Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki megbánta, hogy gyereke lett?

Figyelt kérdés
Tudom. Kapásból le leszek oltva. Már a kérdés felmerülése is tabu. De mielőtt elítélsz azért szeretném leírni a történetemet. Legalább így anoniman. 38 éves vagyok, 10 éve házas a férjemmel. Kerek 8 évet küzdöttünk a babáért. Mind a kettőnknél voltak gondok, a 4.lombik lett sikeres. Hatalmas csalódás volt mindig egy újabb sikertelen beavatkozás, a házasságunk is eléggé megrogyott. Én testileg is eléggé tönkrementem, de nem érdekelt. Ezalatt a hosszú évek alatt más sem lebegett a szemem előtt, csak, hogy szeretnék kisbabát. Az utolsó próbálkozásnál, már a férjem mondta, ha nem jön össze, befejezzük. Ő inkább elválik. Szóval megtörtént a csoda és a 4.lombik sikeresen megtapadt. Mindenki csodaként emlegette, én is a felhők között jártam még a terhesség alatt is. Fel sem tudtam fogni, hogy a gyönyörűen berendezett babaszobának végre lesz lakója. Aztán 3 hete megszületett a lányom. Mindenki úgy gondolja, ki sem látok a boldogságtól, de ez nincs így. Senkinek nem sem merem elmondani, de engem nem öntöttek el az anyai érzések. Szétszakad a hasam, fáradt vagyok, hiányzik a munka stb..Tudom ez mindenkinél így van, de normál esetben kárpótol a kis "csodád". Mindenki így beszél róla. Hogy bármilyen nehézségért megérte, ő az életem satöbbi. Én tisztába rakom, megetetem, szeretgetem, de mégsem érzem azt a mindent elöntő szeretetet. Ilyen hülyeségek járnak a fejembe, hogy megérte ezért ennyit küzdeni? Tényleg ezt akartam? Mi van, ha a természet direkt rendezte úgy, hogy én nem vagyok alkalmas anyának? Valamelyik nap eljöttek a munkatársaim. Sírtam, mikor elmentek. Nem vagyok karrierista, sem semmi ilyesmi, egyszerűen bezárva érzem magam. A lányom ráadásul nagyon sokat sír, és lehet, hogy ez az én hibám, mert nem érzi, hogy igazán szeretem. Szörnyű embernek érzem magam, sose gondoltam, hogy én aki mindent megtett volna egy babáért így fogok érezni. A férjemmel is megromlott a viszonyom, úgy érzem, még ő sem tudta feldolgozni. Mindenkit megnyugtatok, sose bántanám a gyereket, ha esetleg letámadtok. Nem ordítok vele, foglalkozok vele, csak itt bent érzem, hogy valami nem stimmel. Sehol sem merem elmondani, akármilyen anyával beszélek, csak és kizárólag csodaként beszél a gyerekéről. Mért vagyok ilyen selejtes? Mit kéne tennem, hogy változzanak az érzéseim? Egyáltalán fognak? Vagy én sose leszek jó anya?
2012. febr. 28. 10:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon remélem, hogy el fog önteni az a szeretet, amilyennek az anyaságot hittem. A lányom is nagyon sírós, pedig mindenhol azt olvastam, hogy még csak valamikor most kéne a sírós korszakának kezdődnie. Lehet, hogy érzi rajtam a feszültséget, és hogy nem szeretem, emiatt lelkiismeret furdalásom is van. Még várok, ha nem múlik felkeresek szakembert, bár nem tudom, hogy egy pszichológus hogy fogja velem megszeretni a lányom..Szörnyű még leírni is.
2012. febr. 28. 11:33
 12/26 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ne akarj megfelelni az elvárásoknak. Én is hasonlóan éreztem, mint te. Majdnem szóról szóra. Az anyai érzés nem öntött el, több anyai érzést éreztem, míg bennem volt. Így telt el kb 1 hónap. Aztán szép lassan megváltozott a viszonyom a lányommal, ez kb akkor lehetett, mikor már volt napirendünk, és érezhető volt, hogy tényleg kontaktol velem. Én akkor váltam belsőleg is anyává, nem csak a kötelességeimet teljesítő felnőtté. Szerintem egyébként mindenki átél hasonló éréseket! Aki nem, az nem mond igazat! (ezt sokan le fogják oltani) De főleg miattuk érezhetjük szarul magunkat, mert ezt a szülősdit/szülést sokan egy fene fenkölt/felemelő dolognak írják le, pedig az első 1-2 hónap fizikailag és lelkileg sem könnyű! Ez nem jelenti azt, hogy depressziós vagy. Egyszerűen még nem tudsz mit kezdeni az új helyzettel. De ne félj! Érezhető rajtad, hogy törekszel, ne izgulj menni fog. És a boldogság érzés is megjön, meg az anyaság érzése is! Viszont kösd le gondolataidat más felé is! Találj ki egy olyan hobbit, amit csinálsz ha éppen a gyerek alszik, és te nem vagy álmos. Nekem ez bejött! Én kötöttem. Így nem egyfolytában azon járt az agyam, hogy jó anya vagyok-e, meg a felelősség súlyán.
2012. febr. 28. 11:36
 13/26 anonim ***** válasza:
80%

Én teljesen megértelek,és igen volt olyan hogy megbántam hogy gyerekem lett! Ezért el lehet ítélni de csak őszinte vagyok!!!

