Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kérhet ilyet? Nekem ez...

Hogy kérhet ilyet? Nekem ez így nem fog menni.

Figyelt kérdés

Tegnap közölte velem a barátnőm, hogy vagy ő vagy a motor, megkérdeztem hogy ez most mi és azt mondta h választhatok. Eddig nem szólt érte, bár nem is örült neki de sose kérte így, hogy hagyjam abba. Esélytelen, ameddig tudok mozogni addig motorozni fogok. Amúgy érdekes, hogy erre kér mert egy motorostalálkozón ismerkedtünk meg és ő is szeret motorozni, mondjuk vezetni nem annyira. Azt mondja, hogy nem akar elveszíteni ezért szeretné ha abbahagynám, akkor sem értem, ha mondjuk ma este ott maradok valahol akkor itthon is ugyanúgy meghalnék. Nekem ez a 2 legfontosabb dolog az életemben. Ez milyen? Hogy kérhet ilyet?

25/F

2012. aug. 27. 13:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 anonim ***** válasza:
92%

ma 13:59

Hülyeségeket beszélsz...ez nem zsarolás hanem féltés ennyi.Kompromisszumot kell kötni,bár nem derűlt ki milyen a motorod,de a ha enduro vagy gyorsaságo akkor menjél pályára motorozni ne közútra,pályán rajtad múllik a dolog,ha ott elba.szol valamit az a te hibád.Nekem sok motoros haverom van,crossos és gyorsuló is,már mindegyik pályán motorozik csak!!!Ott ki lehet élni magad jobb utakon és gyalogosok,kamionok és hülye sofőrök nélkül.Ha pályán esetleg elesel akkor van védő korlát és nincsenek fák amire felcsavarodhatsz,és nincsenek kaminok amik szétrancsíroznak....

2012. aug. 27. 14:07
 12/113 anonim ***** válasza:
21%
szerintem se állj kötélnek. Az élet veszélyes játék. Mi a szakmád? Ott is érhet baleset, az utcán egy ismerőst elütött a kocsi... Sétált a járdán! Vagy vegyél autót? Én is azzal járok, havi 1500km körül. Vagy tömegközlekedés? Ott is érhet baleset. Így fogadott el, így szeretett meg, hát ne akarjon megváltoztatni. Ne mondj le senki miatt önmagadról, csak max alkalmazkodj!!! Ez itt fontos szó. Értse meg.
2012. aug. 27. 14:07
 13/113 anonim ***** válasza:
17%
Én is rühellem a motorokat, mert rendkívül védtelen rajta az ember, de ez akkor is zsarolás, amit majd követni fog a többi.
2012. aug. 27. 14:10
 14/113 anonim ***** válasza:
90%
Én azért mondom a pályát mert a legtöbb esetben maga az esésben nem hallnak bele még ha 200-al megy akkor sem,a baj az van ha valaminek neki csapódik,na már most pályán nincsa autó,nincs fa,de viszont van védő korlát ami nagyobb kanyarokban teli van rakva gumival hogy tompítsa az ütközést.Nem utolsó sorban itt húzhatod neki mint egy vadbarom ahogy neked jól esik:D:D
2012. aug. 27. 14:10
 15/113 anonim ***** válasza:
40%

Ugyanmár! Rengetegen motoroznak. Persze veszélyes, de vannak ennél veszélyesebb sportok is. Ésszel kell csinálni, lehet eltelik még pár év, és már nem leszel ennyire függő mert változunk. Ahogy tanácsolták ha gyorsasági motorod van menj pályára, a barátnőd így megnyugodhat.

Egyébként az én férjem is motoros, én is folyton aggódok érte ha nélkülem van úton, ez természetes. De ahogy ő is max aggódhat értem, én se mondom meg mit tegyen és mit ne.

Ő régebben az a tipus volt aki még a wc-re is a motorral járt, most is imádja, de más a sorrend, a motor most kicsit háttérbe szorult, de ez egy olyan dolog, amit nem lehet csak így letenni. :) Tudom hogy ha úgy lesz még 70 évesen is rá fog ülni (én meg mögé) egy körre.

Ha a barátnőd miatt lemondasz a szenvedélyedről, meg fogod őt utálni érte. Más ha ezt a döntést önszántadból hozod meg, és más ha rádkényszerítik.

2012. aug. 27. 14:11
 16/113 anonim ***** válasza:
77%

ma 14:07

Ne hasonlíts egy autót és egy gyalogost egy védtelen akár 140 km/h-val közlekedő motorhoz.Mert ritka az a motoros amelyik nem bírja ki hogy ne szlalomozzon a kocsik között 140-160-al.Ha kocsival ütközől 100-120-al ha szerencséd van túl éled,motornál nincs ekkora szerencséd ha valaminek neki csapódsz,márpedig ha közúton eltaknolcs 140 vagy akár csak 100-al neki kenődsz valamnek sza.r sem marad belőled.

2012. aug. 27. 14:13
 17/113 anonim ***** válasza:
21%

Ne hagyd abba ha szereted. Szerintem is csak zsarolás hiszen így ismert meg, baleset pedig bárhol érhet nem muszáj hozzá motorra ülni.

Milyen motorod van?

2012. aug. 27. 14:14
 18/113 anonim ***** válasza:
20%
Nem hasonlat volt! Hanem csak annyi, bármikor bárhol érhet baleset, nem kell ahhoz motor se!
2012. aug. 27. 14:16
 19/113 anonim ***** válasza:
27%
Aztán majd közli,hogy szeretne gyereket,de nem akar mert lehet nyomorék lenne.Miért kéne abbahagyni amit szeretsz?Akkor hozzád se megy,mert úgyis elhagyod,mondhatja.
2012. aug. 27. 14:18
 20/113 anonim ***** válasza:
17%

"Hülyeségeket beszélsz...ez nem zsarolás hanem féltés ennyi." - túróst kérlek, a féltés úgy hangzik, hogy "én azt szeretném, hogy légyszi ne...". Ha valakit fenyegetéssel döntéskényszerbe hozok az meg a zsarolás.

Egyébként a "biztonság"-ra én is ugrok, nem csak a kérdező, mert többnyire egy szabadság-biztonság tengelyről van szó, ahol persze van egy optimum is, amit célszerű megtalálni, de többnyire ma arról van szó, hogy "denaturáld" az életet, a szabadságot áldozd fel a biztonság oltárán.

Persze, normál esetben kompromisszum kell, de oda nem a fenyegetés, hanem a kérés után visz út. Velem a párom pl soha nem csinálja, hogy ilyenek elé állít, mert nagyon pontosan tudja, hogy nálam erre egy válasz van, a NEM.

Kér, és akkor megbeszéljük, és kompromisszumra jutunk...

Szóval újólag, soha nem szabad elfelejteni, hogy a szabadság-biztonság az egy görbe 2 végpontja, a maximális biztonság = a szabadság megszűntével. Keresni az optimumot kell, ahol a görbén (ami fordított gauss:)) a relatív lehető legnagyobb szabadsággal a relatív lehető legnagyobb biztonság jár együtt...

Érthető ez így?

2012. aug. 27. 14:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!