Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek türelmetlen...

Szerintetek türelmetlen vagyok vagy tényleg itt az ideje, hogy a párom dolgozzon?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt. Úgy beszéltük meg, hogy ha lediplomázott és lesz munkája, hozzám költözik. Tavaly nyáron diplomázott de nem talál munkát, mert nagyon válogat.

Amikor felhozom neki a témát azt mondja hogy nem érti miért zavar ez engem, nem én tartom el. Ez igaz, de úgy látom sehova nem haladunk.

Ti mit gondoltok?

2012. aug. 31. 11:27
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
76%

Nekem apukám volt ilyen. Anyukám sem tudta rávenni, hogy dolgozzon. Egyszerűen nem volt hajlandó. Azóta már elváltak.

A munkanélküliség egyébként rendesen rombolja a lelkiállapotot, ugyanakkor, te nem tudsz helyette elmenni dolgozni és összeszedni, ha ő nem hajlandó tenni érte.

Nem azzal van baj, ha valakinek nincs munkája, hanem, ha nem tesz semmit ennek megváltoztatására.

Én nem tolerálnám ezt egy kapcsolatban, rendben, hogy nem én tartom el, de ha együtt leszünk, én nem akarok valami felügyelő lenni, aki terelgeti, hogy ugyan kezdjen már valamit az életével.

2012. aug. 31. 11:30
 2/30 anonim ***** válasza:
38%
akkor ki tartja el a párod? együtt éltek?
2012. aug. 31. 11:33
 3/30 anonim ***** válasza:
72%

Nem élnek együtt,szülei tartják el

Még gyerek,nem akar összeköltözni

Ha találna munkát,akkor kezdenie kellene valamit az igért összeköltzöéssel

igy kényelmes neki

Az igényeid érthetőek kérdező

2012. aug. 31. 11:35
 4/30 anonim ***** válasza:
63%
Amennyiben az van, amit leírtál, hogy válogat és nem jó neki akármilyen munka, akkor nem te vagy a türelmetlen, hanem ő a kényelmes és valószínűleg nem akar dolgozni. Ki tartja el? Szülei? Annak kéne vele beszélni, aki eltartja, hogy keressen sürgősen munkát, mert korlátozva lesz az eltartása. Felnőtt ember, diplomás. Mondom, ez akkor áll, ha valóban válogat és nem az van, hogy nem talál magának semmilyen munkát, mert sajnos manapság ez is tény.
2012. aug. 31. 11:37
 5/30 anonim ***** válasza:
26%

értem. a kérdező igényei érthetőek.

viszont egy valamit nem értek: miért tette fel a kérdést?

ha akar dolgozni, ha nem akar dolgozni, nem lesz semmiféle következménye a kapcsolatukban.

tehát szakítani nem akar vele, akkor meg inkább hagyja békén a párját a munkával kapcsolatban és legyenek boldogok együtt. (mert ha szakítani nem akar mi értelme zsémbeskedni? az úgyse fogja előre vinni)

2012. aug. 31. 11:39
 6/30 anonim ***** válasza:
76%

Azért mert valaki diplomás, még nem jogosítja fel arra, hogy ne ismerje ki magát a...-ból, azaz, hogy honnan indult. A mai gazdasági helyzetben nagy szerencséje van annak, aki megteheti, hogy válogat. Ez a tipikus felfogás.

Diplomás vagyok, bár ez ma már nem életbiztosítás, hagyjuk a Tanuljunk a jobb élet reményében-című monológot, mert ez nem mindenkinek jött be. Dolgoztam 2diploma között fóliában, voltam szobalány, és nem válogattam, mert kellett a pénz, és nem akartam azt, hogy szüleim, majd pedig később a férjem tartson el csak úgy.

Érdekesen gondolkozik a párod. Ha rá lenne "kényszerülve", biztosan nem válogatna! :) Sok sikert! :)

2012. aug. 31. 11:41
 7/30 anonim ***** válasza:
33%
Tényleg nem tudom mi közöd van ahhoz, hogy mikor áll munkába, ha egyszer nem a te pénzedből él. És különben is azt hiszed, hogy ha munkába áll akkor majd egyből összeköltöztök? Biztos hogy nem.. először majd gyűjtöget, kiélvezi, hogy végre van saját keresete. H,.lye lenne egyből elb.szni a nagy részét albérletre.
2012. aug. 31. 11:42
 8/30 anonim ***** válasza:
37%

11:39

Hagyja békén a munkával,legyenek boldogok?

De a kérdező össze szeretne költözni,előrébb lépni.De ehhez kell az hogy a lány is dolgozzon.

Mégis meddig várjon ?

Van ismerős pár, a pasi 5 éve arra vár hogy a lány is kezdjen magával valamit,eltartani nem akarja.Felépitett egy házat egyedül,a lány amint melóba áll,költözhetne.De ő 5 év után is válogat,szülei eltartják.

Tudom,a pasi a hülye hogy még mindig ár,megelégszik a heti 2-3 találkával.

2012. aug. 31. 11:44
 9/30 anonim ***** válasza:
23%

Nekem is azt mondták anyámék anno, hogy ne siessek elvállalni minden szart, és hálás is vagyok érte, mert kivártam a tökéleteset, unokatesómat egyből elzavarták, mindegy csak vállalja el, azt ami van, mindennap este hatig-hétig ott van, kivesz belőle annyit, hogy más után nézni sincs se ideje se ereje. Ha elvállaltam volna, amiket egyből találok, sokkal szarabb helyen lennék, mint így.

Egyébként függetlenül attól, hogy igazad van-e vagy sem, én ha munkába állnék, akkor is meggondolnám kétszer, hogy összeköltözzek-e veled, elvégre a francnak hiányoznál, mikor még együtt se laktunk, a pénzügyeink sem voltak közösek, de már piszkáltál folyton, meg okoskodtál egy olyan kérdésben, amit mi a családommal tudtunk, hogyan intézünk és miért..

2012. aug. 31. 11:48
 10/30 A kérdező kommentje:

Az addig rendben, hogy egy ideig nem adja le az igényeit, hogy a szakmájában akar elhelyezkedni. De 1 év után már kereshetne "rosszabb" munkát is.

Nem albérlet lenne, saját lakásom van hitelre, a hitelt természetesen továbbra is én fizetném tehát neki csak a rezsi felét kellene, emellett tudna félrerakni.

Azért is zavar, mert belegondolok hogy mi lesz később, ha gyerekünk lesz? Vajon akkor is így fog hozzáállni?

2012. aug. 31. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!