Az édesanyám elvárja hogy MINDENT elmondjak neki, mégis csak kioktatni meg lenézni tud. Normális ez?
Nem vagyok mindig az a minta gyerek, nem is vagyok rá büszke, viszont szerintem elviselhető vagyok. Segítek otthon és a fontosabb kérdéseket megbeszéljük. DE nekem is van magánéletem amit jobb szeretnék magam megoldani, nem pedig anyucihoz szaladni mindennel.
Legutóbb, nem kutatott, csak benézett a szekrényembe, és talált egy terhességi teszt dobozt meg pharmatex hüvelytablettát. Tudja hogy élek nemi életet, fogamzásgátlót szedek. Ezek csak a biztosság kedvéért kellettek, ő zaklatott folyton vele, hogy biztos hogy nem vagyok terhes meg stb. És most ki van akadva. Azt mondja megint csalódott bennem. Mikor elmondtam hogy először lefeküdtem a párommal (Mivel ő azt mondta erről szeretne tudni)akkor is annyit reagált: Képzelem milyen nyugodtak lehettek a körülmények. Ágyban párnák közt volt, nem mintha ehhez bármi köze lett volna ezek után szerintem. Amit a szekrényembe talált azt is saját pénzből vettem, nem pedig a tőle kapottat költöttem ilyenekre...Ha bármit elmondok neki, ami problémám van, meg se hallgatja én mit látok jónak, megkezd kioktatni, hogy azt hogy kéne megoldani. Nem tanácsot ad, kioktat. Megtudom különböztetni a két hangsúlyt. Mintha mindig az orom alá dörgölni, ő az idősebb, ő tudja jobban. Én már nem is gondolhatok jóra, még ha ugyan arra is gondolok mint ő, nem akkor is őt hallgassam meg, mert én nem tudhatom. Elég önállónak érzem magam, ezt ő is tudja, és a legtöbb dolgot rám is bízza. Azokat is amikben néha még jólesne a segítsége. Viszont amiben nem kértem tanácsot, abba beleüti az orrát. próbáltam ezt megbeszélni vele, annyit mond rá: Majd ha anya leszel megérted.
17/L
ÉN megértem, hogy agódhat érted de azért hagyhatna neked teret.
LEgközelebb igenis mond a szemébe szépen, hogy vagy bizzon benned vagy gondolkozzon el milyen anya ha ezekszerint nemjól nevelt fel téged mert feltételezi rólad mindig a rosszat.
Igen, ha tanács kell elmondod a dolgokat de azért, hogy anya legyen aki támogat s nem hadbíróság aki itélkezik "bűneid felett".
Nos, nincs 100%-os fogamzásgátlási módszer, még a tabletta se az, van, aki tablettával is teherbe esik, pedig rendesen szedi, erre jó, ha van kéznél teszt, hogy azonnal lehessen lépni és ne hidegzuhanyként érje az embert, ha mégis elveszti a hatékonyságát a bogyó, tehát a leányzó előrelátó, és kész, és ez így jó, olcsóbb, mint ha abortuszra járna, ha becsúszik és nem veszi észre időben, csak mert nem is gondol rá, hogy becsúszhat, ő gondol rá, nagyon helyesen.
Kérdező, ha sorozatosan eltereled anyud figyelmét valamivel vagy több dologgal, ami miatt büszke lehet rád, és dicsekedhet veled, javulhat a helyzet, persze nem ismerem anyukádat, de meg kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!