Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkre teszi az életemet...

Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az anyám kb. 1 éve összejött egy pasival és most várják a közös gyereküket.. Ez nem is érdekel, viszont el akarnak költözni Pestről, mert a pasi elég messze lakik és ki akarnak venni a suliból, el akarnak szakítani a barátaimtól. Ott van az egész életem, rendkívül jó suliba járok, ahol nagyon színvonalas az oktatás stb. Imádom a barátaimat, minden oda köt. Apámnál is lakhatnék, de ezt anyám nem engedi. Észre sem veszi, hogy mindent tönkre tenne avval, ha elköltöztetne 150 km-rel arrébb..Elegem van. Mindig egyke voltam, tök jól elvoltunk anyámmal, erre most jön ez a pasi, aki ráadásul egy bunkó alak, folyton ordibál velem meg egy kedves szava nem volt még hozzám és mióta anyám terhes, velem egyáltalán nem foglalkozik, nem érdekli, hogy éltanuló vagyok vagy pl. múltkor nem jött el a táncversenyemre, mert hogy ultrahangra ment. 10 hónapja készültem erre a versenyre, tudta mennyire fontos, de nem jött el. Elegem van, nem akarok elköltözni, nem akarok egy alacsony színvonalú suliba járni, mert be akarok kerülni egy nagyon jó egyetemre és a mostani sulim rendesen készít fel az érettségire. Verseny szerűen táncolok, drámaórákra járok, énekelek, tele vagyok barátokkal, szeretem az iskolát, miért kéne feladnom ezeket?
2009. júl. 19. 16:06
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
81%
Próbálja apuddal beszélni, mondj el neki mindent részletesen. Biztos megértő lesz és hozz költözhetsz. A bíróságon be lehet adni újból a gyerek elhelyezési pert és már téged is meg fognak kérdezni, kinél szeretnél élni. Állj a sarkadra, de hagyd, hogy tönkretegyék az életed!!!!!!!!
2009. júl. 20. 08:51
 42/57 anonim ***** válasza:
52%

Hú ezek a válaszok!nem veszitek észre az igazat!

Az anyja tőle függetlenül tervezi az életét!Jó,hogy ő boldog,de mi lesz a lányával?Neki már csak a f@sz kell!Nem figyel rá,nem hallgatja meg!Egy normális nő az ilyen történések után már rég kidobta volna a pasit!Nem érdekli,hogy a lánya fel ad mindent,csak ő boldog legyen!Eltűri,hogy a pasija ilyeneket műveljen a lányával és 1 szót sem mond!Megalázza és eltűri,hogy neki jó legyen!Önző,hülye,f@asz imádó egy anyád van!

Nem te vagy a hibás!Inkább maradj apukádnál,mert úgy látszik anyu már rég lecserélt!

2009. júl. 20. 11:01
 43/57 A kérdező kommentje:
Igen, a leendő tesó tényleg nem tehet semmiről. Egyébként, tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha apuhoz költöznék, viszont anyám ezt tényleg nem nagyon engedi meg:S Nem tudom, hogy miért. Talán mert fél, hogy elvesz tőle. De úgyis kevés ideje lesz rám majd, akkor meg jobb lenne, ha külön költöznék.
2009. júl. 20. 12:31
 44/57 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy nem engedi meg, nem vagy a tulajdona. Az apukádnak pont ugyanannyi beleszólása van az életedbe, mint az anyukádnak. De azt még mindig nem írtad meg, hogy ő fogadna-e téged. Egy egész életre megromolhat a szülőanyáddal a viszonyod, ha olyanba kényszerít bele, amit nem akarsz, és őt fogod felelőssé tenni, ha az életed nem úgy alakul, ahogy eltervezted. Ezt ő se akarhatja. Attól tartok, hogy itt birtoklási játszmát játszik az elvált férjével a te bőrödre.
2009. júl. 20. 14:45
 45/57 A kérdező kommentje:
Igen, apu már régóta akarja, hogy hozzá költözzek vagy legalább többet legyünk együtt.
2009. júl. 20. 14:48
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád NEM TILTHATJA MEG, hogy apukádhoz költözz, ha te azt szeretnéd. Már elég idős vagy, hogy erről jogilag is dönthess, beadhatjátok újból az elhelyezésedre vonatkozó kérelmet, apukád fogadna, te mennél hozzá, akkor vágjatok bele, anyukád nem tehet semmit, ha te nem akarsz vele maradni. Haragudhat, de a haragja csak addig fog tartani, míg rá nem jön, hogy van egy lánya a picin és az új pasiján kívül.
2009. júl. 20. 14:54
 47/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, hogy miért olyan fontos, hogy pont vidéken éljetek, vagy ha ők oda is költöznek, neked miért muszáj. Meg kell ismerni az ő álláspontjukat is.
2009. júl. 20. 17:18
 48/57 anonim ***** válasza:
76%
Remélem, nem a mostohaapád ragaszkodik hozzád ennyire:O
2009. júl. 20. 19:16
 49/57 anonim ***** válasza:
3%

Jó ég, álljatok már meg egy kicsit! Tényleg azt a tanácsot adjátok ennek a lánynak, hogy forduljon a gyámhatósághoz a saját anyjával szemben, csak mert nem akar leköltözni vele vidékre? Milyen emberek vagytok ti? Van egyáltalán gyereketek?

Kérdező, szerintem legelőször is higgadj le, és gondold át újra a dolgot. Szerintem ha leülsz anyukáddal és értelmes, felnőtt módon megbeszéled vele, hogy mit érzel, hogy egyáltalán milyen céljaid, terveid vannak, azt ő meg fogja érteni. De ne kezdd el az új párját szídni, sem a gyereket hibáztatni. Biztos vagyok benne, hogy nem fog magával kényszeríteni!

Aztán kérdezd meg apukádat, hogy lakhatsz-e nála. De akár még koleszba is mehetsz, szóval nagyon sok lehetőség van erre. A lényeg, hogy nyugodtan tudjatok beszélni egymással. Ezt a zsigeri dühöt pedig felejtsd el! Én is voltam ilyen, emlékszem arra a mélygyűlöletre, amit éreztem, csak mert nem csinálhattam azt, amit akartam. Most már mélységesen szégyellem magam miatta, és el nem tudnám képzelni, hogy valaha is így érezzek mégegyszer.

28/L

2009. júl. 22. 11:55
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
11:55 - Csak ha nincs más mód. Gyerekem ugyan nincs, de van egy baromira önző erőszakos apám, és egy labilis anyukám.
2009. júl. 22. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!