Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu semmit nem vesz nekem....

Anyu semmit nem vesz nekem. Nincs még iskolatáskám se. Miért?

Figyelt kérdés
Mit csináljak? Holnap már suli de nekem nincs táskám se,és azt mondja hogy ő nem ad rá pénzt.Van egy gagyi 5 éves ami más kiisvan szakadva oldalt.Azt mondta vigyem azt,de nagyon ciki.Nadrágom sincs egy normális se csak egy kb 3 éves és abba kell járnom mert nem vesz nekem.Mit tegyek?
2012. szept. 4. 18:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
84%

figyelj, kérdező, a stílusodból és a hangnemedből ítélve szerintem baromira nincs igazad! ezt már abból is meg lehet állapítani, hogy a válaszolók piszkálásával foglalkozol, mert nem tetszik, amiket írnak, hogy nem a te pártodat fogják, és nem kezdik el hülyézni anyudat! Ha igazad lenne, akkor válaszoltál volna a kérdésekre, amiket a válaszolók kérdeztek, nyilván azért, hogy segítsenek! De te csak flegmáskodsz mindenkivel! gondolom akkor otthol is, és én se adnék így neked pénzt! Azt meg nem hiszem el, hogy 1 használható nadrágod van, és hogy 5 éve nem kaptál/vettél egyet sem. Egy kicsit szállj le a földre, és tanuld meg értékelni a pénzt! Elhiszem, hogy zavar, hogy nem ugrik anyud rögtön, ha neked kell valami, de egyet is értek vele, így is elég nagyképű vagy, és hát nem születtél királylánynak!

Ha normálisan leírtad volna, hogy miért nem ad, vagy hogy beszéltél-e már vele erről, akkor biztos sok válaszoló segített volna. De lezártad ennyivel, hogy "mert bunkó". Ebből róla semmi nem derült ki, vagy hogy miért nem ad, csak rólad, hogy te milyen vagy. És azt se hiszem, hogy pénz, ruhakérés után röhög a hátad mögött, hogy "háá, jól kicsesztem a lányommal!"

Tudom, hogy nem tetszik, amit írok, de a te hozzáállásod és stílusod váltotta ki belőlem.

2012. szept. 4. 22:17
 42/61 anonim ***** válasza:
100%

5-7 éves nadrágjaim is vannak, látszik hogy nem újak de én még mindig szeretem őket. Amikor csak tudok dolgozom suli mellett, mert otthonról már keveset tudnak támogatni, és csak turkálókból, vagy nagyon néha kínaikból öltözködöm, mégis folyamatosan dicsérik az emberek az egyedi stílusomat és kérdezősködnek melyik boltból van.

Azt is elhiszem, hogy anyud nem épp egy mintaanya, de te tényleg nem teszel semmit a saját érdekedben az önsajnálaton kívül. Egy kis találékonysággal és szorgalommal egészen új életet varázsolhatsz magadnak, mert egyelőre csak a külsődre kell megkeresned a pénzt, nem pedig a kenyeredre az asztalon.

2012. szept. 4. 22:22
 43/61 anonim ***** válasza:
100%
Iskolakezdési támogatást nem kapott anyukád?????
2012. szept. 4. 22:51
 44/61 Pötyös Panni ***** válasza:
53%

Kedves válaszolók!

A kérdező még csak 16 éves...Manapság még diákmunkát is nagyon nehéz találni..De ezt főleg azok nem értik akiket a szülei/ismerősei protekcióval "bedugtak" különböző munkahelyekre.Ha annyi a keresetük amennyit a lányuk leír, abból igenis futná egy táskára meg egy nadrágra is..Nem toronyórát kért lánccal..Ja és a 12 ezer ft-os családi pótlékot kifelejtette a nagylány mert ugye azt is kapják rá...Azt írja nincs apukája. Nos, ha elváltak akkor gyerektartást is kap , ha pedig elhunyt szegény édesapja akkor árvaellátásra is jogosult az édesanya,plusz még több kedvezmény is megilleti..Szóval 360 ezer ft-ból igazán vehetne iskolatáskát és nadrágot! Mi 130 ezer ft-ból két lakás rezsijét fizetjük + megélünk és nem okozott még gondot se egy táska se egy új nadrág vétele.Beosztás kérdése az egész!

