Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos azt mondani anyámnak,...

Jogos azt mondani anyámnak, hogy dolgozzon, vagy el kéne tartanom?

Figyelt kérdés

Hosszú történet, annyit tudni kell, hogy már gyerekként se volt soha jó a kapcsolatunk.

Mindig utált dolgozni, házimunkában, kerti munkában is tök lusta, még a lakást rendbe tartja, de a kertet inkább odaadta valakinek ingyen, hogy használja.

Amint lehetett, le is százalékoltatta magát, persze pénzért.

Nekünk van két gyerek, és alig kezdtem el újra dolgozni, félállásban, nem is keresek sokat. Épp hogy kijövünk, fizetjük a hitelt, mindenből a legolcsóbbat vesszük, persze a kicsiknek igyekszünk mindent megadni.

Nem rég, mikor még csak keresgéltem az állást, kicsit elmaradtunk a fizetéssel, és összejött pár számla, a bank küldött neki is levelet. Még apám segített hitelt felvenni, de ő már nem él. Akkor az ő házukra került jelzálog. Ezt mi fizettük is, még ha csak krumplit ettünk is, mert "így illik". De a végén egy-egy késés már becsúszott.

Akkor itt ordított anyám, hogy őt nem érdekli, hogy hová megyek dolgozni, mert aki tud, az talál munkát, minden gyárban van délelőttös szak, és akkor el tudom hozni a gyerekeket, a férjem menjen éjszakásba vagy délután, akkor el tudja vinni. Őt nem érdekli, hogy oldjuk meg, és hová tesszük a gyerekeket, csak takarodjak dolgozni.

Magyarán megkaptam, hogy azért nincs állásom, mert nem is akarom, ami két év keresgélés után elég rosszul esett. Azt gondolom nem kell magyarázni, hogy még a gyárakban is három szak van, és nem én dirigálok, hová kegyeskedem menni, melyik szakba, milyen munkarendbe. A hétvégéről nem beszélve.

Most volt felülvizsgálaton, és elvették a rokkantnyugdíját. Kétségbeesett, miből fog megélni. Gondolta, majd mi "támogatjuk". De nem tudjuk, és bevallom, nem is akarjuk. Mivel gyakorlatilag a férjem tartja el a családot, az én keresetem csak "zsebpénz", így arról nem is rendelkezhetek, és neki sem kötelessége támogatni anyósát.

Azt találtam mondani, hogy már olyan sokszor elmondta nekem, hogy én hogy keressek állást, mit dolgozzak, és hogy aki akar az tud dolgozni, akkor itt a lehetőség. Megmutathatja a gyakorlatban.

Neki jobban tetszene a megoldás, ha feladnám az irodai állásom, és mégiscsak elmennék egy gyárba három szakba, ahol többet keresek, ő meg addig elviszi az unokákat meg hazahozza. Eddig arra nem volt hajlandó, hogy fél órát vigyázzon rájuk, vagy hogy átmehessenek játszani.

Szerintetek jogos? Azt értem, hogy az anyám, mert a genetika meg a biológia kitolt velem. De ettől még nem lesz ANYA.

Másrészt tényleg nem engedhetem meg magamnak, hogy eltartsak valakit azért, mert ő nem akar dolgozni. Simán el tudna vállalni többféle munkát is, de esze ágába sincs munkát keresni.

2011. júl. 31. 16:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Valószínűleg azért vették el a rokkant nyugdíját, mert munkaképes, keressen munkát, mond meg, hogy maximum kajával tudtok segíteni, de a gyári munkát azért a pár ezer forintért nem szeretnéd elvállalni, mert nem látnád a gyerekeidet.
2011. júl. 31. 16:33
 2/16 anonim válasza:
53%
hány éves anyukád?
2011. júl. 31. 16:34
 3/16 anonim ***** válasza:
93%

Talán most ő már is dolgozhatna... pl. takarítást vállaljon.

Ha annak idején veled rondán beszélt, hogy keress állást, és csak okoskodni tudott, akkor most ideje, hogy ő is megmutassa, hogy "aki akar, az tud dolgozni" mennyire igaz.

2011. júl. 31. 16:37
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
sztem ezt ne hagyd...nehogymár:S segíts neki de azért menjen el dolgozni ő is! ha kell segítség neki oké segíts de ne tartsd el!
2011. júl. 31. 16:40
 5/16 anonim ***** válasza:
81%
Visszanyalt a fagyi anyádnak! Erre szoktam mondani, hogy mindenkit utolér egyszer a "kedvessége". Ha olyan könnyű munkát találni, akkor menjen dolgozni!
2011. júl. 31. 16:42
 6/16 anonim ***** válasza:
94%
Jo lenne tudni, hogy hany eves. Tenyleg ugy nez ki, hogy bort iszik, vizet predikal tipus lehet. Szerintem se tartsatok el, mert ha ratok szokik, ugy lesz vele, hogy minek dolgozzon, ha ti el tudjatok ot tartani. Ti is kerulhettek nehez helyzetbe ujra es ha nem tudnatok eltartani, mi lenne vele akkor? A mai vilagban akarmikor felmondhatnak barkinek, meg kell probalnia fuggetlenul elni.
2011. júl. 31. 16:45
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

Ki mint vet, úgy arat. Eddig anyád okoskodott (könnyű volt a kamu rokkantnyugdíjjal - már bocs), most mutassa meg, hogy működik ez.

Fizesd a hitelt, amit a házukra vettél fel, de ezen felül nem vagy köteles támogatni anyádat, én nem is tenném.

2011. júl. 31. 16:47
 8/16 anonim ***** válasza:
5%
Nem jogos, de ahogy latom neked is budos a munka....
2011. júl. 31. 16:50
 9/16 A kérdező kommentje:

Anyám 55.

Nem büdös a munka kisszívem, de két gyerekem van, akiket el kell vinni oviba, iskolába, és haza kell hozni. Bocs, de egy ilyen pici gyerek erre nem képes egyedül, és mint a mellékelt ábra mutatja: az édes jó anyám se képes, pedig öt percnyire lakunk egymástól, és eddig nagyon ráért, mint nyugdíjas.

Gyere, cseréljünk. Megadom a munkahely címét, telefonszámát privátban, meg a munkaköri leírást, a szükséges végzettségeket, aztán majd két hét múlva megbeszéljük, mennyit lehet dolgozni napi 6 órában. :P

Aki szintén kisgyerekes, az meg tudja, hogy összetehetem a két kezem, és már ezerszer hálát adtam érte, hogy egyáltalán találtam részmunkaidős állást.

Esetleg adhatnál tippeket, hogy amikor én indulok, este nyolckor, mi legyen két kicsi gyerekkel este egyedül, főleg télen, ha fűteni kell, addig, amíg 23.30-ra a férjem hazaér. És máris rohanok három szakba dolgozni, mert háromszor ennyi fizetést is el tudok költeni. :P

2011. júl. 31. 16:57
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Igy van, a kisgyerekeket is gondoznia kell valakinek. Akinel a nagyszulok be tudnak sokat segiteni, max. nem erzik ezt. Neked is van eleg bajod es orulhetsz tenyleg, hogy van reszmunkaidos allasod. Az a legidealisabb, mikor a gyerekek meg kisebbek. Ne hallgass anyadra! Hol lenne a helyed? Ejjel a gyarban? A gyerekek kivel legyenek? Anyjuk se legyen? Neked most mas a prioritas.
2011. júl. 31. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!