Beadtam a válópert, sokáig fog tartani, de már most szeretném visszavenni a lánykori nevemet. Megtehetem, lehetséges? Mi módon?
Ezt találtam : be kell menni ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz, ahol köttetett a házasság.Beviszed a jogerős bírósági végzést.El kell vinned a személyidet, lakcímkártyádat és a házassági anyakönyvi kivonatot! Ott elmondod, hogy mit szeretnél. Kitöltesz egy formanyomtatványt, azaz hivatalosan is lemondasz az asszonynevedről.Fizetsz ötezer forint illetéket.
Ennek ellenében ők kiállítanak egy anyakönyvi kivonatot, melyen az áll, hogy a válás után mi lesz a neved.
Ezzel a kivonattal aztán lehet menni tovább mindenfelé, mindenféle hivatalos okiratot módosíttatni:
jogosítvány: 4. 000 Ft
tb, adókártya: azt hiszem ingyenes
személyi igazolvány: 1. 500 Ft
útlevél: 6. 000 Ft
lakcímigazoló kártya: 500 Ft
tehát. . összesen kb. 12. 000 Ft
Egyéb hivataloknál (bankok, biztosítók, stb) a meglévő módosított okiratokkal át kell iratni a nevet.
Végeredmény:pár ezer Ft minusz és körülbelül 4–6 hónap, mire mindenhol a lánykori név szerepel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!