2012. szept. 5. 02:10
 45/61 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó: Előttem már valaki leírta, hogy az a kereset egy 16 éves lány szerint annyi, hogy mi a valóság azt nem tudjuk. nem tudjuk mennyi meg el ételre mert pl mennyire válogatós a kérdező, nem tudjuk mennyi a rezsi, vagy hogy esetleg albérletben élnek e stb stb. és azt sem tudjuk hogy mi az igazság a sztoriból, mert szerény véleményem szerint az anyuka venne új dolgokat csak nem a legmárkásábbakat vagy nem azt a drágát amit a kérdező kinéz magának. a stílusából itélve ami flegma, beképzelt, lekezelő ill abból hogy az anyját egyetlen szóval illette azaz bunkó, nem hinném hogy ő csak egy szegény 16 éves.

és tetszik nem tetszik aki akar az találni fog munkát 16 évesen. lehet hogy nem a legjobbat, legkényelmesebbet, de lehet találni.

2012. szept. 5. 06:50
 46/61 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Pöttyös Pannika!

Nem vetted észre, hogy hiába faggattuk a kérdezőt, ha ennyire tudja mennyi pénz folyik be, akkor azt is tudnia kell, hogy abból havonta mennyi, hova megy ki kötelezően, és valójában mennyiből kell megélnie a családnak. Még azt sem árulta el, hogy hányan vannak, és a "bunkó" mamának hány ember havi kajáját és ruházkodását kell megoldania. Arról sem tudunk semmit, hogy rajta kívül még esetleg hány iskolás-korú tesó van a családban, és így szept. elején mennyi is az a költség, ami az iskolakezdésre kell.

Semmi ilyesmit nem árul el a kérdező, csak az anyját tudja leszólni, és saját magát sajnáltatni.

2012. szept. 5. 08:05
 47/61 anonim ***** válasza:
21%

de fura, hogy itt mindenki már dolgozott mindig, sose kért a szüleitől semmit...és természetesnek tartják, hogy a tanuló gyereküket nem látják el az alapszükségletü dolgokkal...tényleg..ez igy lenne normális?

én is diákmunkáztam, nem egész nyáron, de dolgozgattam...amit pénzt kaptam, magamra költhettem el, beoszthattam stb...de ezen felül mindig megvették a szüleim a táskát, a tankönyveket, a suliba a felszerelést...a szükséges ruhákat, egy-egy kivánságomat, amire tellett, azt mindig megkaptam...sose követelőztem, tudtam, hogy mennyit birnak el a szüleim anyagilag....sőőőőt, most hogy már jó ideje dolgozom, külön élek a völegényemmel, apukám mondja, hogy pakoljak ilyen kaját, olyan kaját, ne költsek, ha nem muszáj (van hatalmas kert, haszonállatok, stbstb....)

tényleg, tök gáz ha a szülő segit és támogatja a gyerekét...pláne egy 16évest....elképedek...komolyan...

egy szülőnek arra kéne törekednie, hogy mindent megadjon a gyerekének, amit csak tud...és az kell, hogy legyen a legfontosabb, hogy a gyereke boldog legyen és boldoguljon....én is ugyanugy fogom nevelni a gyerekemet, mint engem a szüleim...mert náluk jobb szülőket kérni se kérhettem volna...szerintem nem fer, amit anyuka csinál a 16 éves kérdezővel, még ha nyafog is, hogy neki adidas táska kell....akkor azt mondja, hogy nem kisfiam/kislányom, nem kapsz ilyen meg olyan táskát/nadrágot/stb...mert drága, max ilyen árban választhatsz...mert erre szüksége van....na mindegy...lehet, hogy én illetve a családom degenerált...

24L

2012. szept. 5. 10:16
 48/61 anonim ***** válasza:
70%

47-esnek!

Persze, a szülő adjon meg mindent a gyermekének, amit csak tud!

De lehet, hogy most éppen nem tud, mert meglehet, hogy nemcsak a 16 éves itt panaszkodó tiniről kell a szülőnek gondoskodnia, hanem még ki tudja mi mindenről, tehát ha most nem futja új farmerra, ....

de a mi kedves tinink, erről mélyen hallgat, csak vádaskodni tud, ezért gyanítjuk, hogy nincs teljesen igaza.

2012. szept. 5. 10:28
 49/61 anonim ***** válasza:
100%

:)

Szerintem egyszerűbb lenne, ha nyugodt körülmények között megbeszélnéd vele a dolgokat. Hátha segít.

2012. szept. 5. 11:32
 50/61 anonim ***** válasza:

> Gondolom, ha "jó gyerek" lennél és az iskolában is jól teljesítenél, akkor megkapnál dolgokat. De a "semmiért" mégis miért várod el?

Hát ez kész, miért csupa korlátolt ember írogat ide? És ismerek teljesen nomélis srácokat, akikkel nem foglalkoznak a szüleik, ti hol éltek?

A kérdésre pedig nagyon nehéz válaszolni.

2012. szept. 5. 12:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!