Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkre teszi az életemet...

Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az anyám kb. 1 éve összejött egy pasival és most várják a közös gyereküket.. Ez nem is érdekel, viszont el akarnak költözni Pestről, mert a pasi elég messze lakik és ki akarnak venni a suliból, el akarnak szakítani a barátaimtól. Ott van az egész életem, rendkívül jó suliba járok, ahol nagyon színvonalas az oktatás stb. Imádom a barátaimat, minden oda köt. Apámnál is lakhatnék, de ezt anyám nem engedi. Észre sem veszi, hogy mindent tönkre tenne avval, ha elköltöztetne 150 km-rel arrébb..Elegem van. Mindig egyke voltam, tök jól elvoltunk anyámmal, erre most jön ez a pasi, aki ráadásul egy bunkó alak, folyton ordibál velem meg egy kedves szava nem volt még hozzám és mióta anyám terhes, velem egyáltalán nem foglalkozik, nem érdekli, hogy éltanuló vagyok vagy pl. múltkor nem jött el a táncversenyemre, mert hogy ultrahangra ment. 10 hónapja készültem erre a versenyre, tudta mennyire fontos, de nem jött el. Elegem van, nem akarok elköltözni, nem akarok egy alacsony színvonalú suliba járni, mert be akarok kerülni egy nagyon jó egyetemre és a mostani sulim rendesen készít fel az érettségire. Verseny szerűen táncolok, drámaórákra járok, énekelek, tele vagyok barátokkal, szeretem az iskolát, miért kéne feladnom ezeket?
2009. júl. 19. 16:06
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: Nem megy be akkor a fürdőszobába amikor akar. Ezt tényleg beszéld meg anyuddal.
2009. júl. 19. 19:56
 32/57 A kérdező kommentje:
6 évesen kezdtem táncolni és anyám csak azért íratott be, mer hogy "túl kövér vagyok és mozognom kell". Színvonalas suli..igen, felvettek, mert talán jól tanultam 8 évig?..drámaórák..apám fizeti.
2009. júl. 19. 20:02
 33/57 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Hát, ahogy hallgatlak tényleg jobb lenne neked apudnál, ha meg tudod oldani.
2009. júl. 19. 20:05
 34/57 anonim ***** válasza:
100%
Bennem még az merült fel,hogy lakhatnál koliban,de nyilván azt is anyukád fizetné..vagy apud talán? és hétvégére lemennél anyádhoz meg a palijához 2 napra. Igy ők is kapnak belőled,de itt is maradhatsz
2009. júl. 19. 22:11
 35/57 anonim ***** válasza:
97%

azoknak, akik annyira védik az anyát:

igen, az anyagi természetű kötelezettségeit megteszi. pl. fizeti a sulit, táncórákat, enni ad a gyerekének. ez a minimum. de cserébe a kérdező is teljesíti az ő kötelességét, vagyis jól tanul.

csak egyvalamiről feledkezik meg ez az "anya": arról, hogy teljesítse az érzelmi kötelezettségeit a gyereke irányában. normális anya ilyet nem tűr el, hogy egy vadidegen ordibáljon a lányával, akkor sem, ha ez a párja. pláne, nem hiszi el a lányának, hogy bámulja a férfi. rányit a fürdőszobában! erre nem is találok szavakat... ez a férfi egészen elképesztő módon intelligenciahiányos. sajnos, az anya sem sokkal különb, ha el tudja vele képzelni az életét. vagy pedig kissé beteg lelkületű nőről van szó, hogy ennyire társfüggő, hogy ilyen mértékben a saját lánya elé helyez egy férfit.

az meg, hogy mit tett az anyuka a lányáért? az, hogy jól tanul, a lánya érdeme, ilyen családi háttér mellett le a kalappal, akkor se tehetne senki szemrehányást, ha rosszabbul teljesítene, ilyen körülmények között.

2009. júl. 19. 22:47
 36/57 anonim ***** válasza:
100%
Itt az ideje hogy elmond oszinten!(nem hisztizve!)edesapadnak a dolgokat!Egyebkent egyedul is eltudod donteni hogy az apukaddal szeretnel lakni,anyudnak mar nem sok beleszolasa van a dolgokba!!!DE minden esetre beszelj minnel elobb apuddal,ne felj tole!
2009. júl. 19. 22:55
 37/57 anonim ***** válasza:
0%

22:47-es, lehet, hogy az anyuka egyszerűen csak jobban ismeri a lányát, mint te. Te most elolvastad a lány írását, és máris statáriálisan kivégeznéd az anyját az élettársával együtt.

Láttam már karón varjút, tinilányuk által hamisan vádolt szülők is voltak már a történelemben...

Pesti éltanuló gimnazista, és "avval", meg "verseny szerűen"?? Naaa... ugyan...

2009. júl. 19. 23:23
 38/57 A kérdező kommentje:
Mire akarsz evvel célozni? Igen, éltanuló vagyok, 4,9-es átlag (egyetlen 4-es tesiből) talán nem is olyan rossz 10. végén, nem? Arról nem is beszélve, hogy fotó és író pályázatot nyertem. De lényegtelen, nem fogok bizonygatni semmit idegeneknek, a lényeg, hogy én maximálisan meg vagyok elégedve magammal. A képességeimet ismerem és a legtöbbet hozom ki magamból.
2009. júl. 20. 00:03
 39/57 anonim ***** válasza:
49%

Nem vitatta itt senki, hogy a jó tanulás és egyéb teljesítmények a te érdemed. :)

Én tényleg arra kérlek, hogy ezt a fürdőszoba dolgot beszéld meg anyuddal és utána írd le mit válaszolt.

Saját apád nem mehet be a fürdőszobába kérdezés nélkül, ha te fürdesz.

Ez nagyon, de tényleg nagyon sarkalatos pontja a nevelőapáddal való kapcsolatodnak.

Másik:

Valami értelmes megoldást kellene kiötölnöd, akár a mi írományainkból merített gondolatokkal, mert a haraggal nem vagy előrébb.

Okos lány vagy, próbáld objektíven nézni a történteket.

2009. júl. 20. 07:07
 40/57 anonim ***** válasza:
52%

Itt már többen tanácsolták neked, hogy próbáld meg a többlaki életet annak érdekében, hogy ne kelljen sulit váltanod. Hétközben kolesz, apuka, hétvégén anyuka.

Erre a javaslatra eddig nem igazán reagáltál, pedig a Te esetedben kifejezetten jónak tűnik ez a megoldás.

Ha az anyukád új barátja valóban azt mondta neked, hogy bármikor bemehet a fürdőszobába, az tényleg nagyon durva, ezt nem szabad szó nélkül hagyni.

Az eredményeidet tekintve tényleg nagyon okos kislány lehetsz, hiszen a jó iskolai eredményekért, a tánctudásodért biztosan sokat dolgoztál, büszke is lehetsz rá, de azért azt javaslom, picit legyél visszafogottabb, szerényebb, finomabb stílusban nyilvánulj meg, mert az életben nem csak a jó eredmények számítanak, hanem a jó modor, a kulturált viselkedés is. Ok, értem, hogy sértve érzed magad, mellőzöttnek, kétségbe vagy esve az esetleges változások miatt, de pl a születendő kistestvéredet nem kéne azért előre gyűlölni, mert az "egykeséged" ezáltal megszűnik. Ő pl az égvilágon semmiről nem tehet, még arról se, hogy a világra fog jönni. Azt kérdezted önzőnek tartunk-e. Ezen a téren egy kicsit az vagy, ugye Te is érzed?

2009. júl. 20. 07:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!