Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?
Egy ember véleménye miatt általánosítasz.
Viszont gondolhatta, hogy mivel a kultúráról mondanak le az emberek elsősorban, ha kevés a pénzük, a te megélhetésed nem a legbiztosabb.
Egyébként ha ő csak a szakjáról tud beszélni, akkor jobb, ha onnan keresgél barátnőt, mert szerintem kevés embert érdekel a fizika...
Szerintem, és ez nem lesz népszerű, a reál tantárgyakat meg lehet tanulni. Én is reál beállítottságú vagyok, és hiszem, hogy ha valaki nem értelmi fogyatékos, a legtöbb dolgot meg tudja érteni.
A húgom ellenben grafikus, én meg ámulok és tök irigy vagyok (pozitív értelemben), hogy mennyire szépen rajzol, és hogy mennyire kreatív. Annyira szeretem a kreatív embereket. Na, a kreativitást pl. nem lehet megtanulni. Nekem rajzolni sem ment, pedig annyira akartam.
Nem hinném, hogy ciki lenne, de engem is jobban érdekel a fizika és társai, és egy művész sráccal nem hiszem hogy kijönnék mert a művészetek meg hidegen hagynak. Elmegyek szívesen színházba, vagy kiállításra, de beszélgetni nem szeretek és nem is tudok ezekről a dolgokról. Mondjuk én eleve nem kezdenék el ismerkedni egy művésszel.
De egy tippem azért van, miért nézik le sokan a művésztanulókat, bölcsészeket, stb... Sok embert ismerek aki csak azért ment ilyen szakokra mert nem tudott magával mit kezdeni, és fogalma sincs mit akar majd kezdeni a diplomájával, csak 'az egyetem jó buli' alapon mentek oda... Szerintem ha megkérdeznéd a mérnöknek, orvosnak és hasonlóknak tanulókat, mit keresnek az egyetemen, nem sok olyan választ kapnál hogy "á, mit tudom én, nem volt jobb ötletem" ... Nekem nincs bajom azzal, ha valaki azt tanulja ami érdekli, de huszonévesen csak úgy ellenni a világban, hogy nem érdekel semmi, majdcsak lesz valami, az gáz szerintem, és most nem azért, mert oké, jó dolog lazának lenni, én is az vagyok amúgy, de a legtöbb ilyen ember X év múlva itt fog bőgni hogy nem tud megélni meg a kormányt hibáztatják majd, és hasonlók. Eszükbe nem jut majd, hogyha 15-20 évesen több eszük lett volna, nem lenne semmi gondjuk.
Legközelebb válaszold azt, hogy megnéznéd magadnak egy mérnök mikor keres annyit, mint pl. Andrew Lloyd-Webber. Vagy Steven Spielberg, Martin Scorsese, vagy stb. Jó tudom, ezek közül egyik sem színházi rendező (bár Webber elég közel áll hozzá), de ahogy egy közgazdász is vándorol a szakmán belül az alterületek között, úgy nyilván Te is fogsz.
Szóval találkoztál egy bunkóval - csak nem sikerült jól lereagálnod. Szégyenkezni biztosan nem kell.
Ezzel együtt azzal egyetértek, hogy készíts "B" tervet, mert a színházak úgy általában elég nehezen maradnak életben már hosszú évek óta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!