Mennyi költőpénzt kellene adnunk?
Férjem érettségiző lánya hozzánk költözik. Beszállnia nem kell a közös használatú dolgokba (rezsi, kaja, WC-papír, stb), viszont gondban vagyunk, hogy mennyi költőpénzt adjunk - ebből kellene minden egyebet megvásárolnia, tehát ruházkodás, személyes pipere, egyéb nem közös használatú dolgok.
Mindenképp egy havi fix összeget adnánk, hogy azzal gazdálkodjon, illetve adott esetben munkával ki tudja egészíteni ezt - főleg nagyobb, kevésbé indokolt kiadás esetében.
Ha dolgozó felnőtt családtag lenne, akkor is felmerülne ez a kérdés?
Ez pont olyan, mintha fizetést kapna, csak mi adjuk.
Amúgy nem egyforma a bőrtípusunk, úgyhogy amúgy se nyúlnánk egymás cuccaihoz. Nekem száraz mindenem (bőr, haj), neki zsíros. Nem sokra mennénk egymás kencéivel.
Könyörgöm, ha ilyen ridegtartásról lenne szó, mint amit itt páran vizionálnak, akkor a rezsiszámlákat is harmadolnánk, meg a kaját is.
Egyszerűen csak a NEM KÖZÖSEN használt tárgyakra szeretnénk ha megtanulná beosztani a pénzt. Ha albérletbe költözik jövőre egyetem miatt (vidéken nézett), akkor hetente háromszor rohangáljunk le bevásárolni egy 20 éves lánynak? VAgy haljon éhen az első hónapban, mert akkor szembesül vele, hogy a havi összeget be kell osztani és nem lehet elszórni az első héten?
Nyugodj meg kedves kérdező.
Attól, hogy páran nem helyeslik a módszert még nem jelenti azt, hogy nem is helyes. Ti igy csináljátok mások máshogyan. Tudod az újjunk sem egyforma...! Sztem igenis Jól Csináljátok. Én anno örültem volna, ha velem is igy csinálják a szüleim. És nem éreztem volna menekülési kényszert.
Egyrészt meg kell jegyeznem ezt a lepontozást,bocsánat nem tudok szó nélkül elmenni mellette.Mire jó ez? Borzalmas...
Nos Nekem meg még mindig az az érzésem,hogy így is túl sok,amit adni akartok!:) Agyonra sok. Ezzel szemben mások meg úgy látják,hogy albérlőként van nézve a Lányra!?:O Hát könyörgöm MINDENE meg lesz és a Kedves Kérdező meg azon rágódik hogy ezen FELÜL,,mennyi PLUSSZ illetve zsebpénzt adjon/adjanak!
Nekem már eleve az is sok,hogy el akar menni albérletbe és akkor "majd hozzájárulunk a lakbérrel stb." Hát micsoda!? Az ember akkor akarjon menni albérletbe önállósulni ha önállóan el is tudja látni Magát! Ha nem dolgozik/nincs is rá pénze miért menne albérletbe? Van kollégium azt ennyi.
Tehát Én erre is azt mondom/mondanám ha itthon vagy nincs ilyen költség de ha elmész máshol van.:) Ez tök egyértelmű.:)
És sorolhatnám még miket tartok még soknak...de nem teszem...Ezzel is csak átláthatóbbá akartam tenni a helyzetet,milyen jó sora is van a Lánynak.Remélem sikerült.
Nekem is unszimpatikus ez az egész.
Utáltam, ha anno valaki életre próbált nevelni, mondván majd ott is ilyen lesz. Jah, soha nem úgy alakult.
Főleg hogy a lány 19 éves.
Rendben van, hogy adtok valamennyit, de nekem ez tényleg olyan, mint anno amikor ráosztották borítékban a rávalót és tessék.
Értem én, hogy kedvesek és ésszerűek próbáltok lenni, de nekem akkoris olyan modoros és én sem érezném jól magam nálatok, inkább lelépnék és kuporognék, de nekem apám új felesége ne számlázza már ki tampont..
Az iskolája fél évenként 500e, amit szerintem szolgáltatásban nem adnak meg, de ő szereti, egy év még ám legyen. Ezen felül még mit tegyünk, hogy ne érezze esetleg rosszul magát mások szerint?
Mert az "elköltözök és kuporgatok" rém jól hangzik, de nulla jövedelemmel az nem kuporgatás, hanem híd alatt éhezés lenne.Vagy ha elmegy teljes munkaidőben dolgozni (ki tudja milyen főnökkel, milyen munkahelyre - egyelőre érettségi nélkül), akkor gondolom fene nagy szabadsága lesz és rettentően fogja élvezni, hogy integethet az érettséginek és egy Tesco raktárban alázza naphosszat egy önjelölt kisfőnök.
Mert a nagy dacolás, amit itt az utolsó válaszoló is említett a valóságban nagyjából így nézne ki.
Kontra a saját két lábán elmegy havonta bevásárolni magának a tőlünk kapott pénzből egy drogériába. Ott a kasszás fog kiszámlázni bármit is, nem mi.
Mert már 100-an leírták, gondoltam nem írom le.
Ez az egész zsebpénz dolog unszimpatikus. A zsebpénz egy jelképes összeg kellene legyen, amit nem alapvető szükségletekre költünk, hanem magunkra.
A családban nincs fizetés, meg adott napon történő juss átadása, ez inkább albérlet, vagy falka, csapat, de nem család.
Meg kellene beszélni, hogy ha buliba megy mennyit kap, vagy kinézi a kabátot, megnézitek és eldöntitek belefér-e a keretbe, ha nem, akkor ekkor már igen és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!