Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?
Szerintem meg nehezebb bekerülni és el is végezni egy szakot az SZFE-n, mint egy mérnökin. Kérdező, aminek Te tanulsz az szerintem egy nagyszerű dolog, baromira nem lehet egyszerű és minden elismerésem! Remélem egyszer egy híres rendező lesz belőled! Én is művészi beállítottságú vagyok egyébként.
Ezt a srácot meg jó, hogy ejtetted.
Azt hittem, elájulok a kérdés láttán. Kérdező, Te komolyan bekerültél oda, ahova az országból ezrek akarnak bekerülni és még Te érzed magad szarul, mert egy idióta beszólt?
Könyörgöm, én legendákat hallottam az szfe-s felvételikről, 30 évesek nem tudnak bekerülni több évnyi próbálkozás után sem. Nehogy már egy szar kis anyámasszonykatonája elvegye a kedvedet ettől a pályától.
Aki oda vagy a mke-re jár, az előtt megemelem a kalapom, mert ismerőseim tucatjai szeretnének legalább a 2. fordulóig eljutni. Ne foglalkozz ilyen gyökerekkel.
A kérdésben szereplő srác remekül bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is rengeteg a nagyképű paraszt.
Nem kell törődni velük. Csak tanulj sokat és állandóan, és igyekezz minél több szakmabelit megismerni. Ez minden szakra érvényes egyébként!
Ez nem a szakmán múlik!!
Ez az ő jelleme, biztos hallottál már piszkálódó emberekről, akiknek az a "szórakozása", hogy magukat fényezik és másokat leértékelnek.
Namost nagyon vigyázz, mert az ilyenek a párkapcsolatba is beviszik ezt a tulajdonságukat, hovatovább az a célja, hogy legyen valakije, akit leértékelhet, és akinek a kárára értékesnek érezheti magát - nagyon sok a verbálisan bántalmazó férfi. Nagyszüleim 67 éven át éltek így együtt, napi több óra telt el avval, hogy nagypapám szapulta nagymamámat, végül halálra szekírozta.
Még jó, hogy kivágtad a francba. Nekem ilyen megszállott pasi ismerősöm építész szakon van. Ő mondjuk nem szólogat be, de másról sem beszél mint a tárgyairól és hülyét lehet tőle kapni. Anno elkezdtem egy művészeti szakot, de sajnos kis idő után rájöttem, hogy nem fog menni így otthagytam és természettudományi szakon végeztem. Ezt imádom, biológia, kémia a mindenem, mégsem beszélek másoknak mindig róla. Sőt. Evvel szemben viszont felnézek az okj-s vizsgát letett barátnőimre mondjuk idegenforgalomból vagy rendezvényszervezősdiből, mert tudom, hogy nekem soha nem menne.
Mindig lesznek nagyképűek, nem kell velük foglalkozni, olyat keress aki illik hozzád.
22L
Ezt a típust hívják energiavámpírnak :) Vagy ismertebb nevén: bunkó. Ne foglalkozz vele, örülj, hogy le tudtad építeni.
Összehasonlítani meg teljesen fölösleges a reál és a humán tárgyakat/érdeklődést, hiszen alapvetően különböznek. Egy mérnök valószínűleg nem fogja tudni álmából felriadva előadni a Shakespeare összest, egy színésznek meg nyilván nem sokat mond egy műszaki rajz.
Egyes embereknek valamiért nehéz felfogniuk, hogy vannak szakmák, amiket bizonyos emberek, (általában) érdeklődési körüknek megfelelően, kitanulnak. Hogy az éppen orvos, mérnök, ügyvéd, színész, rendező, dramaturg, vágó, sminkes, eladó, akármi, az tökmindegy. A befektetett energiát meg úgyis csak az tudja megítélni, felmérni, aki befekteti, szóval innentől kezdve értelmetlen lebecsülni bárkit is a tanulmányai miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!