Szoktatok fizetni a párotok/házastársatok bank/hitelkártyájával? El szokták fogadni vagy belekötnek?
Mi már régóta használjuk a másik kártyáját, mindenhol: boltban, postán, bárhol, ahol elfogadják a kártyás vásárlást. Pénzt is vettünk fel egymáséról.
Egyetlen egyszer járt így a párom, mint te, az egyik városi postán. Oda sem mentünk többször. Nekünk így jó, mert nem mindig ér rá egyikünk, hogy vegyen fel pénzt, akkor viszi a másik a kártyáját, mert kb. ugyanannyiszor veszünk fel az enyémről, mint az övéről.
A hitelkártyán az aláírás igazolja, hogy az a tiéd. Hiába a pin-kód, az aláírásnak akkor is stimmelnie kell. Márpedig nem stimmelhet, ha a kártya nem is a tiéd. A pénztárost pedig valóban felelősségre vonják, ha nem ellenőrzi a kártyát.
"Szerencséd" van, hogy eddig nem ellenőrizték, bár elég ijesztő hallani, hogy sok esetben tojnak rá, ki milyen kártyával fizet.
Eszembe nem jutna más kártyájával fizetnem, és nem is örülök neki, ha elfogadják, mert az azt jelenti, hogy az én kártyámmal is fizethetne bárki (a PIN-kódot meg tudják szerezni, az aláírós kártyákkal meg végképp egyszerű a helyzet).
A megoldás: olyan számlacsomagot kell választani, ami leginkább megfelel az igényeknek. Ha a család közös kasszán van, akkor elég egy bankszámla, 2 kártyával. Figyelembe kell venni, hogy érkezik-e a számlára jövedelem, mennyi átutalása van a családnak, szokott-e készpénzt felvenni, stb., és ezek alapján több bank kínálatából kiválasztani a megfelelő számlacsomagot. Éves szinten tízezreket lehet spórolni egy megfelelően kiválasztott csomaggal.
Pont ezért kértünk a férjemnek társkártyát a számlámhoz. Sőt, ez már PayPass kártya, ahol elfogadják, ott bizonyos összegig elég hozzáérinteni a terminálhoz és ki is van fizetve (matricás verzióban is létezik, azt pl mobiltelefonra lehet ragasztani).
A PayPass matricát kevésbé ellenőrzik, ha jól emlékszem, 5000 Ft-ig sehogy. Afelett kódot kérnek.
Tehát kis összegű vásárlásoknál ez is megoldás lehet.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Ezzel is okosabb lettem mert eddig azt hittem hogy "ez a normális" mármint a HITELKÁRTYÁNÁL. Mert mint amint írtam a BANKKÁRTYÁT elsőre nem fogadták el,egyszer akartam fizetni a pároméval!
Igényelni fogunk társkártyát.
Csak a PIN kód kell,soha nem kellett még aláírnom a hitelkártyánál!
Viszont ha a bankkártyámmal vásárolok azt alá kell írni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!