Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki megbánta, hogy gyereke lett?

Figyelt kérdés
Tudom. Kapásból le leszek oltva. Már a kérdés felmerülése is tabu. De mielőtt elítélsz azért szeretném leírni a történetemet. Legalább így anoniman. 38 éves vagyok, 10 éve házas a férjemmel. Kerek 8 évet küzdöttünk a babáért. Mind a kettőnknél voltak gondok, a 4.lombik lett sikeres. Hatalmas csalódás volt mindig egy újabb sikertelen beavatkozás, a házasságunk is eléggé megrogyott. Én testileg is eléggé tönkrementem, de nem érdekelt. Ezalatt a hosszú évek alatt más sem lebegett a szemem előtt, csak, hogy szeretnék kisbabát. Az utolsó próbálkozásnál, már a férjem mondta, ha nem jön össze, befejezzük. Ő inkább elválik. Szóval megtörtént a csoda és a 4.lombik sikeresen megtapadt. Mindenki csodaként emlegette, én is a felhők között jártam még a terhesség alatt is. Fel sem tudtam fogni, hogy a gyönyörűen berendezett babaszobának végre lesz lakója. Aztán 3 hete megszületett a lányom. Mindenki úgy gondolja, ki sem látok a boldogságtól, de ez nincs így. Senkinek nem sem merem elmondani, de engem nem öntöttek el az anyai érzések. Szétszakad a hasam, fáradt vagyok, hiányzik a munka stb..Tudom ez mindenkinél így van, de normál esetben kárpótol a kis "csodád". Mindenki így beszél róla. Hogy bármilyen nehézségért megérte, ő az életem satöbbi. Én tisztába rakom, megetetem, szeretgetem, de mégsem érzem azt a mindent elöntő szeretetet. Ilyen hülyeségek járnak a fejembe, hogy megérte ezért ennyit küzdeni? Tényleg ezt akartam? Mi van, ha a természet direkt rendezte úgy, hogy én nem vagyok alkalmas anyának? Valamelyik nap eljöttek a munkatársaim. Sírtam, mikor elmentek. Nem vagyok karrierista, sem semmi ilyesmi, egyszerűen bezárva érzem magam. A lányom ráadásul nagyon sokat sír, és lehet, hogy ez az én hibám, mert nem érzi, hogy igazán szeretem. Szörnyű embernek érzem magam, sose gondoltam, hogy én aki mindent megtett volna egy babáért így fogok érezni. A férjemmel is megromlott a viszonyom, úgy érzem, még ő sem tudta feldolgozni. Mindenkit megnyugtatok, sose bántanám a gyereket, ha esetleg letámadtok. Nem ordítok vele, foglalkozok vele, csak itt bent érzem, hogy valami nem stimmel. Sehol sem merem elmondani, akármilyen anyával beszélek, csak és kizárólag csodaként beszél a gyerekéről. Mért vagyok ilyen selejtes? Mit kéne tennem, hogy változzanak az érzéseim? Egyáltalán fognak? Vagy én sose leszek jó anya?
2012. febr. 28. 10:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%
Nem bántad meg, hogy gyereked lett, csupán nem fogtad fel és rengeteg benned a kétely. Ez valamilyen szinten természetes, a hormonok teszik veled hisz még csak most született. Kicsit olyan szülés utáni depresszió. Egyetlen dolgot kell tenned. Beszélgess erről a férjeddel. Ez fontos, mert valakivel muszáj és ki lenne erre a legalkalmasabb, ha nem ő ?! Napközben, ha kettesben vagytok a kicsivel vetkőzz le felülről, rajta se legyen csak egy pelus és tedd a mellkasodra, bújjatok a takaró alá. Furcsán hangzik, de ez segít.
2012. febr. 28. 10:48
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Együttérzek veled és nem foglak leoltani, ha leszek pontozva akkor se:)

Én is ugyanígy éreztem az első babámnál (bár ős spontán lett). A fáradtság, a hihetetlen felelősség, a tehetetlenség sokszor amikor sír de nem tudod csillapítani, küzdés a tejjel, az új szituval hogy onnantól egy nyugodtan magányos perced nem lesz mert ha más nem a gondolataidban folyton a gyerek fog járni...nehéz élmények és meg kell őket emészteni!!!

Adj egy kis időt magadnak!!

Nekem amikor a fiam 3-4 hós lett, egyre jobb és jobb lett a helyzet! Nem sírt annyit, a hasfájása is elmúlt, kinyílt neki a világ én pedig megszoktam ezt az édes rabszolgaságot:) Ami azóta is tart és tartani fog amíg csak élek:)

Kitartás, még nagyon az elején vagytok, fáradt vagy és kimerült!!! Ez sokakkal így van ám csak nem hangoztatják!!

