Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El kell terelnem a gondolataim...

El kell terelnem a gondolataimat, mert különben nagy kárt okozok a babámban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek! Nem megoldást várok, nem azt, hogy mondjátok meg mit tegyek, csak el kell terelnem a gondolataimat. 23 éves 30 hetes kismama vagyok, tegnap elhagyott a párom. Együtt akartuk a babát, most egyedül vagyok, két napja sírógörcsök között fekszem, és nem tudom abbahagyni. Aggódom a babámért. Régen nagy cigis voltam, amióta babát várok, nem gyújtottam rá, de most elszívtam 2 szál cigit, hogy egy kicsit lenyugodjak. Nem akarok többet rágyújtani, nem akarom, hogy idő előtt megszülessen, de nem tudok lehiggadni. Rettenetesen rosszul vagyok és valamivel le kell kötnöm a gondolataimat és magam. A családomra nem nagyon számíthatok, max. pár nap múlva, barátaim messze vannak. A páromat rettenetesen szeretem és normál esetben sem tudnám feldolgozni ezt, hát még így, hogy egyedül kell elénéznem mindennek, ami most jön! De azt is tudom, hogy most elsősorban anyuka vagyok és nem szabad ártanom a babámnak, de képtelen vagyok lenyugtatni magam.

2012. okt. 26. 12:33
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
19! Mi átmeneti, a piálás? Ilyen pasit én nem is fogadnék vissza ezek után, ha térden állva könyörögne is. Nem jó időpont arra, hogy egy alkesz férfit pátyolgassak.
2012. okt. 26. 14:40
 22/42 anonim ***** válasza:

lehet h bestresszelt a felelősségtől,de nem a pia a megoldás. ezentúl bármi gáz van piálni fog?? 1000 féle gond és stressz lesz,ilyen a gyerekvállalás!

ezt tegye egyedül. én láthatást sem engednék,csak felügyelettel majd ha piál.

most bazt gondolod vége a világnak és elveszítetted a nagy őt de hidd el ő nem a nagy ő!! az a nagy ő akivel egyek vagytok,egyek a vágyak, a célok, az értékrend és kölcsönösen szeretitek tisztelitek egy mást. és még úgy sem könnyű az élet gyerekkel,a te pároddal pokol lenne. menjen csajozni,inni,inkább most lépjen le mint amikor már a gyerek is felfogja.

így lesz a legjobb indkettőtöknek,biztos h anyudék sem fognak mást mondani,sőt valszeg ők is és a barátaid is mondták már nem egyszer h ez így nem jó. azmeg h egyébként tök jól megvagytok egy nagy kaki. te is tudod. mentség keresés. tök jól megvagyunk amúgy de ordít velem,hazudozik,isziuk mint a gödény,szerinte egy zsarnok vagyok,de tök jól megvagyunk amúgy!! ??? ez olyan mint amikor azzal mentegeti valaki a másikat h a maga módján szeret! ne a maga módján szeressen hanem ahogy te megérdemled!

ha beszélgetsz a barátaiddal,anyudékkal és ők is hasonlóan gondolkodnak mint az itt válaszolók,előbb utóbb te is meglátod a valóságot,aztán megerősödsz és rájössz h az ismeretlen helyzettől jobban megijedtél mint attól h ő elment

