Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekes családok. Hogy...

Gyerekes családok. Hogy csináljátok, hogy kevés pénzből, jut nyaralásra, kirándulásra, szórakozásra? Hogy lehet így boldogan élni, és kikapcsolódni? És ne érezzem azt, hogy xar minden. Budapesten élünk.

Figyelt kérdés

Nekünk az össz bevétel: 200.000 Ft (párom 130e+én gyed+családi 70e Ft.) 17 hós kislánnyal vagyok itthon még. Van lakáshitel (gyerek előtt), kocsihitel (muszáj a kocsi munka végett), amit extrának gondolok, kettőnknek mobil 8ezer Ft, digi 6ezer, párom cigizik 8ezer, nekem lottó 4ezer.

összesen egy hóban 30-40 Ft marad enni, ruházkodni (rég vettünk ruhát), nyaralni (1x jutottunk el a Balcsira 3év alatt, rokonhoz), kikapcsolódn,.

2012. júl. 14. 18:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem bírom agyilag felfogni miért zárod ki ezeket a megoldásokat.... OLVASD EL ÉS FOGD FEL AMIT ÍRTAM:

"Nem mondom, hogy lekell mondanotok mindenről, de ha feleannyit cigizne a párod, és te fele annyit lottóznál, emellett nem fizetnétek tv-t hanem interneten keresnétek rá a műsortokra és filmekre (net van már 2-3 ezerért) akkor évente a megspórolt összeg:

- 2000 lottó

- 4000 cigi

- 3000 tv

az 9000/ hó és az évente 108 000 Ft

Tessék itt egy évi nyaralás és semmiről nem kell lemondani teljesen."

2012. júl. 15. 08:15
 52/64 anonim ***** válasza:
66%

44-es ne haragudj, de tudtommal a három gyerekeseknek jár az ingyen tankönyv.

49-es ne legyél durva.

50-es dettó.

Nektek nincs gyereketek?

Ez Magyarország, a társadalom hagyja nyomorogni a gyermekes családokat.

Sok paraszt meg elvárná, hogy a kisgyerekes anyukák menjenek dolgozni. Ugyan hogyan, és hová?

Nincs munkahely, ébresztő!

És hová tegye a kicsit? A bölcsőde többe kerülne, mint amit megkeres a mama.

Ja, otthoni meló?

Mondjatok párat, mert akkor neki is látok magam is.

2012. júl. 15. 08:48
 53/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat.

rosszindulatú, negatív emberrel még nem találkoztam.

Egy kérdést tettem fel, és kíváncsi vagyok az ilyen helyzetben élő családok, hogyan oldják meg, és mit hogyan sporolnak össze.

Egyszer nem emlititek meg, hogy 2.400.000-ből, lejön még a hitel, rezsi.

ha minden jónapban 40e marad, akkor ez 1 évben 480.000 FT...

Számolni tudni kéne, ha már annyira felnőttek vagytok, hogy gyereket vállaltok.

Aki 3 gyereket szül, úgy, hogy nem dolgozik és nincs a megfelelő anyagi helyzete, na az aztán, végkép ne ossza nekem az észt.

Én inkább egy gyereket nevelek, de nem nyomorban.

És az iskola mellett el lehet menni dolgozno, ahoyg én is tettem, hogy segítsen a szüleimet.

Mióta kijöttem az iskolából feljöttem Pestre (8éve) egyedül és végig dolgoztam szülésig, ne mondja nekem, hogy nem akarok dolgozni. Az emberek befizetett adójából kapok a gyedet nem azt jelenti, hogy én nem fizettem be a közösbe, mint lehet, hogy válaszolok közt.

Nem dolgozik senki feketén, de ezek szerint a válaszoló magából indult ki.

Soha nem tettem fel ilyen kérdést Én, ez az első ilyen.

Tessék dolgozni menni, ahelyett, hogy másokon kiélik a degenerált hajlamukat.