2012. febr. 28. 10:50
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne idegeskedj, és NEM VAGY EGYEDÜL ezzel az érzéssel. Beszélgess sokat, el fog múlni.
2012. febr. 28. 10:52
 4/26 A kérdező kommentje:
Annyira szomorú vagyok, mindig elképzeltem milyen csodás lesz az anyaság, hogy milyen tökéletes lesz minden. És most csak ezt a hatalmas ürességet érzem, és azt, hogy rajtam kívűl mindenki imádja a gyerekét. A férjem hülyének nézett amikor mondtam, azt mondja csak a fáradtság beszél belőlem. Közben meg látom, hogy ő sem boldog teljesen, de mikor rákérdeztem, kikérte magának. Igyekszem mindennél jobban kötődni a lányomhoz, és persze valamennyire kötődök is, de nem érzem úgy, hogy megszállt az anyaság érzése, és a világon a legfontosabb nekem.
2012. febr. 28. 10:54
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte én is így éreztem... Hatalmas csalódás volt, mikor az utolsó napon (40+5) azt mondta a doki, hogy nem várunk tovább, szerdán császár lesz farfekvés miatt. Ez volt az első pofon. (Soha nem merült fel bennem annak a gondolata sem, hogy én császárral szüljek.) A másodikat akkor kaptam, mikor nem sikerült szoptatni. A csecsemősök is piszkáltak, én is emésztettem magam rendesen, hogy de béna is vagyok... Hazajöttünk, de akkor sem éreztem azt a csodás érzést. Napokig csak bőgtem, ha a kicsi sírt, sírtam én is. Sz@r anyának gondoltam magam, fájt mindenem, szoptatni se bírtam, sőt még a fürdetés sem ment, annyira fájt a heg, a hátam. Ez ment kb 1 hónapig, aztán lecsillapodtak bennem ezek a dolgok. Mióta átalussz az éjszakát, én is sokkal kipihentebb vagyok, több türelmem van hozzá, könnyebben veszem az akadályokat. És kb innentől érzem, hogy de jó is Anyának lenni, nézni ahogy alszik, bármit megtennék érte, csak neki jó legyen. Mindenek előtt áll a lányom. Néha jól esik csak kettesben lenni a férjemmel, romantikázni, stb, de egy fél óra múlva már csak az jár a fejemben, hogy a lányomat akarom, de rögtön. Van mikor be kell mennie munka után dolgozni, néha el szoktam kísérni, de akkor is hiányozni szokott a kicsi. Ezt azért írtam le, hogy tudd, nem csak te érzel/éreztél így. Idővel el fog múlni, és csak rossz emlék lesz az amin most átmész. :)
2012. febr. 28. 10:59
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Van egy olyan állapot, hogy korai kötődés zavara. Ez sok esetben rendeződik magától, de előfordulhat, hogy tartósan megmarad, ami pedig a későbbi kapcsolatotokra is hatással lehet, sőt a gyerek érzelmi fejlődésére is. Nem tehetsz arról, hogy így alakult. Valószínűleg az okozza, hogy túlzottan vágytál az anyaságra, és nehezen tudod a rózsaszínű álmot felcserélni a valóságra.

Keress fel egy olyan pszichológust, aki foglalkozik ilyen esetekkel, és meglátod, minden rendbe fog jönni. Nem attól vagy alapból jó anya, hogy magadtól megy minden, hanem attól, ha mindent megteszel, hogy megoldódjon ez a helyzet.

2012. febr. 28. 11:03
 7/26 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkoztam, hogy az is a baj, hogy rajtam nagy a nyomás. Mindenki elvárja, hogy szuper boldog legyek, mert tudják mennyit küzdöttünk a gyerekért. Elég sok lombikos anyával kerültem közelebbi kapcsolatba a beavatkozások során és senki nem mondta, hogy így érezne, mindenki csak azt, hogy mennyire boldog, hogy teljesült az álma. És úgy érzem nekem is ezt KELLENE éreznem. Nagyon remélem, hogy fog változni idővel, mert el sem tudom mondani, most milyen selejtesnek érzem magam. Ha valaki azt mondja a lombik kísérletek során, hogy nem leszek boldog, ha végre összejön, biztos, hogy hülyének nézem. A megszállotság határát súrolva akartam gyereket és tessék :(
2012. febr. 28. 11:04
 8/26 anonim ***** válasza:
Ha problémáid vannak kérj segítséget, menj pszichológushoz. Ő biztosan okosabbat fog mondani neked mint itt bárki is. Én még sírtam is mert annyira imádtam a gyerekemet. Nem bírtam aludni se meg letenni se az első hetekben. (Aztán győzött a fáradtság és csak letettem persze.) Függetlenül attól hogy min mentetek keresztül szerintem nem egészséges ha nem szereted a gyereked, ennek ösztön szinten benned kellene lenni. Nincs semmi baj, lehet hogy ez is a szülés utáni depresszió egy formája, nem tehetsz róla nyilván, de arról igen ha nem kérsz segítséget és egyszer csak nagy baj lesz.
2012. febr. 28. 11:17
 9/26 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Lehet azért nem mondta neked a többi lombikos anyuka, hogy mit éreznek VALÓJÁBAN (persze lehet, hogy ténylegesen úgy van mint ahogy elmondták), mert ők is hasonlóan érezték magukat, mint te most, és ilyet szerintem nem szívesen mondanak el az emberek idegennek.
2012. febr. 28. 11:21
 10/26 anonim ***** válasza:
Először is,nem bántad,nem bánod hogy gyereked lett.Nekem is hasonló érzéseim voltak,és megnyugtatlak,még nagyon sok mindenkinek.Ez egy kemény embertpróbáló időszak,de el fog múlni,és elő fog jönni belőled az az érzés amire vársz.Kb.2-3 hónap.Max!
2012. febr. 28. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!