Hallottam egy olyan felmérésről, hogy egyre több a válás, a miatt, hogy a házasságban a nő "befogja" a férfit házimunkázni. Szerintetek is tényleg így lehet, és igazságos ha így van?
Azt is lehet tudni, hogy a válásokat legtöbbször a nők kezdeményezik, amikor besokallnak - pl. azért, mert a férjek elvárják, hogy többet dolgozzanak, mint ők maguk.
Szóval a férfi nem kezdeményez válást azért, mert a nő azt mondja, hogy mostantól te vagy felelős a fürdőszoba és a konyha tisztaságáért. Hanem a nő kezdeményezi a válást, amiért a férfi nem hajlandó őt egyenrangúként kezelni, és a fele munkát elvégezni.
6. vagyok
Az, hogy miért sok a válás, az megint egy másik téma...
A felmérés valójában azt "hivatott" megmutatni, hogy a hagyományos családmodell a gyakorlatban tartósabb. Ez alatt értem azt, hogy a férfi a kapocs a külvilág felé, a társadalom felé, a nő pedig a családi kapocs-ha úgy tetszik. A házimunka pedig jól jellemezheti a nő és a férfi szerepét, identitását a házasságon belül...
Talán ez a forrás: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Vagy a kérdezőből fakad mindkettő?!
13: "A felmérés valójában azt "hivatott" megmutatni, hogy a hagyományos családmodell a gyakorlatban tartósabb."
Persze, hogy tartósabb, mert ha a nő nem keres csak a házimunkát végzi és gyereket nevel, akkor nincs jövedelme, a férfiól függ a megélhetése, tehát ha bármi gond van a házasságával, tűrnie kell. Ez nem jelenti azt, hogy boldogabbak azok a házasságok.
Amikor a környezetemben megtudták, hogy válok, sok anyuka jött oda hozzám érdeklődni, hogy mit kell beadni, hogyan zajlik a válás, stb. Majd sajnálkoztak, hogy ők nem tehetik meg ezt a lépést (az egyik tanár, a másiknak is kevés a fizetése), mert egyedül + a gyerektartásból nem tudnának megélni a csemetékkel.
"Ha ezt vesszük alapul, hogy a nőnek dolgozni kell, és e mellett gyereket nevelni és háztartást vezetni, akkor mindek a férfi? "
Hát igen, én tartottam el a családot (mert a férjem minimálbért keresett, az is kellett neki ruhákra és szórakozásra), én vezettem a háztartást (mert az női munka), én neveltem a gyerekeket.. és emellett kiette a kaját a hűtőből, rendetlen volt, azért is könyörögni kellett, hogy a taknyos zsepijét ne hagyja a kanapén...
Kiraktam, az életünk csak nyugodtabb és rendezettebb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!