És nem sajnáltatom magam, ha nem tudnak egyesek a sorok közt olvasni, az az Ő szellemi nyomorékságuk jele.

félek, attól, hogy ilyen szülőknek milyen gondolkodású gyereke lesz, mit taníthat vajon egy ilyen szülő a gyerekeinek? Legyél rosszakaró? állíts hazugságokat? nem számít semmi, és senki?

Részemről nincs harag senki felé, egy idézettel zárnám:

Ha valaki ismerné, akkor guglizza ki, ha már annyi esze sincs.

" Boldogok a lelki szegények, mert övék, a mennyek országa"

Szép napot, van min elgondolkoznotok, ha képesek vagytok rá.

Mert gyereket csinálni egyszerű, egy sör után is megy:)...

2012. júl. 15. 16:25
 54/64 anonim ***** válasza:
77%
Elolvastam mindent hszt. Csak annyit kérdeznék hogy MILYEN OTTHON VÉGEZHETŐ munkáról beszélnek a "kedves" hozzászólók??? Mert én még egyetlen egy olyan kismamával nem találkoztam aki otthon gyed mellett munkát tud végezni. (legálisan!!)
2012. júl. 15. 16:38
 55/64 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem olyan válaszoló voltam, aki otthon végezhető munkát javasolt, de eszembe jutott egy. Mikor műkörmöm volt, a körmösöm épp gyesen volt a 2. babájával. Míg az elsővel terhes volt elvégzett egy tanfolyamot, és akkor már 4. éve műkörmözött. Otthon végezhető, a vendégeit úgy fogadta, mikor a gyermek aludt, bölcsiben, vagy oviban volt. És mivel elég jóban lettünk, elmondta, hogy annyit keres vele, hogy azon gondolkodik, vissza sem megy az eredeti szakmájába (tanárnak) miután a második gyerek után letelik a GYES. Persze rá kell fordítani az elején pénzt, a tanfolyamra, az alapanyagokra, de ha van kézügyességed ez egy tök jó szakma lehet és jövedelmező, hiszen rengetegen csináltatnak körmöt manapság. Valamint az idődet is te magad osztod be mellette. Természetesen ez csak egy ötlet, ami szerintem kivitelezhető, és fizetés kiegészítésként mindenképpen jól jönne. Szerintem érdemes elgondolkodni ezen. Per pillanat ez az otthon végezhető munka jutott eszembe, de ez is valami.
2012. júl. 15. 20:01
 56/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy jó szakmája mint a fenti példában akkor jól kereshet vele otthon is. Persze nem ilyen borítékolási hülyeségek.
2012. júl. 15. 20:26
 57/64 anonim ***** válasza:
100%
Első körben sürgősen leszoknék a cigiről és a lottózásról. Éves szinten ez baromi sok kiadás, a cigi havi szinten különösen.
2012. júl. 15. 20:41
 58/64 anonim ***** válasza:
Kérdésem az volt hogy LEGÁLISAN. Mert a gyed melletti munkavégzés nem legális. Nekem is volt egy ismerősöm aki a jó szakmáját otthon nyomatta a gyed mellett...aztán jól fel is jelentette egy "kedves" "jóakarója".
2012. júl. 15. 20:57
 59/64 anonim ***** válasza:
0%
Ha bejön neki a meló, akkor mondjon le a gyedről, ha olyat lehet. Nem értek hozzá, nincsen gyerekem. Legálisan vállalhat takarítást, míg a gyerek bölcsiben van a szomszéd néninél, akinek fáj a háta, gondolom ő nem kérne róla számlát. Csirke/halpucolást - bár erre Pesten nem nagyon van kereslet, de sok nőt ismerek, akik otthon szabadidejükben csinálják és ez is jó fizetés kiegészítés. Vagy bármit lehet, csak fel kell találni magatokat. De persze azt sokkal egyszerűbb mondani, hogy nem lehet, mert nincs munka/megbüntetnek/meg mert csak.
2012. júl. 15. 22:04
 60/64 anonim ***** válasza:
Gyes mellett már dolgozhat 4 órában.
2012. júl. 15. 22:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!