Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyermek valallasrol a nonek...

A gyermek valallasrol a nonek van kizarolagos joga donteni?

Figyelt kérdés

Megismertem egy lanyt, par honapja. Jol levoltunk, de o par het utan osszekoltozesrol beszelt, mondtam neki hogy talan nem kellene elsietni a dolgokat. Aztan bejelntette, hogy terhes, annak ellenere hogy gyogyszert szed. Vegulis egy veszekedes alkalmaval kiderult,hogy szerlemes es nem akart elvisziteni es azt gondolt a gyerekkel maga melett tarthat. Hivogatt hogy ha nem bekulok ki vele ongyilkos lesz, szabalyosam zaklat.

Tegnap este talakoztam a szuleivel. Az apja azt mondta, ha elmegyek az ugyvedjukhoz es lemondok a gyerekrol soha tobbet nem hallok roluk.

En meg fiatal vagyok 24 tanulok, nem akartam gyereket.

Miert a donthetnek egyedul a lanyok arrol hogy megtartjak a gyereket vagy nem? Sajnalom ezt a helyzetett hogy igy alakult.

2012. szept. 9. 17:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 A kérdező kommentje:
Tanulok, gyakorlat, neha munka... nem mindig tudtam mikor erek haza. Hat adtam neki egy kulcsot,hogy ne az utcan varjon vagy keso este buszozon hozzam. Ezek utan jott szoba az osszekoltozes, akkor megbeszeltuk hogy nem sietunk el semmit...
2012. szept. 9. 18:27
 42/65 anonim ***** válasza:
55%

" Gondolkodjatok már könyörgöm.

Ha valaki átveri a párját egy terhességgel, az szerintetek beközli, hogy ha terhes lesz nem megy abortuszra? "

Annyit kellene megtanulnia mindenkinek, hogy HA ÉN NEM AKAROK GYEREKET, AKKOR ÉN VÉDEKEZEK, ÉS NEM MÁSRA BÍZOM.

Ennyi. Ha mindenki saját maga ügyelne arra, hogy ne legyen nem kívánt gyereke, akkor nem lehetne így átb.aszni.

2012. szept. 9. 18:30
 43/65 anonim ***** válasza:
81%

Úristen, ez azért jó gáz helyzet. Csak bele bele olvasgattam a kommentekbe, de néhány "nagy öreg, bölcs" válaszon igen elképedtem. A párommal szintén gyógyszerrel védekezünk, ami persze nem véd 100%-osan, de azért az az 1% miatt (vagy annyi se), amibe remélhetőleg nem fogok bele esni már csak nem használunk gumit is, meg még kúpot is és pesszáriumot is tetetek fel meg még mellé hüvelygyűrűt is és ezek mellett természetesen még a megszakítás módszerével élünk. Őszintén! Van itt olyan aki valaha is kombinálva használta őket?? Oké egy gumi+kúp kombót még megértek.

Arról, hogy a gyógyszer nem megbízható: A gyógyszer maximálisan megbízható, ahogy én is tudom, hogy mikor vettem be, mikor felejtettem el, hánytam, vagy volt hasmenésem 4 órán belül a gyógyszert bevételét követően. Olvasni is tudok, a tájékoztatóban benne van mi ilyenkor a teendő, többnyire egy hét kiegészítő védekezés... Szám is van, elmondom a páromnak, hogy ez a helyzet, ő bólint és ha onnantól kezdve 1-2 héten belül szeretkezünk, akkor védekezünk máshogy is.

Hozzátenném, megbeszéltük a párommal, hogyha beleesünk abba a néhány hibaszázalékba és teherbe esek, akkor hiába vagyunk fiatalok (22 évesek) már csak azért is megtartjuk, mert egy kis csodababa és oka van, hogy ennyire jönni akart!

A lényeg, hogy azt gondolom, hogy ez éppen eléggé felelősségteljes védekezés és valószínű a kérdező is ebben bízott. Nem értem miért kell rögtön megkövezni! Nekem inkább az gyanús, hogy sosem láttad azt a gyógyszert? Vagy hogy beveszi?

Gondolkodni van időd egyelőre szerintem. Azt mondod lemondani nem tudnál róla, de mint apa sem akarod felvállalni. A szülők elég értelmesnek tűnnek, próbálj keresni valami köztes megoldást, hogy jelen is legyél a gyerek életében meg ne is. Néha egy-egy találka a nagyszülők (nem az anya) jelenlétében, küldjenek képeket bizonyos időközönként, vagy bármi, hogy tudd mi van vele, hogy fejlődik.

