Normális az, hogy közjegyzői végzéssel (hagyaték) a kezemben a bank nem fizeti ki azonnal a hagyatékot?
Nem, nem normális. Ebben az országban mégis ez megy. Mire hivatkoznak egyébként?
Mi úgy jártunk, hogy amikor apu meghalt, volt a házára egy csomó hitel, amit a biztosító végülis kifizetett. A bank intézte, és fél évig tartott, hiába volt ott a végzés a kezünkbe. Ilyenek miatt csúsztak pl. hogy a banki ügyintéző úgy fénymásolta le a végzést, hogy pont az elhunyt neve nem látszott. 2 hónap múlva dobták vissza, hogy nem jó. Ilyenek történtek sorra.
Erre a fél évre viszont nekünk, örökösöknek a kamatot ki kellett fizetni, 500 ezer Ft. És mégis kinek a hibájából? Mentünk mindenhova, PSZÁF-hoz is, de senki nem adott nekünk igazat. Ilyen nagy urak a bankok itt.
Szia!
Csak kifizetni nem hajlandóak vagy átutalni sem?
Elméletileg 500000 Ft (vagy azt meghaladó) összeget csak előzetes egyeztetés után tudsz felvenni készpénzben a bankban. Gondolom az összeg és a "határidő" bankonként változó lehet. Megindokolták valamivel?
Köszönöm a válaszaitokat?
Első! Hát ez nagyon durva! Pedig én is a PSZÁF ráhatásában bíztam… Én kp-ban szeretném, de meg se kérdezték, egyből azt mondták, hogy hiába mutattam már be a halotti anyakönyvit, amit ők lemásoltak, hiába adtam le a közjegyzőtől kapott iratot a hagyatéki végzésről, azt mondták, fel kell küldeniük a központjuknak jóváhagyásra. Amíg a központjuk nem hagyja jóvá, addig nem tudják kifizetni. Gutaütést kapok, ha negatív örökség lesz belőle, ne adj isten! Én egy buznyákot se fizetek! Pereljenek be, ha akarnak!
Egy másik bank, ahová a lakása vételárát utalták, de csak a látszat kedvéért, na, ott van a gebasz. Szabálytalanul fizették ki a „vevőnek” (!!!) a lakás vételárát, és a bank a rendőrséggel cicázik, nincs meg a pénz. Mindig húzza a bank az időt valamivel. Még a rendőrséget is szívatják! A rendőrség meg hagyja… Tényleg nem tudom, mi lesz, ha ez ne adj isten átmegy negatívba! Fél év után most volt a hagyatéki. Addig a bank nyilván vonta a számlakezelési díjat…
Második. Mindössze 200.000 Ft-ról beszélünk, ez a nyugdíja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!