Ez csak szerintem nem normalis, vagy ti anyukak is igy vagytok vele, mint az enyem?
Nekem a nevelőapám volt ilyen. Nyaranta én is fenn voltam hajnali 3-4-ig, és 11-12 körül keltem. Ő meg persze este 9-kor aludt, reggel 5-kor meg már felkelt, de semmit nem csinált. Tévézett meg gépezett, de ő jobb ember volt, mert korán kelt.
Én azt csináltam, és elképedésemre bevált, hogy felkeltem, amikor nekiállt csapkodni, megágyaztam, felöltöztem, magamhoz öleltem egy könyvet, és tovább aludtam. Valamiért az nem zavarta, ha a bevetett ágyon, otthoni ruhában alszom, de a pizsama és a paplan kiverte nála a biztosítékot.
lehet, hogy ha egy kicsit többet segitenél neki, akkor nem zavarná.
szerintem itt lesz a bibi, mivel régen nem zavarta. akkor még kisebb voltál, nem várta el úgymond, hogy segits.
de most már nem vagy kislány, és ha te egész nap dögledezel és nem csinálsz semmit, akkor jogos, hogy ki van akadva.
Egyetértek a 2. válaszolóval. Segítesz valamit otthon?
Én nyári szünetben hagyom a gyerkőcöket tovább aludni, de azért 9 felé nem ártana felkelni, mert akkor lmegy az egész nap és értelmeset nem tudunk csinálni.
Hagytak aludni a nyári szünetben ( kivéve mikor úszni jártam), mert ők dolgoztak, nem voltak otthon. De én ugyanúgy elmosogattam, rendet raktam ( sokszor főztem is)mire hazaértek, mint suliidőben.
És nekem nem kellett mondani sem, csináltam amit kellett.
Persze az más tészta, ha anyuka csak úgy nem dolgozik, akkor nyilván senki nem várhatja el,hogy te vezesd az egész háztartást, de próbáld ki, hogy segítesz neki, pl mosogass el csak úgy magadtól és lehet, hogy ő is normálisabb lesz veled.
Nyugi, megváltozni nem fog.
Ebben csak az a gáz, hogy magát is hergeli, vagy főként magát hergeli, fogynak az idegsejtjei amíg csapkod és emészti magát. Ahelyett, hogy bekopogna, hogy ébresztő van...
Maga a felkelés meg nem hülyeség.
Tényleg, ha nem segítesz otthon és még döglesz is, akkor nem csoda, hogy ideges.
De ha segítesz is, van egy másik dolog! Este mikor fekszel le? Tudod ha egész éjszaka fent vagy, netezel, tévézel, stb, és emellett délig alszol, az bizony gáz. Este villanyt kell használni, míg reggel+délelőtt nem...
Honnan veszed ezt az éjfél előtt egészséges baromságot?
Nézz utána, vannak bagoly és pacsirta típusú emberek. Az az egészségtelen, hogy ha a saját kis beépített órájuk ellenére magukra erőszakolják az alvást, vagy az ébren maradást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!