Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktatok fizetni a párotok/há...

Szoktatok fizetni a párotok/házastársatok bank/hitelkártyájával? El szokták fogadni vagy belekötnek?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 17:51
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
31%

Mi már régóta használjuk a másik kártyáját, mindenhol: boltban, postán, bárhol, ahol elfogadják a kártyás vásárlást. Pénzt is vettünk fel egymáséról.

Egyetlen egyszer járt így a párom, mint te, az egyik városi postán. Oda sem mentünk többször. Nekünk így jó, mert nem mindig ér rá egyikünk, hogy vegyen fel pénzt, akkor viszi a másik a kártyáját, mert kb. ugyanannyiszor veszünk fel az enyémről, mint az övéről.

2012. nov. 5. 18:38
 22/55 A kérdező kommentje:
Ja és a gyógyszertárban is elfogadták.......
2012. nov. 5. 18:39
 23/55 anonim ***** válasza:
87%

A hitelkártyán az aláírás igazolja, hogy az a tiéd. Hiába a pin-kód, az aláírásnak akkor is stimmelnie kell. Márpedig nem stimmelhet, ha a kártya nem is a tiéd. A pénztárost pedig valóban felelősségre vonják, ha nem ellenőrzi a kártyát.

"Szerencséd" van, hogy eddig nem ellenőrizték, bár elég ijesztő hallani, hogy sok esetben tojnak rá, ki milyen kártyával fizet.

2012. nov. 5. 18:44
 24/55 anonim ***** válasza:
84%

Eszembe nem jutna más kártyájával fizetnem, és nem is örülök neki, ha elfogadják, mert az azt jelenti, hogy az én kártyámmal is fizethetne bárki (a PIN-kódot meg tudják szerezni, az aláírós kártyákkal meg végképp egyszerű a helyzet).

A megoldás: olyan számlacsomagot kell választani, ami leginkább megfelel az igényeknek. Ha a család közös kasszán van, akkor elég egy bankszámla, 2 kártyával. Figyelembe kell venni, hogy érkezik-e a számlára jövedelem, mennyi átutalása van a családnak, szokott-e készpénzt felvenni, stb., és ezek alapján több bank kínálatából kiválasztani a megfelelő számlacsomagot. Éves szinten tízezreket lehet spórolni egy megfelelően kiválasztott csomaggal.

2012. nov. 5. 18:46
 25/55 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezért kértünk a férjemnek társkártyát a számlámhoz. Sőt, ez már PayPass kártya, ahol elfogadják, ott bizonyos összegig elég hozzáérinteni a terminálhoz és ki is van fizetve (matricás verzióban is létezik, azt pl mobiltelefonra lehet ragasztani).

A PayPass matricát kevésbé ellenőrzik, ha jól emlékszem, 5000 Ft-ig sehogy. Afelett kódot kérnek.

Tehát kis összegű vásárlásoknál ez is megoldás lehet.

2012. nov. 5. 19:03
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én még csak 18 éves vagyok, és most kezdtem nem rég a kasszázást diákmelóban, de nekünk külön megmondták, hogy nem lehet a tescoban elfogadni, ha egy női névre írt bankkártyával férfi, vagy férfi névre írt bannkártyával nő fizet. A kamerák azt is meg tudják nézni, hogy milyen név van a kártyán, nem érdemes ezzel szórakoznunk. Így én nem fogom elfogadni, mert engem kőkeményen seggberúgdosnának érte.
2012. nov. 5. 19:05
 27/55 anonim ***** válasza:
75%
PIN kód ÉS aláírás is kell? Én mondjuk külföldön élek, de itt vagy PIN kód kell, vagy aláírás, de szerencsére az előbbi a gyakoribb úgyhogy simán szoktam a férjemét használni. Még senki se kötött bele, bár szerintem nem is nézik nagyon a nevet...
2012. nov. 5. 19:17
 28/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Ezzel is okosabb lettem mert eddig azt hittem hogy "ez a normális" mármint a HITELKÁRTYÁNÁL. Mert mint amint írtam a BANKKÁRTYÁT elsőre nem fogadták el,egyszer akartam fizetni a pároméval!

Igényelni fogunk társkártyát.

2012. nov. 5. 19:23
 29/55 A kérdező kommentje:

Csak a PIN kód kell,soha nem kellett még aláírnom a hitelkártyánál!

Viszont ha a bankkártyámmal vásárolok azt alá kell írni is!

2012. nov. 5. 19:25
 30/55 anonim ***** válasza:
51%
Én anyukáméval szoktam fizetni már évek óta, engedéllyel persze. Megírjuk a listát, aztán vagy ad kp-t, vagy a kártyáját adja. Szupermarketbe járok, látásból persze ismer néhány pénztáros, de a többség nem. Mégsem szóltak érte még soha, pedig nagyjából 16-nak nézek ki, és a kártyán anyu férjezett neve van (igaz, a kártya csak kódos, aláírni semmit nem kell). Meg sem szokták nézni. Ha egyszer szólnának, talán megpróbálnám személyivel igazolni, hogy a tulajdonos anyukám, és nem csak úgy találtam egy kártyát. Ha úgy sem fogadnák el, igazuk lenne, de attól még idegesítene, hogy bonyolítják az életemet. :D
2012. nov. 5. 19:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!