Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tönkre teszi az életemet...

Anyám tönkre teszi az életemet vagy én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az anyám kb. 1 éve összejött egy pasival és most várják a közös gyereküket.. Ez nem is érdekel, viszont el akarnak költözni Pestről, mert a pasi elég messze lakik és ki akarnak venni a suliból, el akarnak szakítani a barátaimtól. Ott van az egész életem, rendkívül jó suliba járok, ahol nagyon színvonalas az oktatás stb. Imádom a barátaimat, minden oda köt. Apámnál is lakhatnék, de ezt anyám nem engedi. Észre sem veszi, hogy mindent tönkre tenne avval, ha elköltöztetne 150 km-rel arrébb..Elegem van. Mindig egyke voltam, tök jól elvoltunk anyámmal, erre most jön ez a pasi, aki ráadásul egy bunkó alak, folyton ordibál velem meg egy kedves szava nem volt még hozzám és mióta anyám terhes, velem egyáltalán nem foglalkozik, nem érdekli, hogy éltanuló vagyok vagy pl. múltkor nem jött el a táncversenyemre, mert hogy ultrahangra ment. 10 hónapja készültem erre a versenyre, tudta mennyire fontos, de nem jött el. Elegem van, nem akarok elköltözni, nem akarok egy alacsony színvonalú suliba járni, mert be akarok kerülni egy nagyon jó egyetemre és a mostani sulim rendesen készít fel az érettségire. Verseny szerűen táncolok, drámaórákra járok, énekelek, tele vagyok barátokkal, szeretem az iskolát, miért kéne feladnom ezeket?
2009. júl. 19. 16:06
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
"evvel a stílussal, oké, hogy még csak 16 vagy, de akármilyen tehetséges meg szép vagy - eleve az ember magáról le se ír ilyet! - de nem sokra fogod vinni az életben" írtam én ilyet? igaz, hagyjak fel mindennel,költözzek el velük, hogy ők boldogok legyenek. Úgy látszik, egy 16 éves mindig buta és nincsenek jogai, a lényeg, hogy az anyja, akit nem érdekel, hogy a pasija folyton bámulja a lányát, boldog legyen. Ki lehet forgatni a szavaimat, belém lehet kötni, de szerintem jogos a felháborodásom.
2009. júl. 19. 19:13
 22/57 anonim ***** válasza:
100%
Ha már egyszer szemet vetett rád ez az ember /ahogy írod/, menekülj előle minél előbb. Ez a téma nála csak "alszik", vagyis bármikor megismétlődhet. Ki véd meg akkor??? Úgy látom, édesanyád inkább neki hisz, tehát rá nem számíthatsz. Ezt az alkalmat semmiképpen ne várd be!
2009. júl. 19. 19:16
 23/57 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon remélem, hogy félreértetted nevelőapád viselkedését.

Ha nem, akkor tényleg gond van és ha pesten maradnak együtt, ha vidéken, mindenképp találj megoldást a különélésre.

De ha csak felfokozott fantázia volt, akkor muszáj az ő szempontjaikat is megértened.

Együtt élnek, lesz gyerekük, aki anyudnak UGYANOLYAN gyereke, mint te vagy. Szerencsés lenne, ha veled együtt alakulnátok családdá, nem nélküled. Ez neked is jó lenne, nagyon jó.

Azt is megértem, hogy nem szívesen szakadsz ki megszokott környezetedből.

Tudod, az anyukádnak mindannyiotok érdekeit kell most néznie, nem rendelheti alá a te igényeidnek az övét, a babáét és a párjáét.

Innen is nézd egy kicsit a történetet, ne csak a te oldaladról.

Kívánom, hogy a legjobb megoldást találjátok meg. :)

2009. júl. 19. 19:31
 24/57 anonim ***** válasza:
98%

Nem olvastam végig a válaszokat, én csak azoknak szánom a kommentemet, akik bálványozzák az anyát. Mit magyaráztok arról, hogy szegény anyja így, meg úgy? Tudtok valamit róla? Az én anyám gyűlöl engem, és ezt minden ismerősünknek nyíltan elmondta, kedvesen csak "k*rva p*csa" a becenevem (elegem van belőled, te kis hülye k*rva p*csa, és hasonló kedvességek), folyton ordít velem, és nagyjából kétnaponta a fejemhez vágja, hogy költözzek el. Én is éltanuló vagyok, az osztályomban a legjobb, nekem is rengeteg célom van, én sem örülnék, ha ez az anyámnak csúfolt kapcarongy szét akarná szaggatni az álmaimat. Természetesen le se sz*rja, hogy mi van velem, kivéve ha arról van szó, hogy elmehetek-e valahova, mert akkor természetesen a válasz nemleges, pénzt azt sosem kapok, de ez még nem is lenne baj, mivel meg tudom keresni magamnak suli mellett. De nem túl építő jellegű az, amit csinál velem, amikor az öcsém késekkel dobálózik, akkor annyit mond: babám, ne dobáld a késeket, megvágod a pici szádat! Az már nem zavarta, hogy beleállt a lábamba, és elég rendesen vérzett. Ennyit arról, hogy itt látatlanban rámondjátok egy anyukára, hogy mennyire jó, mennyire rendes, és biztos, hogy a gyerek bunkó. Nálunk ez nem áll fenn, mivel nemigen megyek ki a szobámból, csak ha nincs itthon, összepakolok a SZOBÁJUKBAN, amiért persze megint csak pocskondiázás jár.

