Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi költőpénzt kellene adnunk?

Mennyi költőpénzt kellene adnunk?

Figyelt kérdés

Férjem érettségiző lánya hozzánk költözik. Beszállnia nem kell a közös használatú dolgokba (rezsi, kaja, WC-papír, stb), viszont gondban vagyunk, hogy mennyi költőpénzt adjunk - ebből kellene minden egyebet megvásárolnia, tehát ruházkodás, személyes pipere, egyéb nem közös használatú dolgok.

Mindenképp egy havi fix összeget adnánk, hogy azzal gazdálkodjon, illetve adott esetben munkával ki tudja egészíteni ezt - főleg nagyobb, kevésbé indokolt kiadás esetében.

2012. okt. 20. 19:33
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
2%
Nem értem,ha érettségi után úgyis elmegy szegény,akkor miért nem marad az anyjával?Az oké,hogy segíteni szeretnétek,hogy beletanuljon,bár nekem ez kicsit úgy néz ki,hogy dolgozz vagy nem kapsz semmit(kaját lakást stb. igen) és ha kijártad a sulit mehetsz!Lehet én értem félre,de ez így kicsit morbid nekem!Ha lehet kifejtenéd??
2012. okt. 20. 20:14
 12/60 anonim ***** válasza:
100%

6-ossal párhuzamosan(aki a gyűjtögetést tanulta meg így jól) Én is a saját kis Életemből hoznám a példát,viszont olvastam,hogy a Kérdező is ezt látja jónak,így már csak azért is leírom,hogy megerősítselek Téged abban,hogy ez jó döntés.

Tehát az,ha havi fix. összeget kap és punk tum.

A punktumon a hangsúly mint a 6-osnál is az a lényeg egyébként.Így tökéletesen jól meg fogja tanulni,hogy osszon be X összeget X időre (lehetőleg a dátum is legyen ugyanaz,mintha fizut kapna). Bár Velem ezt általános iskolás korom óta csinálták a Szüleim,de nagyon jól megtanultam beosztani a pénzt.

Az összeget tekintve Ti mire gondoltatok? Családi pótlék szerintem is jár,ki kell azt is használni.Én egyébként azt kaptam meg középsuliban.

Sok sikert!:)

2012. okt. 20. 20:22
 13/60 A kérdező kommentje:

Az anyja a pszichiátria küszöbén van, a lány menekül tőle, ezért jön hozzánk. Albérletbe ő szeretne majd menni, nem mi küldjük.

Félreértesz, adunk pénzt, de azért fix összeget, mert egy későbbi munkahelyen sem úgy adják a pénzt, hogy éppen mire kell. Havi egyszer kap egy összeget, abból kell megoldania a kiadásait.

Illetve van egy olyan rossz szokása, hogy meghív boldog-boldogtalan egy buliban, ezt végképp nem szeretném finanszírozni. Amire valóban szüksége van, arra elegendő keretet biztosítunk, de neki kell utána a proritást felállítania, hogy most új cipőt vesz, vagy meghívja még két körre Jóska-Pistát.

Albérletbe most is menne, de a tanulmányaira szeretnénk kicsit odahatni - ezt azért egy fedél alatt könnyebben megtehetjük, illetve olcsóbb is. Albérlet esetén fizethetjük a bérleti díjat, a rezsit, stb. Így csak a vízfogyasztás fog nőni, a fűtés és a világítás két és három embernek is ugyanannyi.

2012. okt. 20. 20:25
 14/60 anonim ***** válasza:
37%

Na így már érthetőbb!:)

Akkor viszont igaza van az előző válaszírónak!Adjatok neki egy bizonyos összeget minden hónap ugyanazon napján!Bár olvastam,hogy írták,hogy 10.000 ft.Szerintem a mai árak mellett kicsit kevés egy hónapra bár nem tudom milyen az anyagi helyzetetek!? De szerintem 20.000 ft-ból ki tudna jönni és ha jól csinálja még maradna is neki!:) Azt viszont jól csináljátok,hogy ha kér nem kap többet!:) Visszatérve a suli melletti munkára,ha sikerül is találnia valamit biztos nem fizetik majd agyon!:)

2012. okt. 20. 20:33
 15/60 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem tudná magát eltartani, ezért tartjuk el mi. Munkát inkább gesztusértékűen várnánk el. Tartson néhány különórát gyerekeknek, vigyázzon gyerekekre, sétáltasson kutyát, stb. Heti 3-4 óra szerintem belefér neki még tanulás mellett is.

Ha megvan az érettségi, akkor már komolyabb munkát is vállalhat.

Tanulásban kicsit simlis, ezért is szeretnénk kissé felügyelet alá vonni. Régen angolt is tanítottam, egyik gyenge pontja, így abban sem tud sunnyogni (amúgy a készségei jók hozzá), plusz tanárra sem kell költenünk. Viszont ha a kéznél levő segítséget nem veszi igénybe és nem lesznek megfelelőek a jegyei, akkor számolhat némi korlátozással (pl. hány buliba mehet el).

Tehát a célunk az lenne, hogy felelősségteljesen, a saját érdekeiért dolgozva éljen velünk.

Ha albérlet lesz később, akkor marad ez a rendszer, csak az összeget emeljük a bérleti díj és egy normál rezsi díjával.

Ja, azt kifelejtettem, hogy van egy kb 30 kg-os kutyája, így annak az ellátását is bele kell számolnunk. Kutyakaja árakkal nem vagyok képben, így fogalmam sincs, mennyit ehet egy hónapban a blöki. Viszont a kutya egyéb szükségletei teljes mértékben rá lesznek bízva - ha kocsiban kell szállítani, akkor a kocsi porszívózása is.

2012. okt. 20. 20:45
 16/60 A kérdező kommentje:
10 évvel ezelőtt hasonló konstrukcióban laktam albérletben (10 évvel fiatalabb nálam a lány), akkor a szüleim a bérleti díjat és a rezsit rendezték, ezen felül 30 rugót kaptam. Kutyám is volt, kijöttem belőle. Nem tudom, hogy a 10 évvel ezelőtti 30 ezer most mennyi lenne.
2012. okt. 20. 20:46
 17/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég lenne neki!Pláne,ha ti fizettek szinte minden helyette!Szóval pontosan elég annyi!:)
2012. okt. 20. 21:04
 18/60 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 50et adnak a szüleim ebből bőven kijövök most vettem irhakabátot gyüjtöttem rá egyetemista vagyok
2012. okt. 20. 21:09
 19/60 anonim ***** válasza:
0%
Én heti 1500-2000Ft ott kapok. De ha kell pl moziba meggyek barátnőkkel vagy ilyesmi akkor kérek. Szerintem 20.000Ft már nagyon sok, abból nem spórolás csak költekezés lesz.
2012. okt. 20. 21:16
 20/60 anonim ***** válasza:
91%
Te is írtad,ha elakarsz menni valahová,akkor még kérsz!Ők pont ezt szeretnék elkerülni! És szerintem nem sok a 20-30 mert a kutyát is ő látná el(kivéve kutyakaja)!
2012. okt. 20. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!