Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell lenézni valakit,...

Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?

Figyelt kérdés
Megismertem egy srácot nyáron, ő akart velem ismerkedni. Kedves volt eleinte, érdeklődő. Aztán egyre inkább elkezdett froclizni olyanokkal, hogy az ő szakán mennyit kell tanulni, mert ő mechatronikai mérnöknek tanul, én meg csak egy színházrendező tanonc vagyok a SZFE-n. És hogy hű, oda mennyire nehéz volt bekerülni. Kb semmi másról nem lehetett vele beszélgetni a fizikán kívül, mikor kijelentette, hogy velem (!!) nem lehet beszélgetni, mert nem járok olyan értelmes szakra, mint ő. Ezek után nyilvánvaló, hogy mit tettem, szépen, elegánsan száműztem az életemből. De azért elgondolkodtam, hogy mivel az országban több a gazdasági/mérnöki területen tanulók száma, nekünk, művészi hajlammal rendelkezőknek tényleg el kéne bujdosnunk, mert a mai világban ez "ciki"?
2012. okt. 18. 17:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem meg nehezebb bekerülni és el is végezni egy szakot az SZFE-n, mint egy mérnökin. Kérdező, aminek Te tanulsz az szerintem egy nagyszerű dolog, baromira nem lehet egyszerű és minden elismerésem! Remélem egyszer egy híres rendező lesz belőled! Én is művészi beállítottságú vagyok egyébként.

Ezt a srácot meg jó, hogy ejtetted.

2012. okt. 18. 18:16
 12/32 A kérdező kommentje:
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy a művészeti alkalmassági a művészeti egyetemekre legalább olyan nehéz, mint bármi más. És ha valaki évekig próbálkozik, hogy bejusson, akkor nem nagy a valószínűsége annak, hogy csak tengődni akar az életben, különben nem érné meg az a sok küzdelem. Ezért sem értem, hogy miért mi kapjuk meg ezt, mikor valaki mindent felad, akár évekig készül azért, hogy bekerüljön valamelyik művészeti egyetemre.
2012. okt. 18. 18:18
 13/32 anonim ***** válasza:
84%

Azt hittem, elájulok a kérdés láttán. Kérdező, Te komolyan bekerültél oda, ahova az országból ezrek akarnak bekerülni és még Te érzed magad szarul, mert egy idióta beszólt?

Könyörgöm, én legendákat hallottam az szfe-s felvételikről, 30 évesek nem tudnak bekerülni több évnyi próbálkozás után sem. Nehogy már egy szar kis anyámasszonykatonája elvegye a kedvedet ettől a pályától.

Aki oda vagy a mke-re jár, az előtt megemelem a kalapom, mert ismerőseim tucatjai szeretnének legalább a 2. fordulóig eljutni. Ne foglalkozz ilyen gyökerekkel.

2012. okt. 18. 18:24
 14/32 A kérdező kommentje:
Jól esik, amit írsz, én sírva ugráltam, mikor megtudtam, hogy felvettek, ráadásul álmomban sem gondoltam volna, hogy egy év alatt ennyire fel tudok készülni. De csak arra tudtam gondolni, hogy megérte a kemény munka. Csak tudod néha elgondolkodom, hogy oké, hogy magamnak, meg mondjuk a környezetemben levőknek bizonyítok, de megéri-e ezt egy ilyen társadalomban csinálni, ahol ennyi negatívumot kapnak a művészek és ennyire nem fontos már a kultúra.
2012. okt. 18. 18:31
 15/32 anonim ***** válasza:
76%

A kérdésben szereplő srác remekül bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is rengeteg a nagyképű paraszt.

Nem kell törődni velük. Csak tanulj sokat és állandóan, és igyekezz minél több szakmabelit megismerni. Ez minden szakra érvényes egyébként!

2012. okt. 18. 18:32
 16/32 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem a szakmán múlik!!

Ez az ő jelleme, biztos hallottál már piszkálódó emberekről, akiknek az a "szórakozása", hogy magukat fényezik és másokat leértékelnek.

Namost nagyon vigyázz, mert az ilyenek a párkapcsolatba is beviszik ezt a tulajdonságukat, hovatovább az a célja, hogy legyen valakije, akit leértékelhet, és akinek a kárára értékesnek érezheti magát - nagyon sok a verbálisan bántalmazó férfi. Nagyszüleim 67 éven át éltek így együtt, napi több óra telt el avval, hogy nagypapám szapulta nagymamámat, végül halálra szekírozta.

2012. okt. 18. 18:38
 17/32 A kérdező kommentje:
8-as, nem akarlak megbántani, de szerintem ne vedd egy kalap alá a bölcsész, meg az olyan művészeti szakokat, ahova alkalmassági is kell. Bölcsész én sem lennék, de nem azért, mert lenézem, mert szerintem tök jó dolog, ha az ember művelődik, a nyelvi szakok pedig kifejezetten hasznosak, de sokan tényleg azért jelölik be mondjuk a szabad bölcsészetet, mert nem éreznek semmihez affinitást, csak jónak tűnik. Legalábbis elég sok ismerősöm ezért döntött így. Viszont egy festő, vagy szobrász, vagy filmrendező elég eltökélt kell, hogy legyen ahhoz, hogy felvegyék valahova, ismeretségeket szerezzen és elismerjék a munkáját.
2012. okt. 18. 18:44
 18/32 anonim ***** válasza:
70%

Még jó, hogy kivágtad a francba. Nekem ilyen megszállott pasi ismerősöm építész szakon van. Ő mondjuk nem szólogat be, de másról sem beszél mint a tárgyairól és hülyét lehet tőle kapni. Anno elkezdtem egy művészeti szakot, de sajnos kis idő után rájöttem, hogy nem fog menni így otthagytam és természettudományi szakon végeztem. Ezt imádom, biológia, kémia a mindenem, mégsem beszélek másoknak mindig róla. Sőt. Evvel szemben viszont felnézek az okj-s vizsgát letett barátnőimre mondjuk idegenforgalomból vagy rendezvényszervezősdiből, mert tudom, hogy nekem soha nem menne.

Mindig lesznek nagyképűek, nem kell velük foglalkozni, olyat keress aki illik hozzád.

22L

2012. okt. 18. 18:44
 19/32 anonim ***** válasza:
74%

Ezt a típust hívják energiavámpírnak :) Vagy ismertebb nevén: bunkó. Ne foglalkozz vele, örülj, hogy le tudtad építeni.

Összehasonlítani meg teljesen fölösleges a reál és a humán tárgyakat/érdeklődést, hiszen alapvetően különböznek. Egy mérnök valószínűleg nem fogja tudni álmából felriadva előadni a Shakespeare összest, egy színésznek meg nyilván nem sokat mond egy műszaki rajz.

Egyes embereknek valamiért nehéz felfogniuk, hogy vannak szakmák, amiket bizonyos emberek, (általában) érdeklődési körüknek megfelelően, kitanulnak. Hogy az éppen orvos, mérnök, ügyvéd, színész, rendező, dramaturg, vágó, sminkes, eladó, akármi, az tökmindegy. A befektetett energiát meg úgyis csak az tudja megítélni, felmérni, aki befekteti, szóval innentől kezdve értelmetlen lebecsülni bárkit is a tanulmányai miatt.

2012. okt. 18. 18:56
 20/32 anonim ***** válasza:
83%
Mindenkinek,aki szerint ez egy semmilyen szak, azért megsúgom, hogy kb 5-10 embert vesznek fel rá és nem is szokta mind elvégezni. Kérdező le a kalappal előtted:)
2012. okt. 18. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!