco,lidl...
Viszont ami felidegesitett: nemrég sparban vásároltunk,ketten párommal. Én nevemen van supershoppos kártya,de ő fizetett cafeteriás kártyával. És hiába álltunk ott mindketten,nem huzta le a supershopposat,merthogy az nem azé aki fizet...
(előtte nap is igy fizettünk ,lehuzták,sőt ismerős fizetett előttünk,neki nincs,ugyhogy enyémet odaadva ahhoz is lehuzták)
Tök egyszerű kérni még egy kártyát a számlához, és nem lesz ilyen gond. Eddig nem vették észre hogy pasi név van a kártyán, de ezzel kár szórakozni mert elébe lehet kerülni a helyzetnek egy másik kártyával. Én van hogy anya kártyájával vásárolok, de nagyon ritkán, ezért nem csináltatunk még egy kártyát a számlához. Ha te rendszeresen azt használod, érdemes lenne. Készpézt felvenni hitelkártyáról tényleg rablás...
20l
pároméval nem, mert az nála van :)
anyuméval igen. vasárnap tankoltam a Molnál, és ott még aláírást is kértek. kicsit meglepődtem, de odafirkantottam jóanyám nevét a saját aláírási stílusomban :D
még sosem kötöttek bele. női név van rajta, és egyébként sem milliós tételeket fizetek vele, csak néhány ezret.
tudom, hogy szabályellenes, de szükség törvényt bont.
pároméval nem szórakoznék, mert utálok magyarázkodni, és még csak házasok sem vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!