Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hallottam egy olyan felmérésrő...

Hallottam egy olyan felmérésről, hogy egyre több a válás, a miatt, hogy a házasságban a nő "befogja" a férfit házimunkázni. Szerintetek is tényleg így lehet, és igazságos ha így van?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
92%

Azt is lehet tudni, hogy a válásokat legtöbbször a nők kezdeményezik, amikor besokallnak - pl. azért, mert a férjek elvárják, hogy többet dolgozzanak, mint ők maguk.

Szóval a férfi nem kezdeményez válást azért, mert a nő azt mondja, hogy mostantól te vagy felelős a fürdőszoba és a konyha tisztaságáért. Hanem a nő kezdeményezi a válást, amiért a férfi nem hajlandó őt egyenrangúként kezelni, és a fele munkát elvégezni.

2012. okt. 3. 22:12
 12/62 anonim válasza:
0%
Csak azt lehet befogni ski egy hülye lúzer papucs...
2012. okt. 3. 22:15
 13/62 anonim ***** válasza:
59%

6. vagyok

Az, hogy miért sok a válás, az megint egy másik téma...

A felmérés valójában azt "hivatott" megmutatni, hogy a hagyományos családmodell a gyakorlatban tartósabb. Ez alatt értem azt, hogy a férfi a kapocs a külvilág felé, a társadalom felé, a nő pedig a családi kapocs-ha úgy tetszik. A házimunka pedig jól jellemezheti a nő és a férfi szerepét, identitását a házasságon belül...

2012. okt. 3. 22:16
 14/62 anonim ***** válasza:

Talán ez a forrás: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Vagy a kérdezőből fakad mindkettő?!

2012. okt. 3. 22:20
 15/62 anonim ***** válasza:
97%
Ha úgy szól a felmérés, hogy tartósabbak azok a házasságok ahol a nőé a házimunka, a férfi pedig semmit sem csinál otthon, az azért lehet, mert ott a nő minden bizonnyal olyan természetű, aki eltűr mindent, nem mer kiállni a maga igazáért. Nincs egyenjogúság a két fél között, és ez a feleséget cseppet sem zavarja.
2012. okt. 3. 22:23
 16/62 A kérdező kommentje:
"Csak azt lehet befogni ski egy hülye lúzer papucs..."-attól nem lesz valaki papucs, ha nem hagyja, hogy a párja, akit elméletileg szeret, kidolgozza a belét, míg ő vígan elvan a másik terhére. Ha ezt vesszük alapul, hogy a nőnek dolgozni kell, és e mellett gyereket nevelni és háztartást vezetni, akkor mindek a férfi? Csak azért, hogy megcsinálja a gyereket vagy minek? Ez a világ már nem a régi, sajnos, minden iszonyat fel van gyorsulva.. miért nem lehet kicsit levenni a terhet a másik válláról a nálkül, hogy papucsnak nevezzék az illetőt?
2012. okt. 3. 22:24
 17/62 A kérdező kommentje:
22:20, ezt nem is láttam, hanem csak eszembe jutott az a rádiós műsor, mert ma is reggel 7:30-tól este 7-ig dolgoztam (közte egy órás szünettel), aztán a nettel volt gond és azzal szaladtam a szomszédhoz hogy segítsen megcsinálni.. gondolom magamban, hogy ilyen tempóval nem igazán jutna időm, és erőm sem gyerekekre, meg háztarást vezetni.. szobámban is kupi már, de holnap este arra is sor kerül. Innen az ihlet.
2012. okt. 3. 22:28
 18/62 anonim ***** válasza:
97%

13: "A felmérés valójában azt "hivatott" megmutatni, hogy a hagyományos családmodell a gyakorlatban tartósabb."

Persze, hogy tartósabb, mert ha a nő nem keres csak a házimunkát végzi és gyereket nevel, akkor nincs jövedelme, a férfiól függ a megélhetése, tehát ha bármi gond van a házasságával, tűrnie kell. Ez nem jelenti azt, hogy boldogabbak azok a házasságok.

Amikor a környezetemben megtudták, hogy válok, sok anyuka jött oda hozzám érdeklődni, hogy mit kell beadni, hogyan zajlik a válás, stb. Majd sajnálkoztak, hogy ők nem tehetik meg ezt a lépést (az egyik tanár, a másiknak is kevés a fizetése), mert egyedül + a gyerektartásból nem tudnának megélni a csemetékkel.

2012. okt. 3. 22:29
 19/62 anonim ***** válasza:
82%
Saját tapasztalatom szerint, azok a nők akik teljes mértékben kiszolgálják a férfit, eleve alárendelt szerepre vágynak (domináns férfi, gyenge nő). Az ilyen nők ritkán kezdeményeznek válást. A domináns férfi pedig még ritkábban. Hogy ez jó vagy rossz dolog, azt mindenki döntse el maga.
2012. okt. 3. 22:30
 20/62 anonim ***** válasza:
95%

"Ha ezt vesszük alapul, hogy a nőnek dolgozni kell, és e mellett gyereket nevelni és háztartást vezetni, akkor mindek a férfi? "

Hát igen, én tartottam el a családot (mert a férjem minimálbért keresett, az is kellett neki ruhákra és szórakozásra), én vezettem a háztartást (mert az női munka), én neveltem a gyerekeket.. és emellett kiette a kaját a hűtőből, rendetlen volt, azért is könyörögni kellett, hogy a taknyos zsepijét ne hagyja a kanapén...

Kiraktam, az életünk csak nyugodtabb és rendezettebb lett.

2012. okt. 3. 22:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!