Nyilván nem szép dolog nem vállalni a tetteidért a következményeket, de azért szerintem ekkora átverésnél valahol érthető.

2012. szept. 9. 18:40
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzátenném, megbeszéltük a párommal, hogyha beleesünk abba a néhány hibaszázalékba és teherbe esek, akkor hiába vagyunk fiatalok (22 évesek) már csak azért is megtartjuk, mert egy kis csodababa és oka van, hogy ennyire jönni akart! "

Pont emiatt más az eseted.

Ha a párod azt mondaná, hogy márpedig vagy mész kaparásra, vagy elhagy, ha teherbe esel, akkor mit csinálnál?

Nem jutna eszedbe, hogy esetleg gumival is védekezz mellé vagy kúppal, vagy bármivel?

Mi csak óvszert használunk. Azért, mert megbeszéltük, hogy ha gyerek lesz a gumi ellenére, akkor várjuk mindketten.

Ha nem lenne egyetértés, hanem a párom azt mondaná, hogy neki nem kell kölyök, felejtsem el, ha teherbe esek, akkor bizony beszereznék egy pesszáriumot, vagy vennék kúpot.

2012. szept. 9. 18:43
 45/65 anonim ***** válasza:
64%

Szóval a kérdezőnek pluszban kellett volna védekeznie. Tudjátok ha ez így működne nem létezne bizalom a világon. Alkalmi kapcsolatok tekintetében tökéletesen igazatok van, de a ti elveitek szerint jóformán egy házasságban is ez kellene, mert anyuka/apuka bármikor bekattanhat és egyedüliként dönt a gyerekről.

Ez nem így működik.

Azt pedig felejtsétek már el, hogy megbeszélni előre. Épp az előbb mondtam el, hogy keresztülhúzta volna a számításokat, ha ezt mondja, mert akkor fennállhatott volna, amit egyikőtök mondott, hogy tökéletesen kizárja a nem kívánt terhességet. Itt pedig épp a nem kívánt terhesség volt a cél.

2012. szept. 9. 18:49
 46/65 anonim ***** válasza:
42%

"pár hónapja"

Ne hasonlítsd már ezt egy tartós kapcsolathoz.

Pár hónap után az első adandó alkalommal levette a kotont. Hát elég szomorú, hogy ennyi esze van.

2012. szept. 9. 18:50
 47/65 anonim ***** válasza:
61%

Miért, mégis honnantól számít komolynak a dolog? Kapott kulcsot a lakáshoz, feltételezem nem tűnt egy nemtörődöm csövesnek, ha már ilyen privát szférába beengedte a kérdező.

Azért ne várja már el senki, hogy évekig óvszerezzen valaki gyógyszer mellett, csak mert van pár kirívó példa. Pár hónapnak, de akár már 1-nek bőven elégnek kell lennie ahhoz, hogy ezt a bizalmat megszilárdítsa.

Ha valaki visszaél ezzel, akkor nem az a bűnös, aki képes volt megbízni egy másik emberben.

2012. szept. 9. 18:56
 48/65 A kérdező kommentje:

Azert ez nem igy volt... terhes vagy elhagylak...

Elmondta, es hat megijedtem, meglepodtem es meg vigasztaltam is hogy nem lesz baj, barmi lesz is megoldjuk, akkor nem vettem eszre hogy o nem is szomoru sot!

En idegeskedtem mindennap, hogy mi lesz? Otthagyom a sulit es foallasban dolgozni kezdek..stb... sok mindenre gondoltam, mindennap beszeltunk mi legyen, de o mindig ugyanazt mondta... majd oda koltozk hozzajuk a szuleihez eskuvo meg a tobbi, masrol hallani sem akart, mert a baratnoje aki epp ott volt megkerdezte, hogy mar biztos e hogy megtartjuk mert a gyogyszer miatt akar beteg is lehet, erre en azt mondtam, hogy meg semmi sem biztos es ebbol a beszelgetesbol lett veszekedes es akkor mondta el hogy direkt nem szeddte tovabb a gyogyszt es meg o is meglepod

hogy milyen gyorssan teherbe eset.

2012. szept. 9. 18:57
 49/65 anonim ***** válasza:
51%
NEm csak a nőnek kellene joga legyen.
2012. szept. 9. 19:02
 50/65 A kérdező kommentje:
Pontosan februar elejen ismertem meg, vagyis mar elotte is talalkozttunk /bulikon lattam a barati tarsasagunk ugymond kozos/ parszor de ugy tudtam van pasija, aztan kiderul nincs es igy februar ota voltunk egy par, egeszen nyar vegeig.
2012. szept. 9. 19:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!