Mit várhatok? A helyzet a következő. Jelenleg még párkapcsolatban vagyok egy férfival, akivel babát is szerettünk volna, így (meg más miatt is ) van papírunk arról, hogy élettársak vagyunk, tehát közjegyzői papírunk van róla.
Ha külön megyünk, akkor ezt a papírt meg kell szüntetni? Tehát be kell menni a közjegyzőhöz, és kérni, hogy legyen semleges ez a papír?
A másik: amikor mi összejöttünk, akkor nekem jól fizető állásom volt, de a párom miatt váltottam, mert neki nem tettszett.
Hogyan szállhatok ki ebből a kapcsolatból?
Kérhetem, hogy segítsen egy picit a különválásunk elején anyagilag?
Ne értsetek félre, nem vagyok pénzéhes, csak egyszerűen azért nem akarok valakivel együtt maradni, mert anyagi biztonságot nyújt, és most így egyedül (fizetés előtt) nem tudok nagyon hova lépni.
Vannak jogaim?
Köszönöm!!
Nem, ilyen jogod nincs, hogy fizessen.
Az élettársi "válás" nem válás, ha különköltözöl, és elmész a közjegyzőhöz simán "szétválaszt", nem procedúra.
Fizetésig húzd ki a szakítást, jobb tanácsom nincsen.
Tudom, hogy nincs jogom ilyet kérni, hogy anyagi segítség, csak gondoltam van valami olyan rész, az élettársi kapcsolatban, ami lehetővé teszi a különválást.
Utána olvastam, és azt olvastam, hogy az bejegyzett élettársi kapcsolat alatt szerzett vagyon (ingó, ingatlan) közös vagyonnak minősül, amit ha kell bizonyítani lehet.
Nos, nekem ilyesfajta törekvéseim nincsenek, nem kell semmi, csak szeretnék lépni innen...
De belinkelem: [link]
Legalabb 5 evi egyutteles utan lehet ilyen kerelmed, amikor hivatalosan is kerheted.
De ez "vagyon" megosztas, es nem valas!
Tévedsz, mert ezt nekem kellene kérnem, hanem aki bizonyítani szeretné, hogy mit rakott bele a kapcsolatba.
De mint már mondtam, ez a része engem nem érdekel, itt hagyok mindent, amit közösen vettünk.
Nincs ilyen jogod. Az, hogy munkahelyet váltottál, mert az élettársadnak nem tetszett, hogy jól keresel (vagy egyéb ok miatt, tök mindegy), a saját hülyeséged volt.
A vagyon megosztását sem úgy kell elképzelni, hogy tied a fél kávéfőző meg a fél mikró. De pl. az élettársi kapcsolat alatt közösen összegyűjtött pénz fele a tied (akkor is, ha valamelyikőtök többet keresett a másiknál), ezt követelheted, és ez segítene az elindulásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!