Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hallottam egy olyan felmérésrő...

Hallottam egy olyan felmérésről, hogy egyre több a válás, a miatt, hogy a házasságban a nő "befogja" a férfit házimunkázni. Szerintetek is tényleg így lehet, és igazságos ha így van?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
26%
Őszintén szólva én egyetlen helyen tudom a páromat elképzelni a mosogató közelében: amikor én mosogatok és közben hátulról átölel. :) Ez nekem ezerszer többet ér, mintha ő mosogatna. :)
2012. okt. 4. 13:22
 52/62 anonim ***** válasza:
Neked is ez a természetes, mert, gondolom ezt láttad mindig. Ennyi a titok.
2012. okt. 4. 13:25
 53/62 anonim ***** válasza:
49%

47: Önellátó vagyok, sneki nem végez el helyettem semmit, mégsem végzek házimunkát. Nem mosogatok, műanyag evőeszközöket használok.:)

Ez megfelel a későbbiekben is.

Összeköltözni nem tervezek.

:)

Olyan terhet nem veszek a nyakamba, amit tehernek érzek.

2012. okt. 4. 13:27
 54/62 anonim ***** válasza:
66%

47: "ő még csak be sem vásárol vagy egy poharat sem mos el"

A saját cuccait úgy hanyagolhatja el, ahogy neki tetszik. Az enyémhez viszont nem nyúlhat.

2012. okt. 4. 13:29
 55/62 anonim ***** válasza:

54: "A saját cuccait úgy hanyagolhatja el, ahogy neki tetszik. Az enyémhez viszont nem nyúlhat."

Nézd, nekem sem a férjem vasalta a pólómat, de egy közös háztartásban - főleg ha közös gyerekek is vannak - akkor a közösen elfogyasztott vacsora maradványainak eltakarításában igazán segíthet. De amikor valakinek van pici gyereke, az tudja, hogy az is baromi nagy segítség, ha valaki lefoglalja a 1,5 évest, amíg anyuci elmosogat.

Amíg a közös terheket közösen viselik, addig nincs gond. Akkor borul az egyensúly, amikor az egyik félre aránytalanul több teher szakad, mint a másikra.

2012. okt. 4. 13:40
 56/62 anonim ***** válasza:
Igen igazsagos mert ne hogy mar az asszony szorgoskodjon egyedul meg akkor is mikor az ember otthon van, legyen kozos a munka es kozos a pihenes is.Amig az ember dolgozik addig az asszony is dolgozik vagy o is munkahelyen vagy otthon de munkalkodik, es az emberek tobbsege ugy van vele hogy ha munkabol megy haza a ferfi akkor mar ne keljen semmit sem csinalnia mert o egesz nap dolgozott es a vacsi az asztalon legyen. A sok vita ez miatt mehet mert a ferfiak elvannak lustulva.
2012. okt. 4. 14:25
 57/62 anonim ***** válasza:

"54: "A saját cuccait úgy hanyagolhatja el, ahogy neki tetszik. Az enyémhez viszont nem nyúlhat."

Nézd, nekem sem a férjem vasalta a pólómat, de egy közös háztartásban - főleg ha közös gyerekek is vannak - akkor a közösen elfogyasztott vacsora maradványainak eltakarításában igazán segíthet. "

Én ezt úgy gondolom, hogy az ő maradékát ő takarítja el, az enyémet meg én.

Ha valaki nem takarítja el a sajátját, akkor az ott marad. És? Miért ne maradhatna? Sose értettem azokat, akik saját kötelességüknek érezték másra dolgozni. Ha ott marad, hát ott marad. Attól, hogy ő nem csinálja meg, még nem lesz az én dolgom. Egyébként én fordítva vagyok, én vagyok a rendetlen. És meg is őrülök, ha valaki rendezkedni akar utánam, helyettem, mert direkt hagyom úgy, mert rettenetesen érzem magam rendben.

2012. okt. 4. 16:10
 58/62 anonim ***** válasza:
4%
Ha egyedül él valaki, akkor kénytelen A-Z-ig mindent magának megcsinálni, porszívózástól budipucolásig, nemtől függetlenül. Ha így nézzük nincs külön férfimunka-női munka. Ha viszont együtt élnek, akkor a konyha teljesen női részleg, a budipucolás is és minden hasonlót illik nagy ívben elkerülni. Ugyanez vonatkozik a garázsra, műhelyre csak ellenkező előjellel. A lakás és a virágoskert a nőt tükrözi, a ház és az udvar a férfit. Legalábbis azt kellene. Aztán lehetnek egyéni módozatok is. Például én szoktam porszívózni, mert rühellem a port, és ezért készítettem egy központi porszívót 10 méteres csővel, amivel maximálisan ki lehet takarítani mindent, és nem visít, nem veri fel a port mint a ma kapható bolti vackok. Ehhez nő nem ért :P
2012. okt. 4. 19:30
 59/62 anonim ***** válasza:

amikor írtad, hogy két férfi mondta a rádióban, lefogadtam volna, hogy a Boros és Bocskor, mert belőlük pont kinézem :D

így legyen ötösöm a lottón :D

2012. okt. 5. 04:17
 60/62 anonim ***** válasza:

54: "Én ezt úgy gondolom, hogy az ő maradékát ő takarítja el, az enyémet meg én. "

Szerintem a házasság egy olyan közösség, ahol együtt küzdünk meg a napi problémákkal és a kötelezettségekkel. Ha épp megyek ki a konyhába nem tök mindegy, hogy egy vagy két tányér van a kezemben?

Ha egy kapcsolatban érvényesül a kölcsönösség, pl. megragasztja azt a kis kerámiabizbaszt amit én törtem el, akkor egyik fél sem érzi magát kizsákmányolva...

"Ha valaki nem takarítja el a sajátját, akkor az ott marad. És? Miért ne maradhatna? "

Ez addig működik, amíg nincs gyerek. Ha van, akkor baromira nem mindegy, hogy kint marad-e egy villa, hússzeleletelő kés, sőt: egy alkoholos filcet sem lehet elől hagyni.

2012. okt. 5. 15:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!