Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell lenézni valakit,...

Miért kell lenézni valakit, ha művésznek tanul?

Figyelt kérdés
Megismertem egy srácot nyáron, ő akart velem ismerkedni. Kedves volt eleinte, érdeklődő. Aztán egyre inkább elkezdett froclizni olyanokkal, hogy az ő szakán mennyit kell tanulni, mert ő mechatronikai mérnöknek tanul, én meg csak egy színházrendező tanonc vagyok a SZFE-n. És hogy hű, oda mennyire nehéz volt bekerülni. Kb semmi másról nem lehetett vele beszélgetni a fizikán kívül, mikor kijelentette, hogy velem (!!) nem lehet beszélgetni, mert nem járok olyan értelmes szakra, mint ő. Ezek után nyilvánvaló, hogy mit tettem, szépen, elegánsan száműztem az életemből. De azért elgondolkodtam, hogy mivel az országban több a gazdasági/mérnöki területen tanulók száma, nekünk, művészi hajlammal rendelkezőknek tényleg el kéne bujdosnunk, mert a mai világban ez "ciki"?
2012. okt. 18. 17:43
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy ember véleménye miatt általánosítasz.

Viszont gondolhatta, hogy mivel a kultúráról mondanak le az emberek elsősorban, ha kevés a pénzük, a te megélhetésed nem a legbiztosabb.

Egyébként ha ő csak a szakjáról tud beszélni, akkor jobb, ha onnan keresgél barátnőt, mert szerintem kevés embert érdekel a fizika...

2012. okt. 18. 17:46
 2/32 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem, és ez nem lesz népszerű, a reál tantárgyakat meg lehet tanulni. Én is reál beállítottságú vagyok, és hiszem, hogy ha valaki nem értelmi fogyatékos, a legtöbb dolgot meg tudja érteni.

A húgom ellenben grafikus, én meg ámulok és tök irigy vagyok (pozitív értelemben), hogy mennyire szépen rajzol, és hogy mennyire kreatív. Annyira szeretem a kreatív embereket. Na, a kreativitást pl. nem lehet megtanulni. Nekem rajzolni sem ment, pedig annyira akartam.

2012. okt. 18. 17:50
 3/32 anonim ***** válasza:
17%
beképzelt vagy. te is tudod, hogy sosem fogsz színházban rendezni, legfeljebb lesz egy ilyen végzettséged.
2012. okt. 18. 17:56
 4/32 A kérdező kommentje:
Bocs, nem általánosítok, csak érdekelt, hogy aki szerint ciki, az miért lehet. Nagyon degradáló volt a stílusa és azóta is találkoztam pár hozzá hasonló emberrel. És én úgy vagyok vele, hogy tisztelem a tudományokat, meg azt, aki jó abban, amit csinál, vagy legalábbis elhivatott, de a mai világban mindenhol hallom, pl. ha bejutnak valami gazdasági szakra, nagyon büszkék, de mikor én mondtam, hogy bejutottam anno, ilyen szánakozva, meg értetlenül néztek az idegenek.
2012. okt. 18. 17:57
 5/32 A kérdező kommentje:
Nem vagyok beképzelt, de köszi, neked is kívánok sikeres életet!
2012. okt. 18. 18:00
 6/32 anonim ***** válasza:
68%
Teljesen átérzem ezt, az én barátom a BME-n végzős, ráadásul nagyon tehetséges, már most egy olyan helyen dolgozik, amiről én csak álmodni merek. Szerintem annál a pontnál jöttem rá, hogy tényleg nekem való, amikor a szaktársaival ellentétben az én szakom iránt is érdeklődött, nem pedig ontotta a savazást, mint a többiek. Úgyhogy a sráccal volt gond, egy értelmes ember inkább tiszteli a másikat, hogy legalább tanul valamit (jó, a bölcsészképzéseknek én sem látom sok értelmét, de ha valaki azt szeretné tanulni, semmi közöm hozzá - én sem vagyok bölcsész, mégsem vagyok elég jó a mérnököknek :)), nem pedig azonnal leszólja. Egyébként ha valaki valamit lelkiismeretesen tanul, akkor nincs olyan, hogy keveset kell vele foglalkoznia...
2012. okt. 18. 18:06
 7/32 MRC31 ***** válasza:
76%
Jól tetted, hogy megszakítottad azzal a majommal a kapcsolatot. Odavan magáért és aki szerinte nincs olyan értelmi szinten mint ő az egy senki, jobb az ilyet elkerülni. Minden szakma fontos, így épül fel a társadalom, nem lehet ezért senkit sem kiutálni. Az, hogy egyik-másik értékesebb, fontosabb - lehet, de attól még az illető ugyanúgy csak ember marad. A művészet lehet, hogy most nem a legjobb befektetés, de ettől még senkinek sincs joga sem téged sem másokat lenézni.
2012. okt. 18. 18:06
 8/32 anonim ***** válasza:
37%

