Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?
Én is művészi beállítottságú vagyok, de tudom, ebből nem lehet megélni, maximum azon keveseknek, akik mégis érvényesülni tudnak az adott területen.
Biztos ilyen okokból tartja haszontalan dolognak.
Szerintem a mérnököt a művésztől egy hajszál választja el.
Legalábbis kutatások alapján egy bizonyos beállítottságú embercsoportból ugyanolyan sikeres művész lesz, mint mérnök.
Én pl. nagyon jól rajzolok és nagyon kreatív is vagyok. Mégis mérnöknek tanulok, mert ebben több kihívást láttam. És a tanárok nagyon szeretik, hogy a feladataimat nemcsak favágó módszerrel oldom meg, hanem több szempontból is megvizsgálom a problémát és olykor sajátos módon oldom meg a feladatot.
A pasi meg... agymosott. Most általános, hogy aki nem mérnök vagy közgazdász az nem ér semmit. Mert nem kap munkát. Pedig szerintem nem ez számít, hanem, hogy az amit csinálsz az szíved lelked legyen. És nagyon jó legyél benne.
Szia!
Nem akarok egyetlen művészt sem bántani, csak megpróbálok a srác agyával gondolkodni.
Valószínűleg azért néz le, mert ehhez több tehetség kell, mint ész.
Olyasmi ez, mint amikor a matematikus és a bölcsész vitatkozik és azért tulajdonképpen némi igazság az utóbbi felállásban akad.
Szóval születik valaki egy adott tehetséggel, amiért úgymond nem tett, mert vele született, mint egy abszolút hallás, neki pedig folyamatosan tanulnia kell, nincs olyan, hogy már eleve tudja, mert benne van.
Szerintem így gondolkozik. Hozzáteszem én nem, nekem van művész az ismerősi körömben, több is, nagyon bírom őket, nagyon jó fejek, bár tényleg nem toronyeszűek, de távolról sem mondhatók hülyének.
Sok sikert a továbbiakban! :)
Nem is úgy értettem, hogy úgy gondolja abszolút nem kell hozzá semmi, akkor össze sem jött volna veled, de szerintem úgy véli az ő tudománya magasabb szintű és folyamatosan fejlődő, az emberiség fejlődését segíti elő, és ehhez úgymond nincs segítsége.
A művészet pedig inkább szórakozás és kultúra, mint tudomány.
De mondom, nem bántás, én nem így gondolom, hanem szerintem gondolkodik ő így, mert nekem tipikusnak tűnik a leírás alapján.
pont ma gondolkodtam ezen. aki lenézi a művészeket, művészeteket, az mit csinál munka után? hazamegy kajálni, aztán vissza a munkahelyére? elvégre neki nem kell művészet, kultúra, szórakozás, csak a munkája, esetleg a sport érdekli. de még egy biciklit is valamilyen szintem egy művész tervez meg. egy futballcipőt is egy álmodozó divattervező készít el, nem egy fizikus...
nem cink a művészet. azokat a művészeket tisztelem, akik tanulnak, küzdenek, képzik magukat. akik önjelölt kis elszállós nagyképű művészpalánták, azokat lenézem. az alázat (mint minden máshoz) ehhez is szükségeltetik.
Aki lenéz másokat, az mindig kompenzál valamit. Látod, még neked is annyit rontott az önbizalmadon ez a srác, hogy muszáj önigazolásként bizonygatnod, hogy legalább nem szabad bölcsész vagy. Egyik legjobb barátom művészettörténész szakos, az egyik legműveltebb ember, akit ismerek, tuti sokra fogja még vinni a szakmájában, és mellette hobbiból festő is, de folyton lenézik, mert a művészettörténet is a szabad bölcsészet alá van besorolva. Mindent lehet jól is meg rosszul is csinálni, kicsit röhej, amikor pl. a folyton bulizós-piálós, kettessel átcsúszó matematikusok nézik le az egyetem legjobb művészettörténészét...
28-as válaszoló véleményét is osztom. Vagy szorzom. Szóval szerintem is így van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!