Megtehetem, hogy azt modnom nem?
Figyelt kérdés
A szüleim ki akarnak menni ausztriába a jövő évre. A munkánk miatt, szóval tavasztól őszig egy szezonra. Nekem eszem ágában sincs kimenni. Nem fogom itthagyni a barátomat. És az életemet. Jövőre szeretnénk a barátommal össze költözni, nem fogok mindent feladni ezért. Nekik is megmondtam, de azt mondták igeins menni fogok. Viszont nem fognak kivinni, nem és kész. A kérdésem az lenne, hogy megtehetem-e, hogy nem megyek ki. Teszem azt elmennék a nővéremhez. Áprilisban töltöm a 18. életévemet. Ha úgy lenne, vállalnám, hogy kimegyek 1 hónapra. Mert március körül akarunk indulni. Viszont ha kimegyek, akkor alá kell írjak egy éves szerződést, és nem jöhetek haza a lejárta előtt. Nem tudom, megtehetem-e hogy eljövök Tőlük, vagy vissza vihetnek magukhoz? (Nem véletlenül gondolkozom ezen a lehetőségen, sajnos vannak családi problémáink kiskorom óta, szóval ne azt mondjátok, hogy más megoldást keressek, vagy próbáljak beszélni Velük. Köszönöm)2011. dec. 17. 23:27
1/4 anonim válasza:
könnyen lehet h amíg 18 alatt vagy visszavitethetnek magukhoz
viszont ha úgy érzed hogy tönkretennék az életed, ne hagyd
tűnj el a szemük elől addig, amíg nem töltöd be a 18-at, utána már ott élsz ahol akarsz
2/4 anonim válasza:
Mivel még csak áprilisban leszel tizennyolc még tanköteles vagy, akkor én nem értem milyen munkára vinnének ki a szüleid egy évre? Nem hiszem, hogy ha mindenképpen ellenállsz, akkor lefognak és magukkal vinnének erőszakkal.Mindenesetre próbáld meg megbeszélni velük, és megértetni, hogy miért fontos neked, hogy maradhass.
3/4 anonim válasza:
A fö kérdés, hogy ha nem mégy, akkor hol és miböl fogsz megélni. Ugyanis nem hiszem, hogy akár a növéred, akár a barátod el tudna (és el akarna) tartani.
Amig nem vagy 18, addig a szülök döntik el, hogy hol kell élned, utána te, de ha szakitasz velük, akkor joguk van arra, hogy semmiképpen se támogassanak, se anyagilag, se máshogy. Ha pár hónap után a barátod otthagy, akkor mit csinálsz?
4/4 A kérdező kommentje:
Épp a munkám miatt, magántanuló vagyok. Javarészt így is magamat tartom el, csak annyi, hogy Velük élek. De mindent magamra vásárolok, még kaját is, meg mindent fizetek magamnak. Senkivel sem akarom magam eltartatni, erről a részről megoldom magam.
2011. dec. 18. 21:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!