Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyermek valallasrol a nonek...

A gyermek valallasrol a nonek van kizarolagos joga donteni?

Figyelt kérdés

Megismertem egy lanyt, par honapja. Jol levoltunk, de o par het utan osszekoltozesrol beszelt, mondtam neki hogy talan nem kellene elsietni a dolgokat. Aztan bejelntette, hogy terhes, annak ellenere hogy gyogyszert szed. Vegulis egy veszekedes alkalmaval kiderult,hogy szerlemes es nem akart elvisziteni es azt gondolt a gyerekkel maga melett tarthat. Hivogatt hogy ha nem bekulok ki vele ongyilkos lesz, szabalyosam zaklat.

Tegnap este talakoztam a szuleivel. Az apja azt mondta, ha elmegyek az ugyvedjukhoz es lemondok a gyerekrol soha tobbet nem hallok roluk.

En meg fiatal vagyok 24 tanulok, nem akartam gyereket.

Miert a donthetnek egyedul a lanyok arrol hogy megtartjak a gyereket vagy nem? Sajnalom ezt a helyzetett hogy igy alakult.

2012. szept. 9. 17:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 tade ***** válasza:
67%
Azert van kulonbseg, hogy valaki donthet a sorsarol, vagy valakinek eldontik a sorsat. Ha egy no teherbe akar esni ugy, hogy a parja nem akar meg apa lenni, am legyen, tartsa meg a gyereket, de utanna nem varhatja el, hogy a pasi vallaja az apasagot. Kedves huszoneves lanyok ebredjetek mar fel!!! Ezzel a modszerrel nem lehet egy ferfit megtartani. A gyogyszer meg ved, ha rendszeresen van szedve..... En 28 eves vagyok 10 eve vagyok egyutt a parommal...2 kezemen meg tudom szamolni hanyszor hasznaltunk gumit, es megsem estem teherbe a 10 ev alatt...
2012. szept. 9. 19:30
 52/65 anonim ***** válasza:
35%

Én csak azt nem értem, miért kellene lemondani a gyerekről? Jogilag így sincs hozzá több közöd, mint a szomszédéhoz, mert nem tettél apasági nyilatkozatot. Így lemondani sem tudsz róla (ami akkor sem egyszerű, ha van nyilatkozat).

Szóval nincs miről lemondanod.

2012. szept. 9. 19:52
 53/65 anonim ***** válasza:
61%

A férjem több, itt felmerült helyzetre is példa.

Az anyja gyógyszert szedett, amellett lett terhes (férjem második, nem tervezett gyerek). Mivel menstruált is, mire rájöttek a terhességére, már abortuszra se volt lehetőség - ez volt a férjem szerencséje.

Majd 20 év ugrás, a férjem egy komolytalan, szexre épülő kapcsolatban teherbe ejtett egy lányt. Mivel ott orosz rulett jellegű szex volt, vállalta a felelősséget, elvette, megszületett a gyerek. 10 évig együtt voltak, de olyan anyázós, tányérdobálós válás lett, hogy ihaj.

A férjem mesélte, hogy ő már a házasságkötő teremben is kereste a vészkijáratot a szemével, de a család nyomása alatt meghajlott. 10 év után is azért lett válás, mert a gyerek könyörgött, hogy imádja mindkettejüket, de nem tud ilyen mérgező légkörben élni, váljanak már el.

Amikor a válása után mi megismerkedtünk, aránylag az elején mondtam, hogy legyen gumi, mert amíg nincs gyerekem, addig abortusz csak orvosi javaslatra. Nem elvi okokból, csak nem szeretnék én lenni az az egy az ezerből, akinek nem lehet utána gyereke.

2012. szept. 9. 19:54
 54/65 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, ami veled történt, és szolgáljon tanulságul azoknak a nőknek, akik azt hiszik, hogy gyerekkel meg lehet tartani a férfit... Kérdező: abszolút megértelek, nőként, a bizalmad alapjai rendültek meg, úgy érzed, jogosan, hogy csőbe húztak, akaratod és szándékod ellenére kényszerítenek valamibe, amire magadtól is kész lettél volna, ha a lány hagy elég időt, és a saját döntésed lett volna...

Nos, a véleményem a következő (a körülöttem látott tapasztalatok alapján): ha a lány meg akarja tartani, nem tudsz mit tenni. Ha látja, hogy a gyerekkel nem tud megfogni, nem is biztos, hogy meg akarja majd tartani.

Ha mégis megtartja, akkor valóban nehéz lenne úgy élned, hogy tudod, van egy gyermeked. Szerintem ne mondj le róla, élj a szülői jogaiddal, de ez ugye kötelezettségekkel is jár... Próbáljatok megegyezni valamilyen számodra is elfogadható feltételekben. Azt szerintem semmiképpen ne fogadd el, hogy lemondasz a gyerekről, hiszen akár évek múlva is meggondolhatod magad.

Láttam hasonló szituációt, ahol a nő mindenáron meg akarta tartani a gyereket, akkor is, ha egyedül kell felnevelnie. Évekbe telt ugyan, de mindkettőjüknek lett saját családja, és az apa is tartja a kapcsolatot a gyermekével. Most még nem láthatod előre, hogy mi lesz 1-2-3 év múlva, szóval semmiképpen ne dönts elhamarkodottan, olyan lehetőséget válassz, amiből van még visszaút.

2012. szept. 9. 19:57
 55/65 A kérdező kommentje:
Komolyan, nem tudnek lemondani rola. Csak a helyzett amibe bele kenyszerultem varatlan, mert nem csak hogy egy gyermekem lesz nagyot csalodtam is a lanyba, a szuleimnek is okozni fogok egy kis meglepetest, es mibol fogom mindazt megadni neki amit szertnek/ kellene neki megadnom?
2012. szept. 9. 21:36
 56/65 anonim ***** válasza:

A gyerektartás az a jövedelmed 20%-a... ha nincs jövedelmed, akkor az állam "kipótolja" az anyának. De ahogy kivettem, a lány családja nem áll rosszul, szóval emiatt szerintem ne legyen lelkiismeret-furdalásod...

És hát ki tudja, hogy 10 év múlva mi lesz, hogy fogsz állni anyagilag!

2012. szept. 9. 21:40
 57/65 anonim ***** válasza:
34%
Dolgozz dolozz... megsem varhatod hogy a lany egyedul nevelje a kicsit!!!! A te gyereked is, ffi letedre eleg sokat sirsz itt! Nolj fel!
2012. szept. 9. 21:48
 58/65 anonim ***** válasza:
55%

Ja, meg hagyja ott az iskolát, csak mert egy lánynak kedve támadt átverni.

Kérdező, azért még várj,hátha meggondolja magát. Ha látja, hogy nem maradsz mellette, még változhat a véleménye.

2012. szept. 9. 22:10
 59/65 A kérdező kommentje:
Ha ugy alakul a szuleim biztos kifizetek a tartasdijat, mig tanulok. Na de nem igy terveztem en sem az eletem.
2012. szept. 9. 22:13
 60/65 anonim ***** válasza:
24%

De ilyenkor hol van a sok kommentelő, akik jönnek a bölcs válaszokkal, hogy "hát, aki hülye, az megérdemli", "csak azt lehet átverni, aki hagyja", "nem igaz, hogy nem voltak jelek".

Vagy ez csak nőkre igaz?

2012. szept. 9. 22:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!