Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktatok fizetni a párotok/há...

Szoktatok fizetni a párotok/házastársatok bank/hitelkártyájával? El szokták fogadni vagy belekötnek?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 17:51
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Hitelkártyával automatából kivenni pénzt kész rablás..........:(
2012. nov. 5. 18:15
 12/55 Jégtánc ***** válasza:
88%
Azért fogadták el,mert sokan szó szerint szarnak bele hogy ki mivel fizet, a lényeg hogy ki legyen fizetve.Sok pénztáros nincs azzal tisztában hogy miként kell kezelni az ilyen dolgokat.Más országban nem nagyon találkozol ilyesmivel
2012. nov. 5. 18:17
 13/55 Jégtánc ***** válasza:
78%
Társkártya ami a te nevedre szól.
2012. nov. 5. 18:18
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
Bankártyával nem, nem is tudom a pin kódját. Az egészségpénztári kártyájával viszont rendszeresen fizetek a gyógyszertárban. Alá is írom a nevét. Első alkalommal problémáztak, mondták, hogy csak a tulajdonos fizethet vele, de mondtam, hogy a férjem reggel 6-tól este 6-ig dolgozik, ugyan mikor jönne be receptet kiváltani? Én itthon vagyok gyesen, egyértelmű, hogy az ilyen dolgokat én intézem napközben.
2012. nov. 5. 18:23
 15/55 anonim ***** válasza:
90%

Megértem, hogy rosszul esett, de nem jogos a felháborodásod. A kártya nem a tiéd, az aláírás szintén nem, teljesen érthető, ha nem fogadják el.

Menj be a pároddal a bankba és kérjetek a hitelkártyához tartozó számlához a te nevedre egy társkártyát. Az a tiéd lesz, a te neveddel, a te aláírásoddal. De ahogy elnézem, az is rablás, a társkártyának is díja van általában.

2012. nov. 5. 18:23
 16/55 anonim ***** válasza:
88%
Múltkor DM-ben az előttem lévő nő akart a férje kártyájával fizetni, de a pénztáros nem fogadta el. De akkor szólt a nő, hogy ott áll kinn a férje a gyerekkel és valóban ott állt a bejárat előtt még be is intett, hogy ott áll. Akkor elfogadta. De szerintem jogos, hogy először nem akarta, sosem lehet tudni.
2012. nov. 5. 18:26
 17/55 anonim ***** válasza:
12%

Anya szokta apáét.Pontosabban közös,de értelem szerűen apa nevén van.Több boltban sem szokták elfogadni,például a Tescoban,és az Aldiban sem.A Tescoban azért ki lehet játszani.Régen elfogadták,annyira kellemetlen volt,mikor először nem,mert nem volt nálunk más fizetőeszköz. :S

Amúgy azt nem értem,hogy miért arra hivatkoznak,hogy nem lehet tudni tényleg a férje tulajdona e a kártya,hiszen különben honnan tudná a PINkódot?Azt minden esetben meg kell adni,nem?Legalábbis Tescoba Aldiba igen.

2012. nov. 5. 18:28
 18/55 anonim ***** válasza:
84%

A barátom kártyájával nem szoktam fizetni, max. anyuéval, de azzal is csak azért merek, mert tudom igazolni, hogy az övé (eléggé ritka neve van, így személyi igazolvánnyal tudom bizonyítani, hogy nem loptam). Előfordult, hogy a pénztáros megjegyezte, hogy nagyobb összegű vásárlásnál nem fogadhatná el, így sem.

Egyébként nem értem, miért pontoztátok le a 3-at.

Anyum is boltban dolgozik. Az ő boltjukban sem fogadja el senki a más nevére szóló kártyákat, mióta egyszer egyikük "lebukott": női vásárlótól elfogadott férfinévre kiállított kártyát, pechjére épp ellenőrzés alatt. Azonnali hatállyal felfüggesztették a munkaviszonyát.

2012. nov. 5. 18:30
 19/55 anonim ***** válasza:
100%

17-es:

Van olyan kártya, ami nem kér PIN-kódot vásárlásnál, csak alá kell írni.

A PIN-kódot, pedig elég sok helyről meg lehet tudni, ha valaki nem elég körültekintő (pl. felírja egy papírra, amit elhagy a kártyával együtt; a gyerek előkeresi a szülő papírjai közül a kódot, és ellopja a kártyát stb.).

2012. nov. 5. 18:34
 20/55 A kérdező kommentje:

Nem háborodtam fel csak nagyon meglepett!!! Azt hittem hogy a hitelkártya az más,mert a bankkártyát első perctől nem fogadták el,ezt meg igen.

Az én párom is 7-7ig dolgozik,+ 1-1óra az utazás,így este 8ra ér haza.:(

Mindent nekem kell intézni.

Eddig a tescoban,dm-ben,aldiban,sparban,lidlben is fizettem vele,furcsállom hogy sehol nem tűnt fel csak most!

2012. nov. 5. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!