Ha anyám és az apám is tönkretették az életemet, akkor én miért nem tehetem tönkre a sajátomat?
Borzasztó!
Te csak annyit tudsz tenni,hogy sokkal jobb ember és szülő leszel mint ők voltak.
Az lesz az igazi lázadás :)nem a pia,meg a cigi....
Miért akarnád még te is tönkretenni a saját éltedet, ha azt mondod, hogy a korábbi is csak szenvedés volt?
Akkor lázadj, ha együtt akarna iszogatni veled vagy ilyesmi!
Azért szól bele, mert nem szeretné, ha te is elkövetnéd azokat a hibákat, amiket ő.Talán úgy véli, neki már mindegy, de legalább Te ne legyél másmilyen, ez azt bizonyítja, hogy azért csak van benne irántad némi felelősség érzet és szeretet.
És végül is, igaza van...Ugye nem szeretnél a rossz dolgokban rá hasonlítani, nem szeretnél olyan életet, amilyen az övé?Hát akkor legalább Te viselkedj emberként.Ne igyál, ne dohányozz, ne veszekedj.Olyan párt keress, aki rendes és megbecsül, és akkor, majd ha kijártad az iskolát és elköltözöl, lehet egy szép, harmonikus életed.
Nekem is tönkretették a szüleim, nagyszüleim a gyerekkoromat. 18 évesen elmentem otthonról külföldre, azóta nincs semmi problémám, az alkohol nem megoldás semmire, jó én mindig is vezettem, azért nem is iszok. A dohányzás meg szerintem nem elítélendő, valaki dohányzik, valaki nem, ez van.
20L
Talán mert már belátta hogy hibázott... talán segíteni szeretne neked, hogy ne olyan életet élj mint ők. Talán ha már elszúrta a saját életét ( és ezt a mintát sikeresen át is adta neked, hiszel iszol dohányzol ) talán azt szeretné, hogy te ne szúrd el annyira mint ahogy ő tette... talán megjött az esze, és talán mert úgy gondolja hogy az elköv 2 évben talán tud neked egy jobb utat / mintát mutatni. Talán (sajnos) most jött rá hogy van egy gyereke akivel foglalkozni is kellene... talán...
Tudod, nem arra kell büszkének lenni, ami alapból van, hanem arra amit elértél vagy elért valaki. Anyud pedig szerintem sok szintet ugrott fölfele az utóbbi két évben. Ehhez azért kell lelki erő.
A dohányzás tényleg káros a tüdődre az alkohol pedig a májadra. Majd megtudod, mikor már nem kapsz levegőt (kedves szomszédom hajnali 3-tól 6-ig fullad amit lehet is hallani), illetve mikor 20 évesen tiszta májfoltos lesz az arcod stb...
Hát, te tényleg jó nagy marha vagy! Azzal mutatnád meg neki, kivel van dolga, ha tanulnál az ő hibáiból. Ha ivás, bulizás helyett végzettséget szereznél, és felépítenél egy életet, ami neki nem sikerült, vagy legalább nem tennéd tönkre a saját, és a környezetedben élők tüdejét a cigivel.
Azért szól bele a dolgaidba, mert az anyád, te szerencsétlen, és akármilyen is volt a viszonya az apáddal, téged akkor is szeret, és csak jót akar neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!