Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beadtam a válópert, sokáig...

Vadocka01 kérdése:

Beadtam a válópert, sokáig fog tartani, de már most szeretném visszavenni a lánykori nevemet. Megtehetem, lehetséges? Mi módon?

Figyelt kérdés
A válópert beadtuk közös megegyezéssel, 13 év után. Nem volt egyszerű, és én már fel is költöztem Budapestre Szabolcsból. Nyíregyházán esküdtünk anno, nem tudok (anyagiak miatt sem) ingázni a két város között. A gyermekek láthatása, plusz az összes hivatalos ügyünk lerendezése miatt sokáig fog tartani a válóper, és én már nem akarom, és nem bírom hordani az ő nevét. 18 évesen mentem férjhez, akkor még büszkén viseltem a -"né"-t. 31 évesen már nem akarom. Ha valaki tud hasznos választ adni, azt megköszönöm. Szép napot mindenkinek! :)
2012. aug. 12. 16:48
 1/2 anonim ***** válasza:
bármikor megteheted, az anyakönyvi csoportban jelzed, hogy szeretnéd megváltoztatni a neved, kitöltöd a szükséges nyomtatványokat, kifizeted a 10e Ft-os illetéket és lecserélteted (plusz pénzért) az irataidat
2012. aug. 12. 16:53
 2/2 anonim válasza:

Ezt találtam : be kell menni ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz, ahol köttetett a házasság.Beviszed a jogerős bírósági végzést.El kell vinned a személyidet, lakcímkártyádat és a házassági anyakönyvi kivonatot! Ott elmondod, hogy mit szeretnél. Kitöltesz egy formanyomtatványt, azaz hivatalosan is lemondasz az asszonynevedről.Fizetsz ötezer forint illetéket.

Ennek ellenében ők kiállítanak egy anyakönyvi kivonatot, melyen az áll, hogy a válás után mi lesz a neved.

Ezzel a kivonattal aztán lehet menni tovább mindenfelé, mindenféle hivatalos okiratot módosíttatni:

jogosítvány: 4. 000 Ft

tb, adókártya: azt hiszem ingyenes

személyi igazolvány: 1. 500 Ft

útlevél: 6. 000 Ft

lakcímigazoló kártya: 500 Ft

tehát. . összesen kb. 12. 000 Ft

Egyéb hivataloknál (bankok, biztosítók, stb) a meglévő módosított okiratokkal át kell iratni a nevet.

Végeredmény:pár ezer Ft minusz és körülbelül 4–6 hónap, mire mindenhol a lánykori név szerepel

2012. aug. 12. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!