Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell lenézni valakit,...

Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?

Figyelt kérdés
Megismertem egy srácot nyáron, ő akart velem ismerkedni. Kedves volt eleinte, érdeklődő. Aztán egyre inkább elkezdett froclizni olyanokkal, hogy az ő szakán mennyit kell tanulni, mert ő mechatronikai mérnöknek tanul, én meg csak egy színházrendező tanonc vagyok a SZFE-n. És hogy hű, oda mennyire nehéz volt bekerülni. Kb semmi másról nem lehetett vele beszélgetni a fizikán kívül, mikor kijelentette, hogy velem (!!) nem lehet beszélgetni, mert nem járok olyan értelmes szakra, mint ő. Ezek után nyilvánvaló, hogy mit tettem, szépen, elegánsan száműztem az életemből. De azért elgondolkodtam, hogy mivel az országban több a gazdasági/mérnöki területen tanulók száma, nekünk, művészi hajlammal rendelkezőknek tényleg el kéne bujdosnunk, mert a mai világban ez "ciki"?
2012. okt. 18. 17:43
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondják a többiek, nem is olyan egyszerű bekerülni művész szakokra! Én a képzőművészetire akartam felvételizni anno, de nagyon durvákat hallottam ottani diákoktól meg a felkészítő művésznőtől, és kb egy évig heti 4 napot kellett volna járnom előkészítőre (nem tudom azt hogy, amikor suliba is jártam du. 4-ig, nem tudtam volna lógni). Szóval tényleg nem egyszerű az.

De itt tényleg a srác volt a bunkó szerintem, bunkók mindenhol vannak. Ugyanúgy vannak maguktól elszállt bunkó művész típusok is sajnos. Hogy egy pozitív ellenpéldát is mondjak amúgy, a férjem programozó, cső reálos, nullát ért a művészethez, viszont ha magyarázok neki a fotózásról meg a rajzaimat mutatom neki, akkor érdekli, csak nem nagyon tud hozzászólni :) Ő is magyaráz nekem az ilyenolyan rendszerfejlesztésekről amiket csinálnak - én se tudok hozzászólni, de nyitott vagyok és érdekel :) Létezik ilyen párkapcsolat, ne írjuk le a reálosokat! :)

2012. okt. 19. 15:03
 32/32 anonim ***** válasza:
30-as, mivel tudsz annyit keresni? Magánszférában tanítasz?
2012. okt. 19. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!