Szoktatok fizetni a párotok/házastársatok bank/hitelkártyájával? El szokták fogadni vagy belekötnek?
27#
Én is külföldön élek, de ennek semmi köze ahhoz, hogy kell-e pin és aláírás is. Van, ahol mindkettőt kérik, van, ahol csak az aláírást, külföldön és Magyarországon egyaránt.
Nem szoktam ,és mikor pénztáros voltam is "belekötöttem" . Nem fogom kirúgatni magam ilyen dolog miatt,és ezzel mások is így vannak.
Meg hát,messziről jött ember azt mond amit akar..
Nem szoktam. Soha. Tudom a kódját, tudok mindent, de meg sem fordulna a fejemben, hogy próbálkozzak vele.
És fel is háborít, hogy vannak pénztárosok, akik elfogadják.
Aki szerint meg ezzel semmi baj nincs, megnézném, hogy mit szólnának, ha az ő kártyájukat fejné meg valaki, a pénztáros meg megvonná a vállát, hogy hát nincs ebben semmi különös, gondoltam megengedte neki.
Valójában jogos a dolog, hogy a házastárs nem fizethet a másik kártyájával, de pl. a csepeli gyilkos igen? Csak a "nem" nek kell megfelelni?
Vagyis ha kiverik belőlem a pin kódomat, akkor épp csak a feleségem nem nyúlhat a pénzemhez, de pl. az új barátja már igen.
35:
Ezen már én is agyaltam, de elvileg abból indulnak ki, hogy ha az aláírás stimmel, akkor a kártya a tiéd. Elvileg nem kellene máshogy igazolni a kártya tulajdonjogát, ez lenne a hitelkártya lényege. Szóval ha a feleséged új hapsija megtanul aláírni helyetted, akkor az szívás. Bár gondolom, első dolgod lenne letiltatni a kártyát, nemdebár? :-) Na és a hitelkártya tranzakciót 30 napon belül megkifogásolhatod, úgyhogy ha kipüfölik belőled a kártyát, akkor feljelentés, kártyaletiltás és voálá.
Mondjuk elég idióta a példád. :-DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!