Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtehetem ezt? Öröklés+bank?...

Megtehetem ezt? Öröklés+bank? 18/L

Figyelt kérdés

Örököltem egy fél házat,egy másik ház 1/3-át ,egy szántót,és 2 millió forint jelzáloghitel tartozást.

Megtehetem-e azt hogy lemondok a szántóról és ezzel megszűnik a jelzáloghitel?

Olvastam hogy ha örökölsz akkor ha lemondasz az örökségről akkor a tartozásról is.

Megtehetem ezt hogy úgymond a szántóval kiváltom a jelzáloghitelt?

És ha igen,akkor a házakról nem kell lemondani ugye?

(A szántó és a jelzáloghitel kb egy árban van)

18 éves vagyok nem értek ezekhez kérlek segítsetek!

2012. szept. 3. 17:42
 1/4 anonim válasza:
0%
Ezt egy jogásszal intéztesd el. Ami fontos: Hogy te megkapd az örökséged az nem időhöz kötött. Tehát ha jogász azt mondja,hogy van egy heted, hogy elintézzük akkor hazudik, mert nincs időhöz kötve. Tartozásról szerintem csak úgy nem lehet lemondani... K*rva egyszerű lenne akkor ha valakinek a szülei mondjuk halálos betegek és egy hetük van és te fel vetetnél velük 40.000.000 ft hitelt a kereset alapján akkor te a hitelt nem örökölnéd. Ezt egy jó jogásszal csináltasd és figyelj oda!
2012. szept. 3. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:
95%
Nem,ha lemondasz minden örökségről le kell mondanod. Ad el a szántott és fizesd ki abból a tartozást.
2012. szept. 3. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én örököltem földeket, meg egy autól, meg hitelt. Ha megtehettem volna, lemondtam volna a hitelről meg a földekről, de ez így nem ment. Vagy mindent viszel, vagy semmit. - tudomásom szerint
2012. szept. 3. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket "egy fél házat,egy másik ház 1/3-át ,egy szántót,és 2 millió forint jelzáloghitel tartozást" egy embertől örökölted vagy külön külön pl: anyukádtól egy fél házat, apukádtól egy szántót és a tartozást??

Ha mindent 1 embertől örököltél ház szántó tartozás akkor ahhoz hogy ne legyen a tied a hitel mindenről le kell mondanod...

Esetleg örököld meg a házakat a szántót a hitelt és utána add el a szántót és fizesd ki belőle a hitelt.

2012. szept. 3. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!