Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hallottam egy olyan felmérésrő...

Hallottam egy olyan felmérésről, hogy egyre több a válás, a miatt, hogy a házasságban a nő "befogja" a férfit házimunkázni. Szerintetek is tényleg így lehet, és igazságos ha így van?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
2%
Ez nem arról szól, hogy a férfi semmit nem csinál, a nő meg tűri..Ez arról szól, hogy a mai házasságokban egyszerűen a nők egyenjogúságot akartak, akarnak elérni, de valójában az a helyzet, hogy ezt nagyon nehéz fenntartani családban. A nő többet vár el a férfitől otthon, a férfi pedig úgy érezheti, hogy nem tud megfelelni az elvárásainak. Frusztrálva érzi magát, mert a nő lévén, hogy (valószinüleg) dolgozik ő sem akar többet dolgozni otthon, mint a férje. Ez egy ördögi kör. A szerepeket el kell fogadni, de természetesen ez kétoldalú dolog, a férfinak is ehhez el kell foglalnia a szerepét a családban, tehát családfő kell legyen!
2012. okt. 3. 22:32
 22/62 anonim ***** válasza:
100%

A 21-es olyan, mintha 350 évvel ezelőtt íródott volna, vagy NEM Európában.

Akkor érték el a nők az egyenjogúságot ezen a földrészen, akkor kellett azért harcolni, mert az emberek nem fogadták ezt el. De most már idestova 2-300 éve a közgondolkodás szerint az az eretnek, akiben felmerül, hogy a nő nem egyenrangú.

Hangosan a buszon nem is mernél ilyet mondani.

2012. okt. 3. 22:37
 23/62 anonim ***** válasza:
32%
22: Elvileg egyenlő. Gyakorlatban még ugyanazért a munkáért még mindig 10-20%-kal kevesebbet kapnak a nők, még mindig ők azok, akiket diszkriminálnak a munkahelyen: ha fiatal nő, akkor szülni fog, ha fiatal anya akkor hiányozni fog, ha idősebb, akkor rugalmatlan....
2012. okt. 3. 22:41
 24/62 anonim ***** válasza:
Hát pont ezért nem kell szó nélkül hagyni az efféle megnyilvánulásokat.
2012. okt. 3. 22:43
 25/62 anonim ***** válasza:
11%

A mai nők átestek a ló túlsó oldalára,ami az egyenjogúságot illeti. Sokan elfeejtik, hogy nem csak anyák, hanem feleségek is. Ha terhesek, vagy szülnek egy gyereket, akkor elvárják ,hogy a férj istenként tisztelje őket! Nekik kell nevelni a gyereket? Ez igaz. De nem kell a gyerekkel törődni a nap 24 órájában. Akkor a háztartás sem lesz akkora teher, és este jut idő a férjjel beszélgetni is.

Ha egy feleség a férjével is törődik, akkor annak nem esik nehezére segíteni a bevásárlásban, vagy akár az otthoni nehezebb munkákban.

Tudomásul kellene venni, hogy a család apából-anyából-gyerekből áll! Ahogy azt is, hogy egy házasságban vannak hullámvölgyek, amit meg kell beszélni, és megoldani.

Akkor nem kerül sor a válásra.

2012. okt. 3. 22:45
 26/62 anonim ***** válasza:
53%
25.! A 11-es és 20-as hsz-t ajánlom. Nőtől van mind2.
2012. okt. 3. 22:47
 27/62 anonim ***** válasza:
0%

Látod 22, pont ez a gondolkodásmód az, ami a nőket oda juttatta, hogy sokszor beadják a válópert.

Nem az a lényeg, hogy mikor mi volt. A hagyományos családmodell szerintem pl. fontos ahhoz, hogy jól működjön a család. Azt is leírtam, hogy ez nem csak a nő részéről jár energiabefektetéssel, hanem a férfi részéről ugyanúgy.

De persze ha biztosan sok nőnek nem tetszik ez, lelkük rajta, hajrá! Én csak a saját véleményemet írtam le.

2012. okt. 3. 22:48
 28/62 anonim ***** válasza:
18%

Én szeretem a páromat FÉRFINAK látni, végezzen el minden férfimunkát a ház körül, barkácsoljon, csináljon nekem gardróbot, nyírja le a füvet, javítsa meg a csöpögő csapot - a felmosást meg a krumplipucolást pedig hagyja rám. Néha besegíthet persze, de nem "nőiesedjen" el túlságosan, mert akkor nem tudom férfiként tisztelni - tudat alatt beindulnak a kiábránduláshoz vezető folyamatok, míg, ha férfimunkát végez, akkor fel tudok nézni rá hosszú távon is. Én magam is szeretném nőnek érezni, és ez sokkal jobban megy a "hagyományos" munkamegosztás mellett. Szóval én látok rációt a felmérésben, az elférfiatlanodott férfiakból hosszú távon nagyon ki lehet ábrándulni, és akkor jönnek a különböző "mellékhatások", mint a szexmentesség, a kifelé kacsintgatás és egyebek...

(Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a férfi ne csináljon semmit a háztartásban, de ahogy írtam, a férfimunkát csinálja meg, azzal megkönnyíti az én életem is.)

Én ezt úgy írom, hogy válófélben vagyok, és totál kiábrándító volt, amikor az eldugult szifont én szereltem, a férjem meg közben mosogatott... Abszolút nem éreztem magam nőnek mellette - nem csak emiatt, de ilyen "apróságok" is közrejátszottak.

2012. okt. 3. 22:52
 29/62 A kérdező kommentje:
"Ha egy feleség a férjével is törődik, akkor annak nem esik nehezére segíteni a bevásárlásban, vagy akár az otthoni nehezebb munkákban."-igen, ezt nagyon szépen megmondtad! Erről eszembe jutott még: ha a két fél érzi, egyik a másikról, hogy amit csinál, az értékelve van, és becsülete és tisztelete van a másik előtt, mint ember, mint apa, vagy anya, pénzkereső stb, akkor még szívesebben fogja tenni, amit tesz, amit kell. És nem muszájból fogja csinálni, hanem örömmel. Már amennyire örülni leget amikor az ember hullafáradt :).
2012. okt. 3. 22:52
 30/62 A kérdező kommentje:
Ja és így mindenki elégedett lesz, még hullafáradtan is. Én pedig most megyek aludni, jó éjt mindenkinek! :)
2012. okt. 3. 22:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!