Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, akinek nem lett...

Van olyan, akinek nem lett gyereke mert nem akart, de megbánta?

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok, egyelőre azt érzem, hogy egyáltalán nem szeretnék gyereket, de mindenki azt mondja, hogy ez a legjobb legfantasztikusabb dolog a világon, megváltozott az élete stb...de én csak lemondást látok benne, és azt, hogy a szabadságomat teljesen korlátozná. Van itt olyan aki szintén nem szeretett volna de később amikor már nem lehetett neki mert megöregedett megbánta? Kicsit bizonytalan vagyok még, hogy ha nem lenne megbánnám később de inkább a gyerek nélküli élet felé hajlok.
2012. júl. 15. 09:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként van ismerősöm aki 80 éves hölgy, nincs gyereke, igazi aggszűz, de csodálatosan teljes életet él állandóan jön megy, nagy baráti köre van, egy igazi angyal, nagyon szereti az egész család. Tehát lehet szép életed gyerek nélkül is, ha találsz egy olyan férfit aki szintén nem akar gyereket.
2012. júl. 15. 10:16
 22/61 anonim ***** válasza:
45%

"4ik válaszoló, megint butaságot írtál. Az élet nem abból áll, hogy folyamatosan mosolyog és sugárzik az ember, mert gyereke van. A mindennapi gondoktól, küzdelmektől fáradtak az emberek, és nemcsak az anyukák, mindenki.Te sem lehetsz egy mosolygós ember, lefogadom, pedig nincs is gyereked. A gyerek egy olyan érzetet ad az embernek, amit nem lehet elmagyarázni, érezni kell és csak az érezheti, akinek van. Egy gyerektelen ember ne okoskodjon, hogy miért nyűg a gyerek, hiszen ne alkosson véleményt olyan dologról, amiről fogalma sincs."

Milyen igazad van! Tényleg nincs róla fogalmam, hiszen életemben nem láttam még gyereket. Talán egyszer, egy lexikonban mintha láttam volna képet egy gyerekről, de most hogy mondod, már ebben sem vagyok biztos.

Ellenben nagyon feltűnő, hogy milyen görcsösen próbálsz magadnak önigazolást találni arra, hogy te élsz helyesen.

Tudod mit? Igazad van :) Te vagy a szent, én meg a sz@rember! Így már jó?

A kérdező meg gyorsan menjen szülni, mert üngyibüngyi nélkül semmit nem ér az élete, én nem is értem, hogy miért nem kötötte fel még magát, ti értitek?

2012. júl. 15. 10:19
 23/61 anonim ***** válasza:
35%
Nem igaz, mert pont én írtam a 80 éves néniről pozitív dolgokat. Senki nem sz@rember, sok sz@r anyát látok, akinek tényleg nem kellett volna szülnie. Semmi baj nincs azzal, hogy nem akar gyereket, de kérdező kíváncsi rá, hogy mitől jó érzés anyának lenni. Valaki azt írta, hogy akkor szabad szülni, amikor vágyik rá az ember és ez tényleg igaz.
2012. júl. 15. 10:23
 24/61 anonim ***** válasza:
31%

22.

Tényleg nincs fogalmad, ne legyen gyereked, meg fogod úszni a gondot, de az örömöt is, amit adhat. Inkább a stÍlusoddal van gond, hogy te mindenkit egy idegroncs, lestrapált, élve eláshatja embernek Írsz le, mert vállalt gyereket. Lehet anyukád Így élte meg, de nők milliói nem.

2012. júl. 15. 10:23
 25/61 anonim ***** válasza:
20%
Egyébként, ha valakinek nincs gyereke, miért kell megmagyaráznia, hogy mi az, amitől "mégis" értelmes az élete? Nem abszurd ez? A gyerekesek nyugodtan végigpunnyadhatják az életüket mackóalsóban a tv előtt, mégsem kérdezi meg őket senki, hogy mi az értelme az életüknek (holott semmi)?
2012. júl. 15. 10:25
 26/61 A kérdező kommentje:
aki a szerelemhez hasonlította, köszönöm, az szemléletes, meg a tanítgatás is jópofa lehet, bár az a helyzet, hogy én mindig is úgy voltam, hogy nem szerettem a gyerekeket, a csecsemőket meg kifejezetten csúnyának is látom, ha barátnőimmel megyünk vhova és jön egy babakocsis nő, megállnak, megnézik, hogy jaj de édes, stb, én sosem voltam ilyen, nem is szeretem ha a közelemben vannak, nem szeretem a nyüzsgést, a felfordulást, ha a gyerekek össze-vissza futkosnak a lakásban, összekoszolnak mindent stb...a kisállatokat pl sokkal aranyosabbnak találom, mint egy gyereket, mikor ezt anyukámnak elmondtam még pár éve, teljesen kiakadt, szóval ezt sem szoktam hangoztatni társaságban, de örülök, hogy úgy tűnik nem vagyok teljesen egyedül az érzéseimmel, köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. júl. 15. 10:25
 27/61 anonim ***** válasza:
23%

25.ös!

Te miről beszélsz?? Jézusom, ilyen mániás depressziósok ne válaszoljanak ilyen kérdésekre!! Ki punnyad a tévé előtt? Szerintem normálisabb életem van, mint neked!

2012. júl. 15. 10:28
 28/61 anonim ***** válasza:
60%

Miért jön mindenki az anyámmal, könyörgöm? Mi köze van neki ahhoz, hogy én mit akarok vagy mit nem? Teljesen jó a viszonyunk, és szerencsére azt is megérti, hogy nem akarok gyereket. Nem nyúz az unokáért, hiszen tudja, hogy az én életemről nekem kell dönteni. Pont fordítva van, nők milliói élik meg úgy a dolgot, ahogy azt írtam, csak

nem vallják be. Vagy néha mégis:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

A stílusom nem véletlenül olyan, amilyen. Az anyukák bármilyen stílusban írhatnak, lehülyézhetnek, az érdekes módon nem tűnik föl senkinek. Pedig hülyének azt nevezném, aki ész nélkül szül, aki legalább elgondolkozik előtte, az biztosan nem az.

2012. júl. 15. 10:31
 29/61 anonim ***** válasza:
19%
25.-el felesleges vitatkozni, mert egyszerűen nem érti, hogy valaki lehet boldog gyerekkel. És ő van kiakadva, mikor valaki megkérdezi miért nem akar, miközben ezerrel támadja a gyerekeseket.
2012. júl. 15. 10:34
 30/61 A kérdező kommentje:
azért az én sem gondolnám, hogy akinek nincs gyereke értelmetlen az élete és a tv előtt "döglik" naphosszat, én nagyon is sok mindet csinálok, szinte mindenem megvan, sokat utazok, pihenek, tanulok, sportolok, élvezem az életet...azért is gondolkodtam el a gyerek kérdésen, mert sokáig nem várhatok ha szeretnék, viszont a most számomra tökeéletes életemet teljesen felforgatná, plusz nem is szeretem a gyerekeket, nem érzek anyai ösztönt stb, de ugye mindenkitől azt hallom, hogy mekkora csoda egy gyerek, és ezért tartok kicsit, hogy mi lesz ha esetleg megbánnám...
2012. júl. 15. 10:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!