Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy a feleségem...

Mit tehetnék, hogy a feleségem ne ölje meg a gyerekemet?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, a feleségem 32. 4 éve vagyunk házasok, nem terveztünk babát, de (kínos, nem kínos) kiszakadt a gumi, és mivel ezt nem vettük észre (inkább csak sejtjük)mégiscsak becsúszott a bab. Én nagyon boldog vagyok, hisz mindkettőnknek van munkája, lakás, autó van, tökéletes lenne minden a gyermekvállaláshoz. Azonban a feleségem nem akarja megszülni a babát, ő még a karrierjét építgetné inkább (orvos). Már készül rá, hogy egy kollégájával elveteti, ráadásul a szülei is mellette állnak, az én szüleim pedig Amerikában laknak, nem sokat tudnak segíteni. Mit tehetnék? Nem akarom, hogy elvetesse a gyerekünket! Soha nem bocsátanám meg neki, de szeretem, és nem akarok semmit rákényszeríteni. Úgy érzem, a baba megölésével tönkretenné az életem..

2012. okt. 12. 16:08
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/263 anonim ***** válasza:
67%
Pár év múlva jól figyelj erre a pár sorra: A forgatókönyv: Visszafogadod, mert könyörög, visszasírja magát, te hiszel neki, vagy extrán fog vigyázni, hogy ne essen teherbe megint, vagy gyorsan szül egy gyereket, hogy megtartson. Előbbi esetben azért fog szétmenni a házasságotok, mert nem lesz gyerek és boldogtalan leszel, utóbbi miatt pedig azért, mert utálni fogja a gyereket, és téged is, hogy rákényszerült erre a nemkívánt döntésre hogy magához láncoljon. Te tudod, a te életed, de nekem egy ilyen nő nem kéne, aki semmibe vesz egy ekkora döntésnél....
2012. okt. 20. 21:04
 142/263 anonim ***** válasza:
13%
Bocsass meg neki hiszen ember tevedhet. Aki szeret tiszta szivbol az megbocsajt.A sajat lelkiismerete nagyobb buntetes neki mint hogy te haragszol ra.Kezdjetek ujra es a gyasz utaan talan johet baba haa o is erett ra lelkileg Sok sikert.
2012. okt. 20. 21:07
 143/263 anonim ***** válasza:
35%

Ez a helyzet abszolút válóok. Akik mást mondanak, azt akarják legyél a csahos kiskutyája a feleségednek, papucs. Miért nem érdekes a nemző apa akarata? Ugyanmár.

Túl kell lépned ezen a helyzeten, nyilván ez hosszabb idő, míg helyreállsz. És ezer kedves, gyermeket akaró lányból választhatsz, aki tetszik. És a volt feleség is ezer olyan férfit talál (ez gyakoribb férfiaknál) aki nem akar kölköt, nyűgnek. Ők is boldogok lesznek.

2012. okt. 20. 21:10
 144/263 anonim ***** válasza:
27%
143-as, szerintem is tökéletesen igazad van! Felháborít, hogy a leendő apa nem szólhat ebbe bele, mintha az abortusz kizárólagosan az anya joga lehetne!! Rohadtul visszaélnek vele!!
2012. okt. 20. 21:13
 145/263 anonim ***** válasza:
59%
Igen, az anya joga, az ő teste. Nem lehet rákényszeríteni, hogy inkubátor legyen.
2012. okt. 20. 22:26
 146/263 anonim ***** válasza:
29%
145: egy óriási tévedés ez az "őtesté"-zés. Nem. Egy felnőtt testében,egy szerven belül -magától max. egy kelés vsgy egy daganat nő. Egy élet pedig megfogan- ami kezdetben ott növekszik, majd megszületik, és tovább kint növekszik.
2012. okt. 20. 22:53
 147/263 anonim ***** válasza:
66%
De a gyerek a nő testében növekszik. Benne van a testében. Ami az anyáé.
2012. okt. 21. 00:31
 148/263 anonim ***** válasza:
70%

Az anyának igenis megvolt a joga a döntéséhez! Ezt senki nem vonhatja kétségbe. Viszont a kérdezőnek pedig ahhoz van meg a joga, hogy ezért, teljesen érthető okból, jogosan elhagyja! A nő hiába bánja már a dolgot, a férfinak nem szabad hagynia, hogy visszaédesgesse!

Kedves kérdező, remélem belátod, hogy egyikőtöknek sem lehet már jó ezután, ha együtt maradtok! Ja igen, és nem árt, ha a 'kedves' nej megtanulja, hogy a tetteinek következményei vannak, amire te tulajdonképpen figyelmeztetted is. Most már ne pattogjon, neki is job lesz ez így.

2012. okt. 21. 08:38
 149/263 anonim ***** válasza:
23%

előző: 1.igen 2.igen 3.nem

"Ami az anyáé." - ő birtokolja? Akkor, ha akadályozza valamilyen céljában, feldarabolhatja az "ő testét" és a piacon árusíthatja? Úgy tűnik, nem. Rá van bízva a teste, hogy táplálja, ápolja, gondozza. És nemzés- fogantatás után rá van bízva egy hamarosan önálló test, hogy felelősségteljesen gondozza, nevelje. Az is a két(!) emberre van bízva, hogy ez önálló lehessen. A megfogant gyerek nem a szülőké, hanem rájuk van bízva. Ezzel a bizalommal vissza lehet élni. De nincs az az ostoba ember a földön, aki ne tudná, hogy ennek KÖVETKEZMÉNYE van. Mert minden tettünknek következménye van. Nagy felelősség. Érett gondolkodású embereknek való.

2012. okt. 21. 08:45
 150/263 anonim ***** válasza:
37%

"A megfogant gyerek nem a szülőké"

De, a szülőké. Pontosan. Kérdezz meg egy szülőt, hogy kié a gyereke.

A testem az én testem. Azt csinálok vele, amit akarok. Kiadhatom bérbe, vagdoshatom, megégethetem, bármit tehetek vele. Az enyém.

2012. okt. 21. 10:53
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!