Én 30évesen szültem spontán,és elsőre összejött. Nagyon vágytam már egy gyermekre,csak a körülmények nem engedték. Azt hittem ha majd anya leszek,az az igazi boldogság,rózsaszín felhő,minden heppy.

Nem így lett. Sőt a lányom csecsemőkora maga volt a rémálom! Állandó sírás,hasfájás,nemalvás,csak ölben volt el. Sokszor gondoltam arra hogy valaki elvihetné ezt a gyereket,mert én nem akarom/nem ezt akartam! Totál csőd/csalódás volt az egész anyaság. Mire nagyobb lett sokat javult a helyzet,de most sem alszik rendesen,én meg még mindig fáradt vagyok. Nem tudom a sok nem alvástól e,vagy egyszerűen csak kimerült vagyok. A férjemmel is megváltozott a kapcsolatom.

Rengeteg anya érez hasonló dolgokat hidd el,csak nem merik felvállalni,mert ez tabunak számít. Hidd el fokozatosan jobb lesz minden,ahogy nagyobb lesz a lányod! Most már a világ összes kincséért sem adnám,és sokszor fáj hogy miket gondoltam régen! Rengeteg örömet tudnak szerezni,nem könnyű,de kitartás!!!

2012. febr. 28. 11:37
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hol laktok? Szoktak lenni ilyen baba-mama klubok. Védőnők szoktak csinálni baba-mama tornát, ott találkozhatnál más anyukákkal, kicsit beszélgethetnél velük, aztán nem sokára jön a jó idő, együtt mehetnétek sétálni a babákkal, beszélgető társad lenne. Nekem az esett nehezemre, hogy felnőtt társaság nélkül legyek egész nap. Lehet, neked is ez hiányzik! És ha találnál ilyen társaságot, akkor az nagyon gyümölcsöző lenne. Senki más nem érti meg a lelki folyamataidat, mint egy másik anya.
2012. febr. 28. 11:42
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom, eléggé sok kismama ismerősöm van. Összejárós is. De csak még rosszabbul szoktam érezni magam az ilyen találkozok után. Múlt hét kedden mentünk az egyik lányhoz, akivel majdnem egy időben szültem. A másik két anyuka folyamatosan csak a picikéről beszélt, hogy mennyit szopizik, kakil, büfizik...Tudom, hogy egy pár hetes csecsemőnél ez normális, de én próbáltam kicsit másfele is terelni a témát. Szóba jött pl. a szex kérdése. Azt mondta az egyik anyuka, hogy ő megbeszélte a férjével, addig nincsen, amég szoptat, mert neki az furcsa lenne, ő most anya és kész. Én csak kapkodtam a fejem, nekem pl. ilyen eszembe nem jutott volna soha. Meg láttam milyen csillogó szemmel beszél róla, veszi fel, és nagyon irigykedtem. Én is elmondtam, hogy minden rendben, de alig vártam, hogy hazaérjek. Tudom, selejtes vagyok. :( Már sírok most is.
2012. febr. 28. 11:49
 16/26 anonim ***** válasza:

Nyugi, el fog múlni ez az időszak. És nem azért mondom, mert legyintek a problémádra. Itt több dolog is van, szerintem ha a párkapcsolat sem a legjobb most, nagyon nehéz lehet neked. A babát ellátod, oké, a többi kialakul. Nekem nem volt valami "rossz" babám, de olyan fáradt voltam a kórházól hazajövet, hogy 3 napig sírtam itthon, aztán mindenki frissen, üdén jött "segíteni" (engem csak idegesített), én meg hulla fáradt voltam, még az is fájt, ha hozzámszóltak. A férjem tök béna volt a gyerekhez, az agyamra ment!!! Utáltam és szerettem egyszerre.

Majd 3-4 hónap múlva eszméltem, hogy "Úristen, van egy kisbabám,a ki az enyém, én "csináltam" (bocs a kifejezésért), és imádom! A férjem is ügyesebb, amiben meg topi, azt már "megbocsájtom" neki, kialakult szépen a rendszer, ki mit csinál :)

Akárki akármit mond, magától jön az érzés majd, most hiába mondunk bármit.

