Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van, akinek önző szülei...

Van, akinek önző szülei tönkretették élete nagy részét és mégis helyrejött az élete, és visszatértek életébe az elvesztett személyek és dolgok?

Figyelt kérdés
Önző szüleim vannak, fontosabb nekik, amit ők akarnak, sokszor nem hallgatnak végig se, elmartak tőlem erőszakkal személyeket, és lehetőséget az önálló életre, idegileg kikészítettek, amikor elkezdtem dolgozni főiskola mellett, így a pénzem nem gyűlt olyan tempóban, ahogy gyűlhetett volna, ha békén hagynak, nagyon kevés dolog maradt, amit nem tudtak elérni erőszakkal, segíteni nem segítenek, a magam erejéből kell önálló életet kialakítanom, beleértve a lakást is. Nem mindig érzek magamban erőt a folytatáshoz, valami mégis reményt ad, hogy visszatérnek a lehetőségek és az elvesztett személyek, de mikor? Én megteszem, amit tudok, erőmön felül is, arra vagyok kíváncsi, hogy volt-e valaki hasonló helyzetben, akinek sikerült a reménytelenségből visszakapnia mindent, amit elvettek tőle.
2009. ápr. 4. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
Igen, van, én. Ill. voltam. De most azt mondom, hogy jobb, hogy így történt, mert mindenemet magamnak köszönhetek, nem kell senkinek hálálkodnom érte, nem tudják éreztetni a fölényüket ("nélkülünk szar sem lennél, stb...), és tudom, hogy ezután a jég hátán is megélek!
2009. ápr. 4. 19:40
 2/3 anonim ***** válasza:
81%
Vannak, akikben nagy hajlam van az uralkodásra, vagy a "különb vagyok nálad" érzésére vágynak, és mivel nem jön be másutt a lehetőség, családon belül élik ki ezt a hajlamot. Nehéz a gyereknek elviselni, és nehezen gyógyuló, vagy soha be nem gyógyuló sebeket okoz. Viszont valami vígasztaló az, hogy minden azért van, mert tanulnunk kell belőle valamit. Ahogy az előző válaszoló is írta. De lehet hogy nálad nem ugyanaz a tanulnivló, hanem valami más. Kell rajta gondolkodni. És az biztos, hogy függetleníteni kell magadat legalább lelkileg, tehát begyógyítani a sebeket, magadon. Kerüld ki azt a csapdát, hogy magadat szidalmazod, mintegy helyettük. Szóval, hogy megszoktad, hogy szidnak, és magadat is szidalmazod, mintegy szokásból.
2009. ápr. 4. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha önzésnek számít, hogy gyönyörű másfélszobás városi lakást hagytak ott anno egy lepusztult 1 szoba - konyhás vályogházért a szüleim, csakmert az anyámnak nem tetszett a panel, akkor igen.Arra persze nem gondolt az anyám, hogy neki úgymond lesz ÉLETE, nekünk viszont - húgommal - nem, csak hártránnyal indulunk a nagybetűsben a vidéki elszigeteltség és ingerszegénység miatt.

Ráadásul olyan körülmények között tengődtünk, hogy – őszinte leszek – én soxor el sem mertem vinni a barátaimat, barátnőimet, annyira kellemetlennek éreztem a szitut.

Imádtam egyébként az első években vidéken lakni, de ahogy egyre inkább teltek az általános iskolás, rájöttem, azzal a színvonallal, amit vidéken produkál az okatatási rendszer, nem sokat fogok érni a középiskolás éveimben.

Eleve fel sem vettek gimibe, mert matekból volt felvételi, mi meg a közel 8 év alatt a suliban semmit nem tanultunk, mert nem is tanítottak a tanárok, inkább pletykáltak, politizáltak az órákon...szóval botrány.Ez a vidék!

:P

Nekem évekig kellett azon erőlködnöm, hogy - miután - elhelyezkedtem dolgozni, legalább egy albérletet megengedhessek magamnak a városban, de soha nem gyűlt össze annyi pénz, amennyi kellett volna, mert a romhalmaz házunkon - ami az évek során még "putrisabb" lett - annyi javítanivaló volt, hogy nekem a fizum ( 20 évesen! ) javarészt erre ment el, magamra meg nem jutott, mert a lókötő húgom lusta volt elmenni dolgozni, nekem kellett eltartani, az anyám meg még neki adott mindenben igazat, akármilyen vita, konfliktus is volt közöttünk.

Én ezt is önzésnek veszem az anyám részéről, mert az ő nemtörődömsége és hanyagsága végett szívtam a legtöbbet, és törtek derékba a fiatal éveim.

Hozzáteszem: egy fillér kölcsönt fel nem vett a házunkra, inkább elvárta, hogy perkáljam neki a lóvét, mint a kisangyal…

Summa summarum:

Ha a mostani páromat nem ismerem meg, akinek saját lakása van, dolgozik normálisan ( velem együtt ), akkor szerintem én az életben nem keveredek ki a nem kevésbé önző családtagjaim árnyékából, szorításából.

Gyakran a szerencsén múlik, hogy vkinek a sorsa jobbra fordul, illetve azon, hogy jókor legyen jó helyen, mert erőn felül senki nem tud teljesíteni minden esetben az élet egyes területein.

"Röviden" ennyi.

28 / nő.

2009. ápr. 4. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!