2012. okt. 26. 14:50
 23/42 A kérdező kommentje:
Anyukámék, amikor a a nagyobbik tesóm és én elköltöztünk otthonról, akkor a legkisebb testvéremmel egy kicsi, másfél szobás lakásba költöztek, úgyhogy itt nem férünk el. Amúgy, ha valaki megért, akkor az anyukám, aki teljesen egyedül nevelt fel hármunkat... de sajnos ő sem áll valami jó anyagi helyzetben, így nem sokat tud segíteni. Amúgy nem akarom mentegetni, csak annyit mondtam, hogy főz, mos, takarít, gondoskodik rólunk, minden nap reggelivel, kávéval vár mire felkelek, folyamatosan a kedvemben akar járni. lelkitársam és támaszom volt... amikor nem iszik... most már nem sírok annyit, de rettenetes letargiában vagyok. félek és el vagyok keseredve.
2012. okt. 26. 15:32
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
apukám is jó fej volt,amikor nem ivott. erre nem lehet adni sajnos,mert egy idő után a pia átveszi az első helyet. nálatok ez már megvolt.
2012. okt. 26. 15:35
 25/42 A kérdező kommentje:
ezt a tényt elég nehéz belátni és elfogadni.
2012. okt. 26. 16:46
 26/42 anonim válasza:
100%
Én 22 éves voltam mikor 6 hetes terhesen egyedül maradtam. Elegem lett a nőügyeiből és nem akartam, hogy a gyerekem ilyen körülmények között nőjön fel, így muszáj voltam elhagyni, pedig nagyon szerettem. Nekem szerencsém volt, mert hazaköltözhettem a szüleimhez és anyagilag is segítettek amíg szükségem volt rá. A terhességet végig sírtam, irtózatosan magányos voltam, senki és semmi nem tudta elterelni a figyelmemet. Nem akartam emberek közé menni, nem voltam képes másokra figyelni, ha beszéltek hozzám. Nagyon vártam már a baba születését, de a terhességet nagy tehernek éreztem. Lelkileg nagyon megszenvedtem azt 37 hetet. Nálunk nagy baj volt, hogy napi szinten jött hozzánk, ezáltal még rosszabb volt. Aztán végre megszületett és imádtam hozzábújni, puszilgatni, vele aludni,csak őt imádni és a szeretetet és időt senkivel nem kellett megosztanom. Soha többet nem sírtam a döntésem miatt és nem lettem depressziós sem. Ma már 7 éves a fiam, van egy párom és egy pici fiam is. Tudom, hogy most ebben a helyzetben nem nagyon tud vigasztalni semmi és senki, de talán erőt tudsz meríteni, hidd el meg tudod csinálni!! Ha más választás nincs, vedd fel a kapcsolatot legközelebbi családsegítő szolgálattal és menj anyaotthonba, ott biztonságban lesztek és mindenben segítenek. Sok sikert és kitartást kívánok neked!!!
2012. okt. 26. 18:32
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

A tüdő 11 hónap alatt szellőzik ki. Ráadásul elég züllött életet éltél elmondásod szerint, szóval ha nem lesz egészséges a gyereked, azt magadnak köszönheted. Meg a párodnak, ha éppen részeg volt az aktusok közben.

Amúgy tök durva, hogy a párod ennyire ragaszkodk a züllött élethez. Az ilyen emberek nem a valóságban élnek és nem is szeretnének, mert nem is bírnák.

2012. okt. 26. 19:02
 28/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Szerintem, ha minden gyerek, aki úgy fogant, hogy az anyja közben még cigizett, beteg lenne, akkor alig lenne egészséges ember a földön. Nem terveztük a babát, becsúszott, igen cigiztem, de amint megtudtam, hogy létezik, letettem a cigit, és az orvosom is azt mondta, hogy attól semmi baja nem lesz. Az meg, hogy cigiztem és hetente 1x eljátram (nem disco-ba meg mittudomén milyen lebujokba, hanem mondjuk egy acustic koncertre, vagy egy házibuliba, vagy az előadás után bent maradtunk a színházban iszogatni és beszélgetni) azt nem nevezném züllött életnek egy 22 éves részéről. A páromnál meg nemrég kezdődött ilyen súlyosan ez a probléma...a mondatod második felével egyetértek. köszönöm a hozzászólást!
2012. okt. 26. 19:39
 29/42 A kérdező kommentje:

ja, és 26-os, neked is nagyon köszönöm a hozzászólást. Annyira durva, hogy mik vannak! Nagyon sokmindent láttam már, de mindig ledöbbenek, amikor ilyet hallok, látok.. és persze az ember mindig azt hiszi, hogy az ő helyzete más.

A párom délután óta hívogat, hogy menjek vissza hozzá. Eleinte azt hajtogatta, hogy nem érzi magát bűnösnek, hogy ennyit igazán megtehet, jár neki, hogy néha kiengedjen. Aztán átváltott este fele és elkezdett bocsánatot kérni és mindent megígérni, hogy megváltozik és soha nem fog ilyen előfordulni. Egyelőre megpróbálok erős lenni, aztán úgyis muszáj lesz találkozni a cuccok miatt és akkor beszélünk, nem tudom, akkor mi lesz. Az a baj, hogy most úgy gondolom, hogy ha meg is változik, visszafogja magát stb., akkor egy idő múlva ugyanúgy börtönként fogja megélni az éltünket, amiben nem teheti ezt meg, és majd akkor hagy el. Nem tudom mi lesz.

2012. okt. 26. 19:44
 30/42 anonim ***** válasza:

Az idő fog segíteni hidd el. És próbálj az eszedre hallgatni, ne a szivedre.

Ő nem akar változni, úgyse férne bele a te értékrendedbe.

Rád talál még valaki majd ne félj, csak hagyd a szived nyitva. Persze nem holnap, ezen a gyászon túl kell ess, és túl is fogsz.

2012. okt. 26. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!