Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?
azoknak, akik annyira védik az anyát:
igen, az anyagi természetű kötelezettségeit megteszi. pl. fizeti a sulit, táncórákat, enni ad a gyerekének. ez a minimum. de cserébe a kérdező is teljesíti az ő kötelességét, vagyis jól tanul.
csak egyvalamiről feledkezik meg ez az "anya": arról, hogy teljesítse az érzelmi kötelezettségeit a gyereke irányában. normális anya ilyet nem tűr el, hogy egy vadidegen ordibáljon a lányával, akkor sem, ha ez a párja. pláne, nem hiszi el a lányának, hogy bámulja a férfi. rányit a fürdőszobában! erre nem is találok szavakat... ez a férfi egészen elképesztő módon intelligenciahiányos. sajnos, az anya sem sokkal különb, ha el tudja vele képzelni az életét. vagy pedig kissé beteg lelkületű nőről van szó, hogy ennyire társfüggő, hogy ilyen mértékben a saját lánya elé helyez egy férfit.
az meg, hogy mit tett az anyuka a lányáért? az, hogy jól tanul, a lánya érdeme, ilyen családi háttér mellett le a kalappal, akkor se tehetne senki szemrehányást, ha rosszabbul teljesítene, ilyen körülmények között.
22:47-es, lehet, hogy az anyuka egyszerűen csak jobban ismeri a lányát, mint te. Te most elolvastad a lány írását, és máris statáriálisan kivégeznéd az anyját az élettársával együtt.
Láttam már karón varjút, tinilányuk által hamisan vádolt szülők is voltak már a történelemben...
Pesti éltanuló gimnazista, és "avval", meg "verseny szerűen"?? Naaa... ugyan...
Nem vitatta itt senki, hogy a jó tanulás és egyéb teljesítmények a te érdemed. :)
Én tényleg arra kérlek, hogy ezt a fürdőszoba dolgot beszéld meg anyuddal és utána írd le mit válaszolt.
Saját apád nem mehet be a fürdőszobába kérdezés nélkül, ha te fürdesz.
Ez nagyon, de tényleg nagyon sarkalatos pontja a nevelőapáddal való kapcsolatodnak.
Másik:
Valami értelmes megoldást kellene kiötölnöd, akár a mi írományainkból merített gondolatokkal, mert a haraggal nem vagy előrébb.
Okos lány vagy, próbáld objektíven nézni a történteket.
Itt már többen tanácsolták neked, hogy próbáld meg a többlaki életet annak érdekében, hogy ne kelljen sulit váltanod. Hétközben kolesz, apuka, hétvégén anyuka.
Erre a javaslatra eddig nem igazán reagáltál, pedig a Te esetedben kifejezetten jónak tűnik ez a megoldás.
Ha az anyukád új barátja valóban azt mondta neked, hogy bármikor bemehet a fürdőszobába, az tényleg nagyon durva, ezt nem szabad szó nélkül hagyni.
Az eredményeidet tekintve tényleg nagyon okos kislány lehetsz, hiszen a jó iskolai eredményekért, a tánctudásodért biztosan sokat dolgoztál, büszke is lehetsz rá, de azért azt javaslom, picit legyél visszafogottabb, szerényebb, finomabb stílusban nyilvánulj meg, mert az életben nem csak a jó eredmények számítanak, hanem a jó modor, a kulturált viselkedés is. Ok, értem, hogy sértve érzed magad, mellőzöttnek, kétségbe vagy esve az esetleges változások miatt, de pl a születendő kistestvéredet nem kéne azért előre gyűlölni, mert az "egykeséged" ezáltal megszűnik. Ő pl az égvilágon semmiről nem tehet, még arról se, hogy a világra fog jönni. Azt kérdezted önzőnek tartunk-e. Ezen a téren egy kicsit az vagy, ugye Te is érzed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!