Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi költőpénzt kellene adnunk?

Mennyi költőpénzt kellene adnunk?

Figyelt kérdés

Férjem érettségiző lánya hozzánk költözik. Beszállnia nem kell a közös használatú dolgokba (rezsi, kaja, WC-papír, stb), viszont gondban vagyunk, hogy mennyi költőpénzt adjunk - ebből kellene minden egyebet megvásárolnia, tehát ruházkodás, személyes pipere, egyéb nem közös használatú dolgok.

Mindenképp egy havi fix összeget adnánk, hogy azzal gazdálkodjon, illetve adott esetben munkával ki tudja egészíteni ezt - főleg nagyobb, kevésbé indokolt kiadás esetében.

2012. okt. 20. 19:33
1 2 3 4 5 6
 1/60 A kérdező kommentje:
Illetve kérdés, hogy ha nappalin tanul, de már nagykorú, a rokontartás ebben az esetben melyik szülő(k) kötelezettsége?
2012. okt. 20. 19:35
 2/60 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom hogy álltok anyagilag, de havi 10000 ft elég neki költőpénznek!

A rokontatás (gyermektartás) díj fizetése a külön élő szülő kötelessége vagyis most az anyáé!!!!

2012. okt. 20. 19:52
 3/60 anonim ***** válasza:
0%

Az anyagi helyzeteteket csak ti ismeritek én nem adnék egy

felnött embernek zsebpénzt, ingyen lakik nálatok a ruhát sminket oldja meg a béréből, gazdálkodjon ő a csp, gyt-sal

de rendszeresen nem adnék.

2012. okt. 20. 19:55
 4/60 A kérdező kommentje:

Nincs bére, érettségire tanul gimnázium utolsó évében. Az alkalmi munkákat én is támogatom, de nem a tanulás rovására. Ha nem sikerül jól az érettségije, akkor oda az egész jövője.

Ha az anyának nincs bejelentett jövedelme (feketén szerzi a pénzt), akkor is megítélik a rokontartást.

Családi pótlék jár 18 év felettinek is? (úgy tudom, hogy nem)

2012. okt. 20. 19:58
 5/60 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti mondat (rokontartás megítélése, behajthatósága) kérdés akart lenni, elnézést, lemaradt a kérdőjel.
2012. okt. 20. 19:59
 6/60 anonim ***** válasza:
91%
Nem értek egyet az utolsó válaszolóval!Mivel még érettségizik ezért 17-18 éves lehet,aki érettségi mellett nem tud még munkát vállalni!Vagyis tudna,de akkor az a tanulás kárára menne!Szerintem ne fix összeget adjatok neki!Pl nekem édesanyám minden nap adott 500 ft-ot(nem azt mondom te is ennyit adj:)) míg iskolás voltam és ha szerettem volna valamit,akkor addig nem költöttem el a pénzt míg össze nem gyűlt arra,amit szeretnék!Szerintem sokkal jobb,mint egy adott összeg,mert azt lehet egybe elkölti és utána úgyis kér!DE így tudja,hogy naponta ennyi és ennyi és nem kap többet!
2012. okt. 20. 20:02
 7/60 anonim ***** válasza:
7%
A családi pótlék pedig addig jár míg be nem tölti a 22-t és nappali tagozaton tanul!
2012. okt. 20. 20:03
 8/60 anonim ***** válasza:
100%

Amíg gimis jár a csp.

Komolyabb sulis kiadásokra is számíthattok: érettségi, nyelvvizsga, esetleg bál vagy hasonló. Szerintem a rászánt összeget felezzétek, el és a nálatok maradó rész legyen ezeké a kiadásoké, a többi az ő használatára. Bár mi például a hasonló korú gyerekeinknek középiskolában csak a konkrét dolgaikra adtunk pénzt.

2012. okt. 20. 20:07
 9/60 A kérdező kommentje:

19 éves (nulladik, évvesztes), tehát nagykorú. Jövedelme nincs. Heti 3-4 óra munka belefér, de többet mi sem szeretnénk, mert a tanulás rovására menne.

Fix összeget pontosan azért szeretnénk adni neki, hogy tanulja meg beosztani. Ha kifut belőle, attól még enni kap,fázni sem fog, de egyébre már nem jut. Ezt munkával vagy spórolással tudja a későbbiekben megelőzni. Kipótolgatás és kéregetés nem lesz, ezt már tisztáztuk.

Érettségi után albérletbe költözne, addigra szeretnénk, ha kialakulna egyfajta fogalma arról, hogy mennyit költ magára.

2012. okt. 20. 20:08
 10/60 A kérdező kommentje:

A tanulmányokkal összefüggő költségeket természetesen kifizetjük. De hatodik farmert és egyéb nem befektetési célú dolgokat nem.

Tankönyvet, magántanárt, vizsgadíjakat természetesen álljuk, ahogy a későbbiekben az esetleges tandíját is (egyetem, főiskola). Egészségügyi kiadásokat szintén. Ezen felül mindent a havi fix összegből kell megoldania (pipere, ruha, szórakozás, stb).

Csak a fix összeggel vagyunk bajban, hogy mennyi legyen. Van rá keret, csak mi is házra teszünk félre, ezért ésszerű pénzösszeget szeretnénk kitalálni.

Ha esetleg van valakinek hasonló korú gyereke és nagyjából tudja, hogy mennyi kiadással jár, megköszönöm, ha ír egy összeget.

2012. okt. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!