Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkre teszi az életemet...

Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az anyám kb. 1 éve összejött egy pasival és most várják a közös gyereküket.. Ez nem is érdekel, viszont el akarnak költözni Pestről, mert a pasi elég messze lakik és ki akarnak venni a suliból, el akarnak szakítani a barátaimtól. Ott van az egész életem, rendkívül jó suliba járok, ahol nagyon színvonalas az oktatás stb. Imádom a barátaimat, minden oda köt. Apámnál is lakhatnék, de ezt anyám nem engedi. Észre sem veszi, hogy mindent tönkre tenne avval, ha elköltöztetne 150 km-rel arrébb..Elegem van. Mindig egyke voltam, tök jól elvoltunk anyámmal, erre most jön ez a pasi, aki ráadásul egy bunkó alak, folyton ordibál velem meg egy kedves szava nem volt még hozzám és mióta anyám terhes, velem egyáltalán nem foglalkozik, nem érdekli, hogy éltanuló vagyok vagy pl. múltkor nem jött el a táncversenyemre, mert hogy ultrahangra ment. 10 hónapja készültem erre a versenyre, tudta mennyire fontos, de nem jött el. Elegem van, nem akarok elköltözni, nem akarok egy alacsony színvonalú suliba járni, mert be akarok kerülni egy nagyon jó egyetemre és a mostani sulim rendesen készít fel az érettségire. Verseny szerűen táncolok, drámaórákra járok, énekelek, tele vagyok barátokkal, szeretem az iskolát, miért kéne feladnom ezeket?
2009. júl. 19. 16:06
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a pestilibázást a kérdező nevében is kikérem.

a kérdezőnek nagyon jól felépített érvrendszere van arra, hogy miért maradna, és ez teljesen érthető. az egész szituban az anyát tartom rettentően önzőnek, aki nem képes szem előtt tartani a gyermeke érdekeit, márpedig a kérdező abban a korban van, amikor nagyon fontos, hogy meglegyenek az alapjai a majdnai boldogulásához, itt pedig minden adott. ha a kérdezőnek nem Bp-en lenne kialakulva mindez, nyilván ugyanúgy nem akarna Pestre menni feladni az eddigi életét.

kérdező, én is azt tudom javasolni, amkit írtak: maradj apukádnál. mivel elmúltál 14, szabadon dönthetsz, kivel akarsz élni.

2009. júl. 25. 14:59
 52/57 anonim válasza:
100%
Az ne érdekeljen téged egyáltalán, hogy anyád mennyire engedi meg azt, hogy apádhoz költözz. Menj el apádhoz, beszéld meg vele, hogy nála szeretnél lakni, együtt menjetek el a bíróságra, és az simán át fog téged helyezni apádhoz. Ha a te döntésed az, hogy apádnál akarsz élni, anyádnak ebbe 0 beleszólása van.
2009. júl. 25. 18:23
 53/57 anonim ***** válasza:

fuhh, ez durva...

én a helyedben rögtön beszélnék apukáddal, hogy az a perverz állat mégis mit művel, az után beszéld meg vele azt is, hogy szeretnél hozzá költözni, biztosan támogatni fog mindenben, sok sikert :)

2009. júl. 25. 20:38
 54/57 anonim ***** válasza:
67%
Nincs kolija a sulidnak vagy úgy nem mernél ott maradni? Végülis 16 vagy, én sem nagyon akarnék annyi idősen kolis lenni, de talán jobb megoldás. 16 éves vagy, szerintem dönthetsz arról, hogy melyik szülődnél akarsz élni, élj a jogoddal...
2009. júl. 26. 12:37
 55/57 anonim válasza:
100%

Nem vagyok benne egyaltalan biztos, hogy beszeltel edesapaddal negyszemkozt a temarol! Majd ha tenyleg o is megmondja, hogy fogad-e az otthonaban vagy sem akkor tudsz majd donteni.

Tul keveset reagalsz az edesapas tanacsokra/valaszokra.

En is kiborulnek, ha a helyedben lennek. Kell talani egy megfelelo kozeputat.

Az en mostohaapam soha nem nezett "ugy" ram, vagy hogy az tolakodo lett volna.

BESZELJ EDESAPADDAL! (ezt hangosan kialtom, hogy halljad!) Aztan donts!

2009. júl. 26. 22:10
 56/57 anonim ***** válasza:
Bámulástól függetlenül is tiszteletben tarthatná a privát szférádat. Gondolom, te sem rontasz másokra a fürdőben.
2009. júl. 27. 17:26
 57/57 anonim ***** válasza:
Tényleg nem ártana biztosan tudni, hogy az apukád fogadna-e.
2009. júl. 27. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!