Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?
Nagyon remélem, hogy félreértetted nevelőapád viselkedését.
Ha nem, akkor tényleg gond van és ha pesten maradnak együtt, ha vidéken, mindenképp találj megoldást a különélésre.
De ha csak felfokozott fantázia volt, akkor muszáj az ő szempontjaikat is megértened.
Együtt élnek, lesz gyerekük, aki anyudnak UGYANOLYAN gyereke, mint te vagy. Szerencsés lenne, ha veled együtt alakulnátok családdá, nem nélküled. Ez neked is jó lenne, nagyon jó.
Azt is megértem, hogy nem szívesen szakadsz ki megszokott környezetedből.
Tudod, az anyukádnak mindannyiotok érdekeit kell most néznie, nem rendelheti alá a te igényeidnek az övét, a babáét és a párjáét.
Innen is nézd egy kicsit a történetet, ne csak a te oldaladról.
Kívánom, hogy a legjobb megoldást találjátok meg. :)
Nem olvastam végig a válaszokat, én csak azoknak szánom a kommentemet, akik bálványozzák az anyát. Mit magyaráztok arról, hogy szegény anyja így, meg úgy? Tudtok valamit róla? Az én anyám gyűlöl engem, és ezt minden ismerősünknek nyíltan elmondta, kedvesen csak "k*rva p*csa" a becenevem (elegem van belőled, te kis hülye k*rva p*csa, és hasonló kedvességek), folyton ordít velem, és nagyjából kétnaponta a fejemhez vágja, hogy költözzek el. Én is éltanuló vagyok, az osztályomban a legjobb, nekem is rengeteg célom van, én sem örülnék, ha ez az anyámnak csúfolt kapcarongy szét akarná szaggatni az álmaimat. Természetesen le se sz*rja, hogy mi van velem, kivéve ha arról van szó, hogy elmehetek-e valahova, mert akkor természetesen a válasz nemleges, pénzt azt sosem kapok, de ez még nem is lenne baj, mivel meg tudom keresni magamnak suli mellett. De nem túl építő jellegű az, amit csinál velem, amikor az öcsém késekkel dobálózik, akkor annyit mond: babám, ne dobáld a késeket, megvágod a pici szádat! Az már nem zavarta, hogy beleállt a lábamba, és elég rendesen vérzett. Ennyit arról, hogy itt látatlanban rámondjátok egy anyukára, hogy mennyire jó, mennyire rendes, és biztos, hogy a gyerek bunkó. Nálunk ez nem áll fenn, mivel nemigen megyek ki a szobámból, csak ha nincs itthon, összepakolok a SZOBÁJUKBAN, amiért persze megint csak pocskondiázás jár.
Neked azt tudom javasolni, hogy beszélj apukáddal erről az egészről, egyrészt ő is ugyanúgy a szülőd, joga van ahhoz, hogy vele is élj, másrészt meg én sem viselném el, ha az anyám hazahozna egy új hapsit, és gyereke lenne tőle. Az egyik osztálytársamnál ugyanez a helyzet, szerencsétlen lány kikészült idegileg, a nevelőapja halálra szekírozza, olyanokkal gúnyolódik, hogy "apuci már meghalt, sajnos nincs hova menned". Mindenki olyan könnyen ítélkezik, hogy biztos a gyerek rossz. Örüljetek neki, hogy normális gyermekkorotok volt.
Szóltál egyáltalán anyádnak, hogy a pasi meresztgeti a szemeit?
Hova akart bemenni különben, rádnyitott a fürdőben, vagy hogy volt ez?
Ezek nagyon súlyos vádak/rágalmak, biztos jól láttad? Mert ha nem, egy életre meg lehet vele hurcolni egy férfit.
Ha viszont igen, akkor akármilyen veszélyben is lehetsz. Egy csomó nemnormális pasas van. Kéne beszélj anyukáddal erről, akkor is, ha esetleg félsz a reakciójától. Vagy apukáddal vagy a nagyszüleiddel.
Ha igaz az, amit erről a pasiról írsz, hogy szemet vetett rád, akkor azért sérteget, mert bántja a férfiúi önérzetét, hogy nem szerzett meg egy fiatal pipit magának (illetve annak hitt, de nem vagy az). Ha tényleg nem értetted félre, akkor egy óvatlan pillanatban komoly bajba is kerülhetsz, tényleg vannak hülye pasik, anyukádnak biztos teszi a szépet. Legyél óvatos, és az álmaidat ne add fel, akkor se, ha ezren mondják, hogy nincs értelme, ha te tudod, hogy van, akkor az úgy is lesz. Tudod, nekem is van egy nagy álmom, nem akármi, és a családból senki nem ismeri el a tehetségemet, se ebben, se abban, amiben már bizonyítottam (10 éve állok a színpadon). De én Walt Disney egyik jelmondata szerint élem az álmaimat, és neked is ezt tanácsolom, ő pedig azt mondta: "Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani!"
Sok sikert az élethez, nekem se jutott jó család (nekem az apám egy önző szemét alak, sajnos ez a legszebb kifejezés, amit tudok rá mondani, anyut is bántja), de sok év alatt eljutottam oda, hogy ne érdekeljen. Nehéz volt, de sikerült, és Disney jelmondata óriási erőt ad.
Valami itt nem tiszta nekem.
Táncolsz és sérelmezed, hogy édesanyád nem ment el a bemutatóra, ebből arra következtetek, hogy eddig ment.
Drámára jársz és jónevű gimibe.
Ezt végigolvasva anyukád nem kevesett tett eddig érted, annyira nem lehet rossz asszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!