A férjeddel rendezzétek a kapcsolatot, minden jó lesz, hidd el!

2012. febr. 28. 11:49
 17/26 anonim ***** válasza:
63%

"Tudom, selejtes vagyok. :( Már sírok most is."

Ne hagyd hogy az önsajnálat eluralkodjon rajtad!!! Még csak 3hetes a kicsi lányod,mi lesz veled később?! Az én lányom 2éves de még mindig vannak nehéz időszakok,az anyaság nem könnyű.

Véletlenül sem vedd bántásnak amit írtam,de ha ennyire magad alá kerülsz,inkább keress fel szakembert!

Már leírtam az én esetemet,de ennyire korán nem voltam ennyire magam alatt.

13as voltam. Ja és látom a "szuper anyák" pontoztak!

2012. febr. 28. 12:02
 18/26 A kérdező kommentje:
Igyekszem tartani magam, csak én is ilyen szuper anyákkal vagyok körbe véve, biztos azért ennyire erős az érzés, hogy nem stimmel valami velem. Köszönöm mindenkinek aki válaszol/válaszolt és időt szán rám, aranyosak vagytok.
2012. febr. 28. 12:06
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagy selejtes, és a szuperanyák sem szuperanyák, nyugi.

Elmondom az én történetem.

Nagyon vágytam babára, másfél év után jött össze, amikor megláttam a pozitív tesztet, sírógörcsöt kaptam, h én nem ezt akartam. A harmadik hónapig húztam a döntést, végül nem vetettem el, senki nem értette, h mi van velem, a párom teljesen kiakadt.

Én sem értettem, de olyan ellenérzésem volt a terhességgel kapcsolatban, h csak na, egy idő után már nem beszéltem róla, mert senki nem tudta elfogadni.

Megszületett, nagyon vártam, h vége legyen a terhességnek, kb 1 napig boldog voltam, túléltük, egészséges, stb. aztán jött az érzés, h elveszetttem őt. Hirtelen nagyon vágytam arra, h ismét a hasamban legyen, állandóan sírtam, lett egy gyermekágyi pszichózisom.

Tévképzetek gyötörtek, ellopják a fiamat, ilyesmik.

Vége lett, és szinte azonnal jött az érzés, kb 1 hónapos volt a gyerek, h én nem ezt akartam, nem fogom tudni a gondját viselni, nem is jó embernek szültem stb...

Aztán ez is elmúlt.

Kb 3 hónapos volt, mikor először éreztem anyai érzéseket, h ő a mindenem, imádom, jött az általad emlegetett rózsaszín köd:)

Ha nagyon rosszul érzed magad, fordulj a védőnőhöz, segíteni fog szakembert keresni, de én azt gondolom, h Te jó anya vagy, hiszen azon töröd a fejed, h vajon jó anya vagy-e.

Hidd el, aki nem jó anya, annak meg sem fordul ilyen az eszében...

A nehéz idők meg elmúlnak, egyre édesebb lesz, egyre több közös élményetek lesz, majd nézed, ahogy nyílik a kis értelme, majd mosolyog rád, csupa-csupa olyan dolog lesz, amiért érdemes élni:))))És akkor te is így fogod látni, ez 100%:)

Az anyaság egy érzelmi hullámvasút, állandó aggódás, állandó kételyek, és állandó boldogság és hála, h ő van neked:)

Szép napot kívánok Neked, nem sokára itt a jó idő, lehet menni nagyokat sétálni, a kedved is jobb lesz, egyre inkább belejössz, és élvezni is fogod:)

Puszi!

2012. febr. 28. 12:45
 20/26 anonim ***** válasza:

Kitartás!

Én nagyon mély depresszióba estem, csak néztem a gyerekem (tervezett baba volt) hogy mit csináljak vele, Ő meg ordított 24 órából 23-at. Az első 3 hónap maga volt a pokol, hasfájás aztán fogzás, nem tudtam szoptatni stb.

Ha úgy érzed, márpedig úgy tűnik, kérj segítséget. Ez lehet védőnő, doktornő akik majd segítenek diszkréten nem pellengérre állítva eljuttatni egy jó orvoshoz, aki segít.

Pár hónap, és majd ahogy látod hogyan fejlődik rájössz, hogy milyen jó is anyának lenni (még ha majd beledöglünk is :D ) Én is már visszasírom azt az időt amikor még baba volt, mert annyira imádom és tényleg csak a jóra fogsz emlékezni (no meg kicsit a rosszra is, de az elhalványul) és nagyon sajnálom, hogy a nagy nehézségek ellenére nem tudunk még egy babát vállalni (bár valószínűleg az idegosztályon kötnék ki a nyüzsi lányom miatt)

2 év 8 hónapos duracell nyuszilány anyukája

2012. febr. 28. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!