Neked azt tudom javasolni, hogy beszélj apukáddal erről az egészről, egyrészt ő is ugyanúgy a szülőd, joga van ahhoz, hogy vele is élj, másrészt meg én sem viselném el, ha az anyám hazahozna egy új hapsit, és gyereke lenne tőle. Az egyik osztálytársamnál ugyanez a helyzet, szerencsétlen lány kikészült idegileg, a nevelőapja halálra szekírozza, olyanokkal gúnyolódik, hogy "apuci már meghalt, sajnos nincs hova menned". Mindenki olyan könnyen ítélkezik, hogy biztos a gyerek rossz. Örüljetek neki, hogy normális gyermekkorotok volt.

2009. júl. 19. 19:33
 25/57 anonim ***** válasza:
74%
Ja meg még annak, aki libának titulálta a kérdezőt: hát már ne is haragudj, de mondjuk a pesti Fazekashoz képest egy vidéki gimi sehol sincs... Én egy Budapest melletti városban élek, itt is tanulok, az én gimim is nagyon jó, mégis szívesen járnék jobb helyre is. Ehhez nem kell pesti libának lenni, én sem cserélnék le egy pesti gimnáziumot arra, ahová most járok.
2009. júl. 19. 19:35
 26/57 anonim ***** válasza:
91%

Szóltál egyáltalán anyádnak, hogy a pasi meresztgeti a szemeit?

Hova akart bemenni különben, rádnyitott a fürdőben, vagy hogy volt ez?

Ezek nagyon súlyos vádak/rágalmak, biztos jól láttad? Mert ha nem, egy életre meg lehet vele hurcolni egy férfit.

Ha viszont igen, akkor akármilyen veszélyben is lehetsz. Egy csomó nemnormális pasas van. Kéne beszélj anyukáddal erről, akkor is, ha esetleg félsz a reakciójától. Vagy apukáddal vagy a nagyszüleiddel.

2009. júl. 19. 19:40
 27/57 anonim ***** válasza:
61%
anyukádék kapcsolatának se adok többet 3 évnél.
2009. júl. 19. 19:47
 28/57 A kérdező kommentje:
Igen, bejött, mikor öltöztem, tudta, hogy fürdöm, de bejött utánam és mikor leordítottam, mondta, hogy akkor jön be, amikor akar. Ráadásul észreveszem, ha egy pasi bámul.Anyámnak is mondtam, de ő mondta, hogy jaj hát biztos csak beképzelem, hogy bámul. Hát persze. De lényegtelen, az a fontos, hogy a drága, szent anyám meg a tiszta lelkű pasija vidáman éljenek. Úgyis én maradok a bunkó. Anyám folyton eltiltotta tőlem apámat, mindig harcoltak értem, nem engedte, hogy apámmal jó legyen a viszonyunk, holott ő elég jófej pasi..és szeret engem.
2009. júl. 19. 19:48
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha igaz az, amit erről a pasiról írsz, hogy szemet vetett rád, akkor azért sérteget, mert bántja a férfiúi önérzetét, hogy nem szerzett meg egy fiatal pipit magának (illetve annak hitt, de nem vagy az). Ha tényleg nem értetted félre, akkor egy óvatlan pillanatban komoly bajba is kerülhetsz, tényleg vannak hülye pasik, anyukádnak biztos teszi a szépet. Legyél óvatos, és az álmaidat ne add fel, akkor se, ha ezren mondják, hogy nincs értelme, ha te tudod, hogy van, akkor az úgy is lesz. Tudod, nekem is van egy nagy álmom, nem akármi, és a családból senki nem ismeri el a tehetségemet, se ebben, se abban, amiben már bizonyítottam (10 éve állok a színpadon). De én Walt Disney egyik jelmondata szerint élem az álmaimat, és neked is ezt tanácsolom, ő pedig azt mondta: "Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani!"

Sok sikert az élethez, nekem se jutott jó család (nekem az apám egy önző szemét alak, sajnos ez a legszebb kifejezés, amit tudok rá mondani, anyut is bántja), de sok év alatt eljutottam oda, hogy ne érdekeljen. Nehéz volt, de sikerült, és Disney jelmondata óriási erőt ad.

2009. júl. 19. 19:51
 30/57 anonim ***** válasza:
18%

Valami itt nem tiszta nekem.

Táncolsz és sérelmezed, hogy édesanyád nem ment el a bemutatóra, ebből arra következtetek, hogy eddig ment.

Drámára jársz és jónevű gimibe.

Ezt végigolvasva anyukád nem kevesett tett eddig érted, annyira nem lehet rossz asszony.

2009. júl. 19. 19:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!