Nem hinném, hogy ciki lenne, de engem is jobban érdekel a fizika és társai, és egy művész sráccal nem hiszem hogy kijönnék mert a művészetek meg hidegen hagynak. Elmegyek szívesen színházba, vagy kiállításra, de beszélgetni nem szeretek és nem is tudok ezekről a dolgokról. Mondjuk én eleve nem kezdenék el ismerkedni egy művésszel.

De egy tippem azért van, miért nézik le sokan a művésztanulókat, bölcsészeket, stb... Sok embert ismerek aki csak azért ment ilyen szakokra mert nem tudott magával mit kezdeni, és fogalma sincs mit akar majd kezdeni a diplomájával, csak 'az egyetem jó buli' alapon mentek oda... Szerintem ha megkérdeznéd a mérnöknek, orvosnak és hasonlóknak tanulókat, mit keresnek az egyetemen, nem sok olyan választ kapnál hogy "á, mit tudom én, nem volt jobb ötletem" ... Nekem nincs bajom azzal, ha valaki azt tanulja ami érdekli, de huszonévesen csak úgy ellenni a világban, hogy nem érdekel semmi, majdcsak lesz valami, az gáz szerintem, és most nem azért, mert oké, jó dolog lazának lenni, én is az vagyok amúgy, de a legtöbb ilyen ember X év múlva itt fog bőgni hogy nem tud megélni meg a kormányt hibáztatják majd, és hasonlók. Eszükbe nem jut majd, hogyha 15-20 évesen több eszük lett volna, nem lenne semmi gondjuk.

2012. okt. 18. 18:12
 9/32 A kérdező kommentje:
Igazából csak nem értem az ilyen embereket. Ő is alulmaradna valószínűleg egy képzőművészettel kapcsolatos párbajban, mégsem jutott volna eszembe ezért becsmérelni. És ez, hogy annyit tudott felmutatni, hogy 85%-os fizika emeltet írt.. az a gáz, hogy nem csak ő az egyetlen, a tömegközlekedés is tele van ilyen nagyképű srácokkal, nap, mint nap fültanúja vagyok.
2012. okt. 18. 18:13
 10/32 okoska31 ***** válasza:
80%

Legközelebb válaszold azt, hogy megnéznéd magadnak egy mérnök mikor keres annyit, mint pl. Andrew Lloyd-Webber. Vagy Steven Spielberg, Martin Scorsese, vagy stb. Jó tudom, ezek közül egyik sem színházi rendező (bár Webber elég közel áll hozzá), de ahogy egy közgazdász is vándorol a szakmán belül az alterületek között, úgy nyilván Te is fogsz.

Szóval találkoztál egy bunkóval - csak nem sikerült jól lereagálnod. Szégyenkezni biztosan nem kell.

Ezzel együtt azzal egyetértek, hogy készíts "B" tervet, mert a színházak úgy általában elég nehezen maradnak életben már hosszú évek óta....

2012. okt. 18. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!