A gyermek valallasrol a nonek van kizarolagos joga donteni?
Megismertem egy lanyt, par honapja. Jol levoltunk, de o par het utan osszekoltozesrol beszelt, mondtam neki hogy talan nem kellene elsietni a dolgokat. Aztan bejelntette, hogy terhes, annak ellenere hogy gyogyszert szed. Vegulis egy veszekedes alkalmaval kiderult,hogy szerlemes es nem akart elvisziteni es azt gondolt a gyerekkel maga melett tarthat. Hivogatt hogy ha nem bekulok ki vele ongyilkos lesz, szabalyosam zaklat.
Tegnap este talakoztam a szuleivel. Az apja azt mondta, ha elmegyek az ugyvedjukhoz es lemondok a gyerekrol soha tobbet nem hallok roluk.
En meg fiatal vagyok 24 tanulok, nem akartam gyereket.
Miert a donthetnek egyedul a lanyok arrol hogy megtartjak a gyereket vagy nem? Sajnalom ezt a helyzetett hogy igy alakult.
"De nem tudnek lemondani rola es eletem vegeig mindennapomat ugy elni hogy valahol van egy fiam/lanyom akinek nem fogtam a kezet amikor jarni tanult, nem vittem focizni..."
Akkor így jártál! Pont ezért lehetett volna annyi eszed, hogy ha nem akarsz gyereket, akkor védekezel te is.
Mas lett volna ha nem vedekezunk, azert mar en hibas lennek vagy ha tenyleg a gyogyszer vagy a gumi mellett elesett volna teherbe. De becsapott hazudott atvert hulyenek nezett.
Az apja szerint a lanya teljesen kikeszult azert mert elhagytam, a gyerek annyira nem erdekli, de azt mondjak hogy mindenfele keppen megszuli mert igy mar soha nem tudok tole elszakadni ez a gyerek minket egy eletre ossze kot, amugy ezt nekem is irta, sms,
Ezt a duplán védekezős szöveget meg felejtsétek már el. Ez alkalmi kapcsolatban tökéletes, stabilban pedig felesleges. Miért feltételezte volna a kérdező, hogy a barátnője ezt akarja? Fiatalok, egyiküknek sincs szüksége gyerekre, nem tombolhatnak még a "ketyeg a biológiai órám" ösztönök és társai. Értelmes ember nem bán így el a társával, ezért nem is feltételezi egy rendes kapcsolatban senki, hogy ez megtörténik.
Ahol pedig valaki tabletta mellett esik teherbe, ott meg tudják beszélni a dolgokat, nem a másik arcába vágnak egy tényt, hogy ez van, ezt fogod szeretni. És képesek KÖZÖSEN dönteni a továbbiakról.
Szóval én elhiszem, hogy nagy itt a nőuralom, de én is nő vagyok és akár tetszik egyeseknek, akár nem, itt nem a férfi a hibás a történetben.
Egy stabil kapcsolatban alapvető dolog a KOMMUNIKÁCIÓ.
Ha már szex előtt szó esik arról, hogy melyik fél mit akar, hogyan, hogyan védekeznek, mi történik, ha terhes lesz a lány, akkor jó eséllyel elkerülhetőek ezek a helyzetek.
Elég nehéz elképzelnem, hogy eddig nem vette észre, hogy egy pszichopata a lány.
Ha pszichopata lenne, akkor nem lennének érzései.
Azt pedig elég nehezen tudom elképzelni, hogy nem beszéltek a védekezésről, pedig a lány azt hazudta gyógyszert szed.
A terhességről meg minek beszéltek volna? Hiszen a tabletta önmagában az egyik legbiztosabb módszer, felesleges arról beszélni, hogy mi lesz, ha. Mi sem beszéltünk róla soha, majd megbeszéljük, ha baj adódik és kész.
Ha nem védekezett volna, vagy a lány tényleg gyógyszer mellett esett volna teherbe más lenne a helyzet, de így a kérdező nem tehet a dologról.
Elég nehéz elképzelnem, hogy eddig nem vette észre, hogy egy pszichopata a lány.
hidd el nem midnig jön le... nekem is exbarátom tök normális volt a kapcsolat elején aztán másfél év múlva tákapcsolt és levegőhőz se jutottam tőle annyira rámakaszkodott... szakítottam, erre minden nap jött, váratlanul, minden nap hivott, facebookon írt, ezt még 3 hónapo keresztül... mikor elöször felvettem a szünetet akor pedig megfenyegett hogy öngyilkos lesz...
szóval nem lehet ezzt mindig előre látni
Ezt én sose tenném meg a párommal, akármilyen szerelmes is vagyok. Kettőnk döntése lenne, nem csak az enyém. Persze, ha teherbe esnék, és éppen szétmennénk, leülnénk megbeszélni, de ezt már ezerszer átrágtuk, ha normális emberek módjára tudunk elválni egymástól, akkor megtartanánk, de ha haragban, akkor mennék abortuszra. Nem szeretném, hogy a gyerekem apját gyűlöljem. Mindenképp kettőnk döntése lenne, egy gyermeket két ember hoz létre, jobb esetben két felnőtt, érett ember.
24/N
"Ha pszichopata lenne, akkor nem lennének érzései."
Ezt ne terjeszd, mert hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!