Anyu semmit nem vesz nekem. Nincs még iskolatáskám se. Miért?
Bocs a kifejezésért, de tény, hogy gazdagok között van a legtöbb sóher.Talán épp ezért gazdagok?(Vagy legalább is, jól állnak).Hát, te ne szégyelld magad.Nekik kéne szégyellni, hogy ilyen fizetés mellett nem látnak el tisztességesen.Esetleg próbálj kérdezősködni ismerősi körben, nincs-e valakinek feleslege, megunt de jó állapotú táskája?Hátha megdob vele valaki.
Okoskodóknak üzenem:A diákmunka sem az égből potyog, nagyon sok diáknak nem jut, hiába szeretnének dolgozni!!
Az egy dolog, hogy mennyit keres, más dolog:
- hányan éltek belőle
- a napi megélhetésen kívül milyen kötelező kiadásai vannak a családnak: pl. gk.hitel, házépítési (vásárlási) hitel, stb. mert akkor bizony nagyon meglehet, hogy bár látszólag sok pénz bejön, de ezer helye van.
El kellett volna menned dolgoznod már 2 hónappal ezelőtt, hiszen anyud valószínű, korábban sem adott neked mindig az első szóra!
Szóval ha ennyire pontosan tudod, hogy havonta mennyi pénzt visznek haza, akkor a család kiadási kötelezettségeivel is legalább ennyire tisztában vagy.
Tehát hányan vagytok otthon, tesó, mostoha-tesó, esetleg valamelyik nagyszülő is veletek él.
Ahogy kérdeztem, van-e hiteltörlesztési kötelessége a családnak (esetleg ez a bedugult svájci hitel) stb.
Nagyon meglehet, hogy hiába visznek haza sok pénzt, esetleg keményen meg kell nézni, mire mennyit költhetnek. De ezt is tudnod kell, mielőtt vádaskodsz, és ha tudod, hogy nagyon be kell osztanotok, akkor méginkább el kellett volna menned dolgozni a nyáron.
Szóval hogyan áll a költségvetés, hány tagú család üli körbe az asztalt, stb. stb.???
és a nyár mivel telt?
Én az albérletemet és a kajámat keresem meg diákmelóval, akkor neked is menni fog (ment volna) pár ruhadarab.
Néhány válaszoló emlegeti a diákmunkát.
Na de kérem, ha a szülők dolgoznak, nem állnak rosszul anyagilag, hadd ne kelljen már azért egy 16 éves gyereknek dolgoznia, hogy az iskolába rendes felszerelésben járhasson! Ez a szülő kötelessége.
Sajnállak, de tényleg elég sóher lehet anyukád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!