Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság előtt vettem az autót de már együtt éltünk, sajnos van még rajta hitel, én vagyok a tulaj de a válásig nem szeretném odaadni az autót, közös vagyonnem szeretném, hogy a bank elvigye a kocsit mert ő éppen nem törleszti majd a fele részletet?
A kocsi a tied marad, de a vagyonközösség megosztásakor a házasságkötéstől fezetett törlesztőrészlet felének megfelelő arány a párodé. Ha meg akarod tartani, akkor kizárólag neked kell tovább fizetni a hitelt és az alábbiak szerint kell megosztani:
Megnézitek mennyiért vettétek az autót és ennek hány százaléka volt hitel. Ha mondjuk 40% hitel volt rajta és a hitel háromnegyedét a házasság alatt fizettétek vissza, akkor a párodé 15% tulajdonrész. De ez nem a vételár 15%-a, hanem a vagyonközösség megszűnésekori értéké. Kissé bonyolult, de így jogszerű.
Csak a házasságotoktól megszerzett vagyon közös vagyon.
Tehát ha a kocsit előbb vetted akkor nem.
Ha a hitelt közösen fizettétek akkor a házasságotok kezdetétől befizetett törlesztőrészlet fele az asszonyé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!